Hot Air Balloon @ Putrajaya

Departed from Midvalley around 530pm after going to the Motherhood expo and jln² sket, tengok kat luar cuaca redup semcm je, decided to try to head to Putrajaya for the hot air balloon event. Redah MEX highway traffic masih lancar, masuk je exit Putrajaya kat dengan Hospital Putrajaya dah start bumper to bumper jam sampai la ke jambatan Presint 2 ni. Sempat la gak amik gambar balloon berterbangan dari dalam kete b4 carik parking.

those yang familiar dengan area Putrajaya, we got our parking at PJH, sket punya jauh kan dari tempat balloon tu. Masa gambar ni diambil, baru nak warm up kaki utk berjalan jauh dlm keadaan 50-50 aku ni bole ke, dahla baru tawaf Midvalley, pastu skang nak jln jauh tgk balloon lagi..tapi bak kata org, the closer you are to your due date, the more walking you need to do and yes berkilo-kilometer la perjalanan aku gerak haha..sampai sendiri bikin cuak when my tummy mengeras and sakit coz I kept on pushing myself that I can still manage to walk for a long period of time. Hik degil.

akhirnya sampai gak tempat yg dituju…ramai dah org berkerumun time ni. Cuaca pun nampak ok, kat tanah lapang tu the contestants were preparing the balloon. The drawback I can say about this festival is the waiting time for the spectators as we’re not quite sure balloon tu nanti akan naik ke tak ke, static kat tanah lapang tu ke, how many balloons are there in total ke. So, from 6 something till close to Maghrib, we were just loitering around this area taking the same pics of the same balloons huhu. There were many booths but lacking booth selling food and drink. Bila sampai sana dah terasa macam kat Pasar Tani pun ada dgn org jual tudungnya, kasut Crocsnya huhu..we want food la!

By nightfall ada marching band perform a few songs diiringi with the contestants lighting up their balloons according to the rhythm of the songs. Camera ni sangat irritating, by night fall gambar yg diambil outputnya tak lawa..geram rasa dibuatnya. I was already damn tired at this point of time. My maternity pants is not doing much help dah, size S dah mula ketat, nak duduk kat divider jalan pun terseksa coz suar ketat, perut pun tak selesa. Some more, the marching band dok dumdumdum anak aku dah mula gelisah semcm..bunyi ape tuuu?? tapi mak dia degil gak nak be close to the marching band coz she misses the time when she was in the school band last time..pastu berangan-angan mana tau si L ni akan ikut jejak langkah dia masuk school band gak ke one day huhu.

By 9pm when we were already worned out and on our way back to our car, the firework started. Kebetulan plak firework display tu was really close to where we were walking..dah anak aku gelisah again! haha..adeh sorry la sayang..the hubby kept on looking at me to ensure that L is ok. Aku leh wat hape? tutup perut aku dgn tangan mcm gesture tutup telinga? well actually I did dat, sambil usap2 perut..coz I dun want L to get stressed out..kang dok terkejut2 langsung tanak gerak plak dia kan. Nasib a few minutes after the firework display was over, L continued berguling² dlm perut mcm biasa.

Flat gila I tell u bila sampai umah..

I think now I have to start thinking about myself, to start slowing down. Kang tak pepasal terberanak cepat huhu..but the thing is I don’t like resting at home laa..huhu.

5 Comments (+add yours?)

  1. ~Reena~
    Mar 23, 2010 @ 10:10:19

    Cayalah hang! Aku yang dok kat Presint 9 yang dekat gila dengan Presint 2 pun tak pi tengok hot air balloon benda alah ni. Huhu. How’s the ex[o? Best tak?

    Reply

    • newlifenewbeginning
      Mar 23, 2010 @ 17:00:36

      expo tu tak bes..tade pape sgt pun, it’s a let down gak la for preggy ladies tp for those yg dah ada infant or toddler ok kut..

      Reply

  2. meanaidz
    Mar 23, 2010 @ 19:06:03

    Mieza, last time i bgtau u bln ni ada pureen warehouse sale kan..but too bad bukan bln nih tp bulan 4.. u can refer to this http://pureen.com.my/News/Pureen-Warehouse-Stock-Clearance.html?page=0&pop=1

    i dah meletup dah time tuh.. so x dpt la pg huhu melopeh den..

    Reply

    • newlifenewbeginning
      Mar 24, 2010 @ 16:22:03

      oyeke..thanks eh..i dah tade mende nak beli dah tapi takpela..tgk je la kut nanti next mth kalo dah tade pape nak buat hehe

      Reply

  3. meanaidz
    Mar 24, 2010 @ 16:06:27

    Hi Mieza,

    I think i dah wrote a comment a few days a go..tp x tau la u dpt ke x… juz wanna inform you yg last time i ada bgtau u sal Pureen warehouse sale is around march kan…haha i silap actually da warehouse sale is on 24 & 25 April…u can refer to here : http://pureen.com.my/News/Pureen-Warehouse-Stock-Clearance.html?page=0&pop=1

    Time tuh i meletup sudah so melopeh den, x dpt la pg huhu…

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: