Camne la nak go through the days ni..

Belakang peha saya sedang basah dgn peluh skang ni..sliding door and main door tengah luas terpampang dibukak, am sitting down on a tilam at my very messy living room. Sungguh tidak selesa. Nak pasang aircond kang bil melambung, ni skang pasang waktu tido je pun every month RM100++ bill huhu takyah, takyah.

Camne la nak go through my 2 weeks pre-maternity leave ni..ni baru sehari pun dah kebosanan tahap infinity. Nak tanak online je ler kejenye tp dah naik muak ngadap FB, ngadap game..tu yg skang activate balik account Twitter, pasal dah sangap tatau nak watpe online ni. Sila la follow saya ye di Twitter, ada gak geng nak berborak kosong di sana.

Belek hospital bag, tgk ada la items yg tak lengkap. Ok kita lengkapkan..then what? ooh baju tak dilipat lagi..ok dah dilipat. Pastu tgk baju kat bilik blakang..ooh tak bergosok lagi. Alahai later2 la, panas skang ni, tade mood huhu. Pandang keliling living room, ooh byknya frame gambar yg kosong..ni isu lapuk. Dah mintak dicuci gambarnya last week tp both laki bini sangat malas nak kutip gambar tu dari kedai. Mak buyong rimas tgk, berkali remind hubby, tp hubby buat dek je. Arini mak buyong tak pegi keje..ntahla tgk la kalo rajin..dahla lupe mintak resit dari SA kat kedai tu..camne la aku nak claim balik foto tu? aih..

Sape suh tak pegi keje kan arini? Leteh la labu..tido skang bukannya nyenyak sgt pun, dhla timing tido dah lari. Dulu 10pm dah nite2 dah..skang 11 lbh baru nak masuk tido, pastu tup2 baru rasa nak dpt position tido bes alarm dah bunyi. Penat driving laie..even weekend pun dah tak reti nak sleep in. Slalue je bgn by 8am latest. But today I gave in to my body, lepas subuh terus kong tido sampai kul 9 lebih..tu pun segar skeeettt je la.

Serious boring. Rasa cam nak beli goreng pisang je jap gi..dah alang2  paksa diri kuar amik gambar kan. Aku ni sejak preggy, dlm sebulan ntah bape kali aku mkn goreng pisang. Nearly every week kut hehe. Dahla sememangnya hantu pisang sejak azali lagi, tambah2 plak time preggy itu plak mende yg tekak nak..bahagia hidup makan. Lepas tu bila dah overdose mkn, perut buat hal, pedih, kembung..angin dah menyerang la tu. Pasal tu Buscopan sentiasa ada dlm handbag selain supplements semasa preggy ni hehe.

Korang sedar tak entry kali ni sebenarnya tade hala tuju? Memang pun. Anggap je la mcm I’m talking to u guys eh rite now, i’m trying to combat my boredom la rite now sementara tunggu kul 6pm kang layan American Idol. Skang baru kul 4.30pm.

Mummy to be sure tau kan this weekend ada Pureen warehouse sale? event yg plg haku dok tunggu dari dulu again for the 2nd time I couldn’t go. Hubby tanya nak beli ape lagi pun..I answered baby diapers je. Huhu mmg takkan dilayan jawapnya kalau takat tuu je seciput aku nak beli kan. Lagi pun bz la. Pepagi sabtu nak pegi Ampang buat my final massage dgn Maya sebelum bersalin ni, pastu kene rush pegi TTDI dgn badan yg berlumuran dgn minyak ni to attend my hubby’s BFF’s son/daughter (oh tak ingat la plak) cukur jambul. Pastu rush ke umah balik coz uncle Cina nak wat autogate for our house. Takat pasang motor utk gate pun dah RM1800. Gate buruk tp automatic. Sungguh la tak sesuai, tp dah bajet tarak lagi nak buat proper gate. Tunggu la aku gaji 5K dulu ye..(god knows when heh).

Hari Ahad ialah hari yg ditunggu2 sejak berminggu2 lamanya..I got frens coming to my hse. They wanna visit me b4 I explode..bole gitu? hehe..nanti la I apdet on that eh, hubby kena jd photographer dah he’s the only guy in the house nanti hehe.

Okla i’m logging off now..sakit belakang ar ngadap laptop ni lelame.

3 Comments (+add yours?)

  1. wardah
    Apr 23, 2010 @ 09:45:16

    samelah mieza..hubby sy pon xmo layan g pureen warehouse tu..dia kate setakat nak cuci mata takyah pegi..karang mesti ada je yang nak dibeli..hukhuk..mmg pon..mesti lah ada yg dirembat nnt..wpun dah cukup..

    rasa tak sabar dah bersalin kan?..

    Reply

  2. izyan
    Apr 23, 2010 @ 10:27:23

    haha.cant wait for sunday too.bnyk nk catch up stories ni hehe.

    Reply

  3. Twiggy
    Apr 25, 2010 @ 10:17:12

    Babe, two words for you : ONLINE SHOPPING

    lol!!!

    http://babyshopaholics.blogspot.com

    check it out! you’ll never get bored! hehehhe

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: