Thursday’s update

But hakikatnya rasa mcm empangan nak pecah dah ni😦 [oit bukan air ketuban ye..tu lambat lagi hehe]

Speaking of air ketuban, did you guys watch the episode of Keeping Up With the Kardashians masa Kourtney gave birth tu? langsung tade perasaan minah tu siot..mcm tade pape hal je bersalin ni hehe siap leh tarik anak dia kuar sendiri after her son dah popped out halfway. Terbeliak jap mata den. And oh bila tgk episode tu baru la I understand how it feels when air ketuban dah pecah..kira mcm kencing la kan, basah tilam, basah lantai, basah kaki. Susah nak differentiate la now with the vaginal discharge. Tu pun rasa basah ye dak, pastu dgn peluh kat celah kelangkang, bontot sume pun rasa basah gak kan haha..

Ok la enuff of the lame jokes. Sebenarnya gue tgh tade mood ni, cam really down tahap I can cry for no reason. Rasa penat, rasa confused, rasa blur, rasa hampeh sume ada. Makin hari dtg office makin tade mood, makin hilang focus. I kept myself “focus and busy” by playing games je kat FB. Skang dah addicted dgn Social City plak di samping Cafe World. Forgetful Dory pun dah dtg balik..procrastination takyah cakap la. Tahap dewa!

Tadi dah apply maternity leave dah. 2 weeks before my due date which is on the 10th of May sampai la 29th August. Skang tgh runsing nak extend leave sampai bape haribulan. Yer, kena extend leave lagi gamaknya. Sepatutnya kena masuk office on 30th August. Korang tgk calendar jap. Rasa tak berbaloi kan esoknya Merdeka. Tu satu. Lagi satu, korang cuba kira bape hari je tinggal sebelum Raya kalo aku masuk keje 1hb Sept? ada dlm seminggu je kan coz Raya falls on the 10th. Tu satu. I have to put myself 5mths in advance and foresee whether it’s convenient or not if I work during that final week coz kena pk schedule kitorang laki bini nak hantar si L to the babysitter lagi, dgn schedule keje bulan puasa yg dipendekkan masa kejenya, dgn traffic masa bulan puasa lagi..uihh takkan korang tatau kutt kekalutan memasing nak balik cepat time posa? 10 ribu kali pk rasa mcm tak convenient, so ingat nak sambung cuti all the way up till Raya. Skali tgk aihh ada extra public holiday plak dah on the 16th of Sept (Malaysia Day) dgn the hubby xleh budget bape hari dia nak amik utk cuti raya..it’s soo very d memeningkan for me. So nak tanak I think I will extend another 11 freaking days of leave before I enter work. Yang wat pening ni bukannya ape coz it involves my parking space. Nak release sampai bila? Nak bayar parking half-half dgn  budak yg take over my spot ke ape ke..aihhh.

Hmm other than that ape lagi perkembangan terkini ye :

  • Yesterday dah start my fortnight check up, no more monthly check up at 32 weeks. I din get any photos of L, malu nak mintak from the gynae, since 2 weeks ago dia dah bagi kan..kang dia pk galak la plak aku ni huhu.
  • L is close to 2kg dah alhamdulillah🙂 My estimation L’s weight will be around 2.6-2.8kg je kut when I deliver nanti, won’t reach 3kg coz of me and L’s progress. Both of us kecik comey hehe..
  • Cakap pasal kecik comey, for the first time kene tegur dgn gynae yesterday coz I didn’t gain weight. Org baru nak bersukaria dia bleh tanya plak selera makan ku camane mementang la without fail I will gain 2kg and now dah cecah 60.3kg haha..huwaa salah ek kalo tak gain weight? hmm..dah bulat gedempol dah haku ni😦
  • L suka mengganggu mummynya time driving. Suka sangat sangat. You know how troublesome it is to have your cutie pie dok punching u at your ribs and tummy while at the same time you have to concentrate driving? Paling haku hangin bila perut mengeras AND lil one dok tendang AND aku kene tekan brake. Aduihh tak tentu arah aku dibuatnya. Apparently she is well behaved bila naik kete besar, kete kecik dia takleh dok diam. Hmm high taste betul.
  • L pun dah tak bagi aku tido mengiring dah coz she now likes to concentrate on my right rib. I was afraid that L’s position was in a breech position, kut2 la songsang mana la aku nak tau tetibe minggu ni dok senget sebelah jee..rupanya according to the gynae, the baby now prefers to mengiring..so that explains the position of L now. Dia suke mengiring ke kanan and her head now is somewhere near my belly.

cam gini la rupanya rasanya kut..

8 Comments (+add yours?)

  1. ~Reena~
    Apr 01, 2010 @ 18:17:09

    Hang berani tak tarik Baby L nanti? :p

    Reply

  2. nariko
    Apr 01, 2010 @ 18:51:47

    tarik baby? uish.. i tak pernah tgk lagi tu. heheh i start work from home this week. kira cam on and off depan laptop. lega sbb boss kasik macam tuh. kalo tak taklarat den nak ke opis dgn keadaan camni. hihi. good luck k mieza!

    Reply

    • newlifenewbeginning
      Apr 02, 2010 @ 10:12:46

      at least u leh work from home..mcm i ni masih lagi kene drive p mai p mai lik keje bosan gile…

      Reply

  3. wardah
    Apr 02, 2010 @ 08:35:49

    hahaha betul ke dia tarik je baby tu? gila..hahaha..xleh imagine..sy pon same, dah malas sgt nak keje..rasa hangin je bila ada org nak bagi keja padahal kita ni dah sarat dah..takda perasaan tau

    Reply

  4. n
    Apr 05, 2010 @ 14:28:51

    Kourtney tu tarik baby dia macam senang gile je kan..dia tak sakit ke eh ngeri aku tgk lah..infact baby dia pun bersih tak berdarah bagai kan..Aku rasa Kourtney tu bersalin kat hospital yang canggih lah sampai tak rasa sakit pun masa bersalin pull out sendiri baby dia…

    Reply

  5. nadya
    Apr 06, 2010 @ 12:57:44

    ha ahh gile tenang mase die bersalin tu..amek epidural kot cam xde perasaan je..siap tarik2 sendiri lagi tu..lepas babay die kuar letak kat die pun die cam xde perasaan sgt..senyum je..haha

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: