My routine

Skang ni keje aku berkepit je..berkepit dgn BB and baby hehe jgn confuse ya!

Tak kisah la org skg dok rancak bercakap sal Iphone 4 or Ipad (until now I dunno wat Ipad is..a bigger version of Iphone ka?) Tp hatiku tetap dgn BB bold ku..senang..sambil golek2 atas sofa leh bukak browser, fb, twitter, email, gtalk at one shot..masakan tidak xkan ler I can manage to book 2 sets of clothings for Fiqa kut eh haha..pastu gtalk d hubs suh bank in payment while I communicate via fb..gila sakan

Tp hakikatnya jari lenguh beb….nk tunggu pantang abeh ni jenuh gak nk survey laptop baru..bila parents turun kami lenjan laptop my mum tp tu la bkn dpt online sgt..baru je nk dpt feel si kecik dh hukhekhukhek mintak attention..x pn kengkadang due to pure exhaustion tertido terus bb diabaikan, tido diutamakan🙂

Skang kami berdua je yg uruskan each other bila my parents x turun from Penang..serious penat. Pepagi kul 630 dh bgn, d mummy kena bgn mandi hubs dh rebuskan air mandian n herbal douche..while I mandi, hubs pepagi buta tu goreng sayur for lunch..after dat dia akan pakaikan bengkung n turn dia plak utk mandi and then baru d lil princess mandi. All of these needs to be settled b4 8am b4 hubs departs to work..

9-11am is my time to qada pape yg patut : sleep / pakai param n pilis / pump / masak nasi /relax !

Pastu bermula la episod every 1 1/2 – 2hrs si kecik akan berjaga for susu..by 1230pm nasik dah siap dimasak, lauk dah reheat and its time for me to squeeze time for lunch..continue resting (if I can) sampai kul 5pm and then sesi lap2 bdn dia plak..sakit blakang n pinggang woo buat mende ni sengsorang tp nk wat cmne kan..530pm above starts his shift plak utk wat pape yg patut aka mengemas umah..

By now I’m really lethargic mmg tau nk tdo je..usually I sleep after dinner till about 10pm then my shift start balik sampai la keesokan paginya. Si kecik ni bgn every 2 hours so I’m d one yg akan prepare the susu, I only wake hubs up once utk salin pampers..yela org tu keje kena kasi ruang utk tido..tp mmg penat la..I tell u my body rite now is aching soooo much from head to toe. Bersalin pn x sakit cmni tau..pengorbanan utk anak tersayang🙂

Mintak maaf la ye kalo terlambat reply sms ke, email ke, xchat sgt dgn sesape ke coz am really tiredd huhu

3 Comments (+add yours?)

  1. ~Reena~
    Jun 10, 2010 @ 18:06:46

    Aku yg membacanya pun rasa letih. Nak buat macam mana, inilah tanggungjawab sebagai ibubapa kan?

    Reply

  2. zila zul
    Jun 12, 2010 @ 02:49:25

    fuih dasatnya u pantang sendiri ke? kagum…

    Reply

  3. coffeeaddicts
    Jun 16, 2010 @ 19:39:42

    mieza, bagus la u… bagus lah dah train awal2 urself to be busy start from now… i ni, ade assistant nanti bile assistant dah balik… tak tau la camna nak coop😛

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: