Keseorangan..

I have 1 1/2 hours left to feel this freedom..

I’ve slept for 2 hours, am still sleepy actually. It makes you realise how exhausted you’ve been all these months, pegi toilet tadi tengok mata lebam je and my face yg more than a year hasn’t been scrubbed or done any facial mmg dah rasa cam mak budak dah ni.

Nasib badan dah slim sket. Hah dasar syok sendiri.

I wanna sleep more..more means until hubby comes back from work but I can’t. The deal for these 2 days is half day only until 1pm.

Maka, gue melipat la baju dan mengadap laptop utk seketika waktu. Mende  lain sangat malassss nak buat. I just wanna sleeeeeeeeep.

It makes me wonder too camne la aku nanti bila dah start keje lepas raya ni. Confirm tersengguk2 coz dah biasa lepas uruskan Afiqah, mesti operasi qada tido akan bermula utk segarkan diri. Nak kenangkan nasib drive selama 45min lagi ke ofis, +/- jam di Fed Highway lagi..teringat masa 3rd trimester. Mmg dasar mengantuk tak hingat coz dah bermula episod kurang tido, bermula episod sentiasa mengantuk di ofis, honestly speaking I have slept like a wink for 5 seconds every time I drive to work during that period. Mmg ngantuk. Kat ofis ni ada quiet room, mmg quiet sesanget and dark. You have 3 partitions with long rest chairs and kat dinding tu ada scenery painting to make you relax. Mmg ni la port aku bila ngantuk. Tp segan pun ada coz sampai bila nak bertapa kat situ kan. Kengkadang lari p surau, kengkadang depan pc tu je aku slamber lelapkan mata utk a few minutes sambil bersandar.

I think I’m so gonna be like that once I start work nanti. I think most working mummies who are reading this will be nodding their heads. Tengah angguk pale eh? heheh.

Apa sebenarnya yg aku dok bebel ni? Si Afiqah la..kitorang baru hantar dia gi nursery hari ni for her trial period. Today and tomorrow is half day. Next week from Monday-Wednesday is full day. Aku ni dok imagine routine aku la ni..huhu.

My husband msged me asking me “tak rindu Afiqah ke?”

My reply was “rindu mmg rindu tapi baru skang terasa badan ni sungguh exhausted after many months tak cukup rest. And now I just feel like I wanna sleep, sleep and sleep. Rindu mmg rindu but rest comes first”

I have to take a time off b4 the rollercoaster starts.

Buat masa ni tidak ada emosi lagi bila anak tiada di sini. Honestly speaking, rasa lega. Afiqah pun being very helpful tadi tidak membuat ibubapanya rasa sebak langsung coz bila diletaknya kat cot dia, dia dah wriggling around, menggedik sengsorang angkat tangan angkat kaki tersengeh2 excited atas katil baru, bilik baru yg ada scenery castle and fairy and what nots. Leka dia tengok dinding tu. Alhamdulillah (for now). Let’s just hope at 1pm nanti the babysitter tells some encouraging news.

6 Comments (+add yours?)

  1. ~Reena~
    Sep 02, 2010 @ 11:55:14

    Good girl Afiqa. Tak meragam eh masa hantaq pi nursery?

    Tido la mana yang boleh sempat tido. Sian hang.. Jangan tido masa driving sudah.

    Reply

    • newlifenewbeginning
      Sep 02, 2010 @ 13:53:25

      dia tak meragam..dia kan dah biasa kuar masuk uma dgn kitorang..so tade la jakun mana pn bwk dia kuar td hehe..so far so good alhamdulillah

      Reply

  2. Fara Saiful
    Sep 02, 2010 @ 12:29:52

    Ohhh comel…Liyana kan independent weh🙂

    Reply

  3. Reen
    Sep 02, 2010 @ 12:35:53

    akak, da naik keje ke? isk org tatau la nk anta si payin kt mne.. x survey lg uma babysitter..

    Reply

    • newlifenewbeginning
      Sep 02, 2010 @ 13:52:41

      haah lepas raya ni masuk keje la..sementara ada seminggu lbh b4 raya ni rebut peluang nak train dak ni dgn routine pegi nursery..

      Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: