Good luck to me..

Starting from today I’m starting a new regime to bring back the old figure of mine..

Semalam pegi Giant dah beli stock yoghurt pelbagai perisa (0% fat ye!), dah beli Soyfresh and dah beli buah. Lepas ni nak order Usana’s Nutrimeal strawberry flavour and once dah sampai I’m gonna start mixing and blending it all in. Tak sabar nak minum my Strawberry milkshake. The healthier version as compared to McD’s delicious shake hehe.

Today is also my first day wearing Premium Beautiful..seriously I need something that can reshape my out of proportion body and I’m trying out PB to see if it works for me or not. So far I’m very comfortable with it, wearing the corset feels like I’m wearing a cardigan and being hugged especially at my tummy area. Warm and fuzzy feeling. Syok sendiri sengsorang hehe. Walaupun dah habis berpantang, I still cannot refrain from wearing socks and sweater at home, ntahla rasa tak bes bila sejuk semcm..mcm seram sejuk and I need something warm. Pakai PB ni dah jadi pengganti sweater because of the infra red instilled in the corset. Girdlenya sungguh la ketat utk memakai, because of the water retention in my body. Bontot gelebeh, peha lebar..susah ler mau squeeze in. Bak kata akak distributor tu, give it 2 weeks trial, insya Allah lepas ni senang nak pakai girdle once the body start reshaping itself. Insya Allah. I hope so too, I seriously wanna squeeze myself in my old jeans soonest please!!

And oh…saya dah datang period ye. Cepat kan? Penangan tak fully breastfeed rasanya, terkejut gak memula ingatkan darah nifas ke datang balik mana la nak tau kan eventhough my darah nifas stopped 2 weeks before abeh pantang. After monitoring my discharge for 2 days, hmm confirm udah dtg period. Sungguh kekok rasanya bila lenguh pinggang datang kembali, lesu badan datang kembali and selera makan terhenti mcm tu saje due to the heavyflow. Aih double lesu la jawapnya badanku minggu ni. Lesu penat lain, lesu period lain.

That’s why I’m wishing luck to myself..semoga bulan Ramadhan pada bulan depan dapat membantuku mempercepatkan proses mencantikkan diri ni hehe Aminnn..

7 Comments (+add yours?)

  1. Farah
    Jul 13, 2010 @ 05:22:38

    Aku habis darah nifas lama..60days …Ada la 2bln setgh…mmg mula2 ingat dh abis pastu die dtg blk skit2…

    Reply

  2. aanas
    Jul 13, 2010 @ 10:12:10

    semoga tercapai hajat nak kuruskan badan .. miza macam akak, habis jer nifas, tak lama lepas tu datang period.. hmm, dont forget the pills or what ever method u use, sebab takut cepat lekat semula.. hihi.. last time akak, sebab tak careful, anak sulung 7 bulan, lekat sorang lagi.. haru biru…

    Reply

    • newlifenewbeginning
      Jul 13, 2010 @ 12:44:32

      hehe thanks kak…so far rasanya planning to use natural method kut..ntahla langsung tak terpk laie pn kak coz masih dlm berpuasa mode hehehe…wish me luck on dat part gak yee…nak la gak ada jarak 2 yrs kalo bleh

      Reply

  3. ~Reena~
    Jul 13, 2010 @ 11:09:32

    Good luck bebeh!

    Reply

  4. sha
    Jul 13, 2010 @ 15:22:49

    yes…betul ckp annas…kena plan betul consult dgn doc gynea….kadang plan sendiri nie tak betul…coz sometimes kita tak tahu..it’s better to consult dgn expert person….aper org ckp after deliver nie hormon kita sangat subur…heheheheh is just my opinion🙂

    Reply

  5. fizz
    Jul 14, 2010 @ 10:52:51

    whoah sudah dtg peot balik? cpatnya!

    Reply

  6. peah
    Jul 14, 2010 @ 11:30:27

    GUDLUCKS babe…hahaha..aku po nak turunkan berat liks ni tuk raya..muahahaha dh naik 5kilo sejak last raya..huaaaaaaaaaa

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: