Aktiviti hari ini..

I didn’t manage to come to work today, throbbing headache after a sleepless night yesterday. Out of the blue, while I was asleep perut tetibe senak and memulas tapi xnak membuang. Tau kan camne rasanya when your sleep dah terganggu pastu at the same time contemplating kena bangun p toilet ke idak, nak mengiring xleh coz L was happily kicking away inside, tido terlentang plak rasa senak pastu mengeras. Aih. It came to the extend that I honestly thought that was Braxton Hicks or some signs of mild contraction. Last2 amik bantal, tutup perut and try tido terlentang the rest of the night. By the time alarm bunyi, my head was throbbing like my mad, so that’s it la..anta sms kpd team leader ckp xleh dtg keje huhu.

I thought I could accompany the hubby for lunch today. Sian dia baru start tempat keje baru minggu ni, majority of the ppl in his office sumenye pompuan, dia tade geng..skali tgk bini dia camni, terus dia tapau je la makanan bwk balik umah dating dgn bini dia kat umah je huhu. Lepas dah makan baru ada tenaga sket nak buat keje, so I decided to wash L’s attire. Tak sangka cecah 2 round huhu, baju cinonit pun cecah 2 round..ooh ye la mana tak nya dah Mummy dia asingkan the white attire with the colourful ones. Lupa plak haha.

bak kata statusku di FB, membasuh baju L ni sungguh dapat menghilangkan migraine🙂

sian anak Mummy, baju byk putih..ni sume keje Ayah. Yg mana ada pattern sket tu Mummy yg pilihkan huhu. Takpela nanti kita carik baju pinkish eh bila L dah kuar🙂 penyepit dah abeh, mummy boh je la mitten tu camtu for the time being hehe.

I used Nappy Kleen just now, baru rasmikan tadi. Tatau la ok ke tak, coz tuan empunya baju tak pakai lagi kan..hopefully there’s no reaction towards L nanti. Kang kalo badan dia gatal2 ke ape, kena carik sabun lain la kut. Suarnya bersidai kat blakang umah, ni gambar baju je..sgt geram tgk hanger kecik tu hehe.

Pastu another activity I did with L today is mengupdate scrap booknya yg ala kadar itew.

scrap book la sangat! haha, the first page tu mak dia slamber tulih kat Jusco itself after buying the book while waiting for hubby buat ape tah tak ingat..

Memang menjadi lumrah for me to update this book each time after my check up. Penah satu bulan tu Doc tak bagi gambar, kecewa den tak dapat nak tempek gambar dia dalam buku ni..once in a while, the hubby will also write things down for L in this book. Kami ni tak creative, hentam sajee asalkan ada sentimental value for us and for L nanti🙂 If only the 3d pics from VC tu bole ditempek kat sini, dah lama gue buat hehe.

this is what I did last month

this is what I did today

Hentam saje. Mode creative tade sangat, kepala tgh berdenyut tapi tanggungjawap terhadap buku ni wajib dilangsaikan huhu. Lepas ni check up is every 2 weeks, so hopefully ada lagi pics to come utk ditempek hehe..I like!

p/s : bersyukur yang amat walaupun perut kecik, tapi berat L dah cecah 1.5 kg🙂

16 Comments (+add yours?)

  1. ~Reena~
    Mar 18, 2010 @ 18:10:18

    Alaaaahaii..Memang geram tengok baju babies/kids yang comel2. Aku semalam headache gila babas gak. Tapi tak dak baju babies nak basuh. Camna? Huhu.. :p

    Reply

    • newlifenewbeginning
      Mar 19, 2010 @ 09:20:15

      hehe basuh baju sendiri la kut…eh baju sendiri tade efek..coz pagi tu aku basuh baju aku, mmg tadak kurang haha..

      Reply

  2. Mommy D
    Mar 18, 2010 @ 18:44:23

    Ko kata tak creative? Hehe tak ingat ke segala mak nenek surat yang ko hantar kat aku, bila aku bongkar balik dgn Syam aritu, tgk tulisan kat luar, bulat-bulat, dah confirm ko anta pnye. And yes, ko suke la hias kat border setiap kertas pun🙂

    Reply

    • newlifenewbeginning
      Mar 19, 2010 @ 09:21:22

      tak creative laa..konon niat nak buat cam pure scrap book tepek mende kiri kanan..last2 aku beli sticker dgn felt tip pen je..main hentam je tulih pape hehe..yee tulisan bulat tu mmg xleh lari

      Reply

  3. Farina
    Mar 19, 2010 @ 11:03:47

    Hey there,

    I dapat you punye link from Ayu. Anyway, I link yours to mine k.

    Reply

  4. Twiggy
    Mar 19, 2010 @ 11:25:47

    miezzaaa!!! You’re getting a girl!!! congratulations!!!😀 little girls are the best to dress up! hehehheeh!!

    i share with you my baby online review blog!!😀

    http://babyshopaholics.blogspot.com

    enjoy!!😀

    Reply

    • newlifenewbeginning
      Mar 19, 2010 @ 14:30:15

      hehe thanks raje..eh dat blog is urs?? cute gile items dlm tu! and oh yeah..little girls are the best to dress up, my hubby dah surrender that part to me heheh

      Reply

  5. coffeeaddicts
    Mar 19, 2010 @ 13:40:51

    waaaa… laju sungguh mummy L nih…
    i tak basuh pun lagi baju2 baby i tu. hihi
    wikend nih kot baru nak basuh.

    Reply

    • newlifenewbeginning
      Mar 19, 2010 @ 14:27:39

      hehe dari i dok termenung, tak tentu arah kat umah tu melayan migraine baik i combat it by making myself busy kan hik..

      Reply

  6. aiza
    Mar 19, 2010 @ 16:08:04

    hahaha baju2 putih kebanyakan sama lahh dengan my baby punye..memang tak banyak pilihan kan…

    Reply

    • newlifenewbeginning
      Mar 20, 2010 @ 09:52:03

      ada pilihan kalo ko tau awal2 gender baby, mcm aku ni bila dah abeh shopping barang dia baru aku tau gender huhu tu yg putih je baju dia..sedey aku tgk huk

      Reply

  7. wardah
    Mar 19, 2010 @ 17:12:12

    wah dah basuh baju baby..macam ni rasa nak cuti jugalah..nak basuh baju baby..mesti sgt seronok sambil beangan-angan..hehe..oh awk sgt gigih lah buat scrapbook..🙂

    Reply

  8. Daddy2B
    Mar 20, 2010 @ 08:55:49

    barang2 L dh hmpir completed skng ni nk cari brg2 mumy dia plak..tuk daddy dia plak tkde ker😦

    Reply

    • newlifenewbeginning
      Mar 20, 2010 @ 09:52:54

      brg mummy dia pun brg nak bwk gi spital..bukan barang cam handphone ke laptop ke baju baru ke..huwaa..

      Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: