Mak budak nak bercerita ni..

Lama betul menyepi dari blog ni, rasanya ni tempoh paling lama membawa diri hehe. Membawa diri konon tapi hakikatnya sangat malas nak update blog, terasa diri ni tade mende yg bes utk diceritakan..bebalik mende yg sama je.

Mak budak skang ni kejenya menapau lauk je during lunch. Dah jadi rutin harian kami berdua akan tapau satu dua lauk from whereever we eat during lunch. Dah mmg tak masak dah waktu mlm. Penat, tade bahan kat umah, malas nak makan luar coz skang Maghrib cepat masuk (tapi kengkadang terlajak gak bwk dak ni ke luar waktu tu) akhirnya menapau la kami makanan luar. Suka tak suka inilah caranya. Dulu slalue gak merungut masa zaman sekolah/zaman uni my own parents do the same thing as welll, rasa cam asyik2 makan lauk kedai je. Now I get it. Mmg terpaksa.

Mak budak skang ni pn lebih bersungguh2 dalam mendapatkan bentuk badan yg diidamkan. Walaupun org kat ofis dah byk kali sound dah ok dah badan, dah ok dah badan tapi mak budak ni masih degil. My arms are damn chunky, my legs and hips are really like a tree trunk. Sungguh rimas tengok. Ni dah masuk minggu ke 5 I wear PB without fail for 7 days a week, dulu ala2 posa yangyuk. Jap pakai girdle je, jap pakai girdle dgn corset, now baru bebetul full swing pakai full set. Baru la nampak bebetul hasilnya.

Mak budak skang dah waist 28..yeay! Disebabkan seluar yg mak budak sentiasa pakai ni dah nampak lusuh yg amat, mak budak mengalah la akhirnya membeli 2 pairs of jeans size 28. Walaupun tak dpt beli jeans dari Levi’s yg tgh ada sale minggu lepas disebabkan my hips yg mcm tree trunk ni look sooo inappropriate to wear such jeans anymore. Kang ada je yg mengata apa la mak budak ni pakai jeans mcm sarung nangka hehe..oleh itu mak budak pun beralih arah la memakai jeans dari Giordano je. 2 jeans for RM100. Murah yg amat. Amik satu hitam, satu biru. So yeayyy bole la pakai jeans skang ke ofis, kalo tak asyik dengki je tgk memasing pakai jeans kat ofis hehe. However, I still hope and hope I can wear my old jeans back..waist 26, 27..uuuh usaha itu penting!

Mak budak skang pun tgh berusaha utk memakai shawl haha. Memula ingat nak pakai pegi ofis tapi masya allah..nak memakainya kalo setengah jam tu lepas tu tak sah. Nak keluar weekend pun sampai berpeluh2 den nak melilit and membetulkan alignment shawl tu sebelum confident nak kuar hehe sampai laki aku pun dok bising dari bwh “U DOK WATPE LAMA SGT KAT ATAS TUUU” haha. Amateur lagi la katekann. Tapi hasil pembelian sungguh la murah. Beli inner cotton tu RM8 je, shawl pn RM8 je huhu bapak murah. Pastu disebabkan muka aku ni yg bulat laa yg amat and hanya inner yg dibuat dlm bentuk muncung je yg sesuai dgn mukaku ini, maka segala inner yg dibeli aku kerat2 la dgn gunting sambil layan TV sampai dah tade rupe inner dah nak dpt muncung punya pasal. Kwang3. Mak budak, mak budak..memcm!

Nantila mak budak update lagi cite ye..nak buat keje plak. Daaa..

3 Comments (+add yours?)

  1. Ayu
    Nov 11, 2010 @ 10:39:40

    Laaama gila ko diam dek non. Bosan tau takde bahan bacaan. Hehehe.. Tapi kan Mieza, part nak ber-shawl bagai tu mmg kena kuat azam la. Rasa macam lamaaa sangat masa nak betulkan lilit2 tu semua. Kadang2 tak kuasa, give up. Pakai jugak ariani yg sekali sauk terus terletak tu. Tapi nampak macam makcik2. Hehe..

    Reply

    • newlifenewbeginning
      Nov 11, 2010 @ 10:42:27

      Hehehe..ingat dh xde reader dh rupanya ada *terharu mode*

      Tudung ariani tu sesuai dgn ayu tp x sesuai dgn kite ni..buruk rupe, laki den pn x kenan cm makcik2 hehe

      Reply

  2. en_me
    Jan 22, 2011 @ 20:49:39

    salam ziarah jert..

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: