Seminggu setengah yang indah..

Dah lama blog ni bersawang..mood pun sudah semakin malas utk mengupdate coretan di sini..

Seminggu away from the blog – busy dgn dunia realiti. Menghargai situasi sang suami ada di sisi 24/7 every single day for one and a half week. Sang suami mendapat keje baru, ada seminggu lebih break b4 he starts his new job..mmg sengaja dia amik gap panjang supaya dapat spend time bersama keluarga..

Dalam seminggu lebih tu kami :

  • sempat balik ke Penang..dah lama betul tak jejak kaki ke rumah sendiri. Last jejak masa 7bulan kut pastu dah tak jejak dah sampai skang. Alhamdulillah, senang uruskan Afiqah semasa 5 jam perjalanan tu. Langsung tade ragam. Masa berhenti di Tapah pun dia bole sambung tido sambil Mummy & Daddy gilir2 makan..salin pampers pun dalam kete je. Minum susu pun alhamdulillah senang, agaknya dah biasa training jenjalan kat sini..minum botol pun ok, breastfeeding pun ok. Di rumah atok neneknya pun tade ragam, pegi jenjalan Queensbay Mall pun sama hehe..sempat la Mummynya beli baju raya sket utk dia sementara Daddynya jaga dia kat Baby room hehe.

Photobucket

memang kami sengaja gunakan style old fashion utk berjalan jauh supaya anak lebih selesa. Bentang tilam, gantung lampin, support dgn bantal bebyk..jalann!

di rumah atok neneknya..jenjalan petang keliling umah amik fresh air. I know..b4 u all say it to me..si kecik ni muka fotostat daddynya kan? hehe

sangat manja dengan atoknya

  • dalam seminggu lebih tu juga dapat gak kami selesaikan satu tanggungjawap kami which is to open a savings account for Afiqah. Nak buat ASB dan seangkatan dengannya kena tunggu dia cecah 6 bulan dulu, so sementara Daddynya cuti kami bukak la account Yippee Maybank untuk dia🙂 Terima kasih bebyk kpd staff Maybank Shah Alam yang baik hati utk tolong kami cut queue huhu. Patutnya we had 14 people before us, tapi agaknya dorang kesian tgk si kecik dah berjacket, dgn Daddynya dok ronda satu bank dodoikan dia coz dia tgh ngantuk dorang terus put us in priority. Alhamdulillah🙂
  • Dalam pada yg sama, kami sempat juga buat insurans utk Afiqah di bwh Prudential BSN Takaful under my agent. Senang rasanya bila kami sentiasa free, byk urusan bole settle.
  • Paling best skali is membeli belah masa weekday time org bekerja. Sungguh laa indah perasaan itu. Hati tenang, jiwa tenang..nak shopping pun senang, nak makan pun senang..sume la best!

sementara menunggu makanan di Nandos, One Utama

  • dapat gunting rambut! waheyyy..berkurun lama laa aku tunggu peluang ni..dapat gak gunting rambut akhirnya!
  • dapat uruskan hal aqiqah..beli belon, beli baju, beli makanan, mengemas rumah, menguruskan doorgift
  • dapat tido lambat and bangun lambat! kalo tak everyday kene paksa tido awal and bgn seawal subuh nak uruskan si kecik bersama suami sebelum dia pegi kerja..masa seminggu lebih tu suke la si kecik tu mandi nak dekat tengah hari hehe..biarkan dia busyuk masam lelame sket kat umah.

Hari ni…schedule kami back to normal. Daddy dah mula bekerja di tempat baru, he’s been quite emotional since last night berat hati dan malas nak tinggalkan kami berdua di rumah. Hari ni pun sesket sms ngadu keje tak bes la takleh balik lunch jenguk kami la rindu la..huhu tapi Mummy buat dunno je. Kalo dilayankan, lagi org tu tanak keje. Biar hati dia kental sket..bukan ape it’s part and parcel of working. Next month will be my turn as my maternity leave is coming to an end. Mmg kene terima kenyataan yang kita masih perlu bekerja demi keluarga kita..kan?

Si kecik ni plak dah lama tak dikejut pagi..lepas mandi terus bantai tido sampai kul 1pm..pastu sementara dia tgh lalok mamai sengsorang sempat gak la Mummy masak satu lauk utk malam ni huhu..masak secara express tatau la ape rasa nak rebut masa sementara dak kecik ni tak merengek ditinggalkan keseorangan kat depan tu.

Dah abes masak, sempat juga melayan si kecik kejap..layankan dia dengan nursery rhymes kat Youtube, sembang2 dengan dia..skang dia dah kepenatan balik dah sambung tido..oleh itu terhasil la entry ini hehe..

2 Comments (+add yours?)

  1. wardah
    Aug 02, 2010 @ 15:37:06

    haha. i baru nak cakap muka baby u fotostat daddy dia. sejuk la dengan mummy.

    Reply

  2. Reen
    Aug 03, 2010 @ 15:50:24

    haha.. saba je la..
    tp betul kan.. tgh2 baby tido tu la mase berharga sangat2.. macam kalau dok tak buat ape, macam menyesal tak sudah.. itu jam la nk pegi membuang sepenuh hati.. hehehehe

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: