35 weeks today!

Alhamdulillah, syukur another week has passed. Two more weeks to go before the baby is full term [in other words cukup bulan bagi mereka yg tak familiar dgn pregnancy terms :)] and then it’s countdown time for me..hoyeah!

Hoyeah eh..haha uih satu pencapaian besar ye dapat menanggung segala penat lelah mengandung ni selama 9 bulan..rasa bersyukur sangat dpt sampai stage tu mcm nak peluk² si kecik kat dalam je “WE MADE IT GURL!” tu blm beranak lagi tu..huhu takpe tu lain cite, it’s something that I’ve got to go through so mmg tanak pk pasal mende tu. When the day comes, kita redha, tawakal and just go with it..buat masa ni, usah dipkkan sangat  betul tak ladies? Chill, chill😀

So far here are our milestones up till today :

  • Average weight for the baby is around 2.5kg which explains why I’m now feeling quite heavy whilst walking. I waddle now, jln sebijik mcm penguin.
  • What happens down below also I cannot see, even nak tgk perkembangan akar pokok (stretch marks la tuu) di perut pun mcm kene mendada sket baru bole tgk dah sejauh mana akar pokok tu dah menjalar hehe.
  • Hospital bag masih lagi dlm progress. I have a couple more items to put in the bag, and then the bag can than be placed in the car. Ooh that reminds me, cara nak pakai kain batik tak blajar lagi ni from my mum..aritu try pakai sendiri, urghh sungguh pelik la rasa..xleh ke lipat stail kain pelikat, senang sket idup huhu.
  • Nowadays people ask “bila nak start cuti” OR “ada lagi kat ofis?? ingat dah cuti dah”. As irritating as it might get, I’m kinda pleased that finally my tummy is showing like I’m preggy and soon to be in labour. Kalau idak..aihh..
  • L is very alert. By this time, I’m already treating her like she is already born because she seems to know what ‘s going on. Kalau alarm handphone bunyi, dia pun akan bangun skali. Kalau kita tak bgn² gak, she will definitely kick u for u to wake up. Insaf kejap mummy dia weekend skang tak terlepas Subuh haha (pengakuan ni!).
  • L also knows when she is going on a car ride. This is the hardest part for me because if I’m the passenger I can still manage to hold my tummy with both hands whenever it is ticklish or whenever it hurts when L squirms around inside, but when I’m driving..Masya Allah susahnya..nanti kuar la “ouch mula dah dia..” “adeh sakitnya..” “sayanggg..jgn tendang mummy dulu, let me get the Smart Tag/ let me on the radio first baru bole tendang ek” but most of the time, ko bebel byk mana pun dia buat dekkk je, so tahan je la huh bila dia tgh bersuka ria tu.

On the other hand, thanks to L’s level of estrogen pumping into me (haha ntah ye ke idak main bedal je ni), mummynya skang sedang berusaha gigih utk memakai eyeliner bila kuar dating dgn ayahnya. Bila dapat put on the eyeliner without much hassle, wahh tersenyum riang depan cermin walaupun tangan dah lenguh pastu ayahnya plak dah start engine kete. NAMPAK SANGAT LAMBAT SIAP haha.

The father also has promised me to take me out to this place before I deliver..tapi maknya tak sabo² je nak pegi just bcoz dia nak pakai make up lagi haha..mmg buang tebiat. Lepas tu, bila tgk iklan SimplySiti kat TV, tetibe ckp kat the father “eh rasa cam nak pakai je product dia ni..bole tak?”

*peace*

13 Comments (+add yours?)

  1. ~Reena~
    Apr 19, 2010 @ 18:32:24

    Yang Simply Siti tu paling tak boleh blah. Haha! Babe, moga dipermudahkan semuanya ya. Aminnn! Dah ada nama blom ni?

    Reply

    • newlifenewbeginning
      Apr 19, 2010 @ 18:39:38

      Hehe xleh tahan kan?tetibe je aku terpengaruh haha..nama?blm lg la beb. Nama aku kenan dia xkenan, nama dia kenan aku x kenan hehe so smp skg dok panggey “L” je

      Reply

  2. Nariko
    Apr 19, 2010 @ 18:49:43

    Amboi nakal sungguh L dlm perut mummy ye.. Mcm mya ni, i suka tgk dia nye ‘peel’ hari2, pastu relate masa dia dlm perut, br tau rupanya gerakan2 tu dia dah praktis dlm perut lg. Hihi

    Reply

  3. wardah
    Apr 20, 2010 @ 09:41:43

    haha..nak SimplySiti ye. eyeshadow die agak cantik juga. bestnye kan, rasa tak sabar nak tengok mcm mana baby aktif dpn mata kita pulak.

    Reply

    • newlifenewbeginning
      Apr 20, 2010 @ 10:00:11

      hehe terpengaruh dgn iklan je..tade sebab nak beli makeup pn skang ni..tade keje namanya tu hehe

      Reply

  4. Farah
    Apr 20, 2010 @ 11:10:32

    X sabarnye aku nk tgk lil L ko… Mesti cuteeeeee!!!

    Reply

  5. Twiggy
    Apr 20, 2010 @ 13:43:39

    woooh!!! soon! soon!! good luck and all the best!!

    Reply

  6. amoi
    Apr 22, 2010 @ 11:19:04

    miza…for sure anak ko nnt suka melawa!! ok la tu…

    Reply

  7. hanieFD
    Apr 22, 2010 @ 12:44:39

    heee…aktifnye L
    wahh another 2 weeks. Surelaa tak sabor2 dah nak cuti kan! isk isk.
    hehe bab suke makeup tu comel…sure berseri2 baby nanti😀

    Reply

    • newlifenewbeginning
      Apr 22, 2010 @ 13:54:28

      bab melaram ni turun ke si L ni wallahualam la..coz tuan empunya bdn ni jenis sempoi je sebenarnya, lately ni je rasa nak touch up sket, tu pun dlm 0.5% je hehe..

      Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: