Advanced celebration :)

It was unplanned, but we decided to have it just because..well, we want to🙂

We celebrated our 1st year anniversary a month in advance since next month is not quite suitable for us to celebrate since I’m due next month. My birthday in June pun tatau camne nak celebrate, celebrate kat umah je la kut..huhu ntah bila la nak dpt peluang lavish celebration ni..dahla tgh berpantang time tu😦

We went to Tony Roma’s at Sunway Pyramid..our first time there🙂 Nasib tgh kebuluran gile, dapat la menikmati makanan dgn penuh bahagia walaupun dedue org punya seluar comot akibat the husband terlebih goncang the chilli sauce which led the sauce to melayang ke seluar kami berdua & the bottle cap melayang pegi meja lain hehe.

His dish : Mojo Chicken

My dish : Marinated Grill Chicken

Hubby had gotten his gift from me..tatau nape lately ni he is into this watch pulak..mcm zaman bebudak plak rasa hehe. Dulu org pakai G-shock, Baby G masa zaman sekolah but I opted for Body Glove watch instead. He said skang dah jadi trend balik..sesuai utk naik basikal..ntahla kita layankan jela🙂

His new toy

Dah lama tak dpt gift from him..nak mintak ape eh dari dia? hehe tetibe cam mati akal plak tatau nak request apa from him..dia dapat jam baru, kita pun leh gak dpt jam baru kan? huhu.

For me, it doesn’t matter what gift I receive from you as long as I have you in my life..and now..

with our daughter on the way dlm perut mak dia yg kecik comey ni (oh please ignore the smudge on my pants..salahkan sauce tu ye hehe) I’m already feeling contented than ever.

Happy advanced 1st wedding anniversary Daddy to Be🙂 I’ll wish again on the 30th of May ye hopefully masa tu perut ni dah explode hehe..

* sudah 34 weeks minggu ni, stretchmark dah mula kuar kat perut..gatal and pedih! *

* pics taken with my BB..ok gak kan quality pics? *

14 Comments (+add yours?)

  1. naja
    Apr 12, 2010 @ 14:30:44

    stretchmark tu gatal2 eh mieza.aku pun tak penah rasa sikit lagi ni rasa la ni kot kan…camne nak elakkan gatal2 ni? ke sebab rambut baby ?

    Reply

    • newlifenewbeginning
      Apr 12, 2010 @ 14:58:02

      ye saye..gatal2🙂 rambut baby? tak penah terpk pun pasal tu..haha i always think of it scientifically e.g perubahan hormon, perut meregang, stuff like dat hik..camne nak elak gatal2? usually org pakai lotion or ointment but ikut nasib la..cam kita ni without fail pakai pun kene nak kata ape kan😦

      Reply

  2. nad
    Apr 12, 2010 @ 14:46:37

    haha..stretchmarks..haih..sampai skang x ilang😛
    u pakai bio oil or any ointments/lotion x dekat perut? my cousin pakai and so lucky she didnt get any stretchmarks..huhu

    Reply

    • newlifenewbeginning
      Apr 12, 2010 @ 14:59:26

      kecewa tau nad..i’ve been using baby lotion, baby oil, olive oil some more u know sejak 1st trimester lagi..every morning without fail mesti lumur punya lepas mandi. dats y i was so shocked last weekend tgk huwa ada kesan degil di perut..

      Reply

  3. coffeeaddicts
    Apr 12, 2010 @ 16:49:19

    Happy advance anniversary, korg!🙂

    on the stretch marks tu kan… i pasrah je. recently i pun start gatal2 balik. gatal yg sungguh2 punya. tp pelik skit, sbb perut i akan rasa numb kat bhg bwh tu, dan yg dok ligat pusing/gerak2 baby kat dlm ni. dia geli kot i dok garu2. hahahaa…

    Reply

    • newlifenewbeginning
      Apr 12, 2010 @ 17:01:01

      i started feeling ujung2 of last week..i wat bodo je since i kenot see wat’s happening down below kan..hehe skali tgk last weekend kat cermin cam alaaa..dis red lines yg tgh cak² ni mcm stretch mark jee..terus rasa kecewa huhu

      Reply

  4. wardah
    Apr 12, 2010 @ 17:16:09

    happy advance anniversary dear! mine pun sama..bulan 6 mmg tak dapek lah nak celebrate gile2..hehehe..

    Reply

    • newlifenewbeginning
      Apr 13, 2010 @ 09:09:17

      kan…last year masa bday kita, kita tgh honeymoon..bes tu mmg la bes tp tade surprise pape pun, dah nama kat negara org kan hehe..

      Reply

  5. ~Reena~
    Apr 12, 2010 @ 17:51:15

    Hepi andvance anibeseri korang! Rasa macam baru semalam aku attend korang punya nikah, tup2 dah setahun & dah ada baby girl on the way. Fast & furious btol! Hadiah kawin pun aku blom bagi dowh. Haha!

    Reply

    • newlifenewbeginning
      Apr 13, 2010 @ 09:09:58

      haha fast & furious? amboi bunyi cam rakus je aku ni haha..alaa takpe hadiah kawin tu dtg skali dgn hadiah baby bole..hang mai masa aku dah explode nanti..kalo tu pun tak dtg gak aku sekeh kang hehe

      Reply

  6. farah
    Apr 12, 2010 @ 20:39:10

    ala,cute nye!!!

    aku xde stretch mark tp kt kaki aku naik rash byk gile..especially kt peha..mlm2 keja garuk je..

    Reply

  7. ms tepung
    Apr 14, 2010 @ 11:21:36

    hepi advance aniversary🙂 .. on d actual aniversary belek baby jelah…ngee tiba2 rs nk request kt my hb belated aniversary cum b’day

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: