The “L” word

Sejak dah tau gender baby ni..

a) baru dapat teguran dari sekelompok org that its becoming more obvious that I’m carrying a baby girl coz dari atas sampai ke bwh bulat hehe. Org kata kalo carry a baby boy, your tummy je meruncing ke depan,  you still maintain your curves and penambahan berat badan tak nampak ketara sgt at the other parts of your body. Lucky you!

b) Hubby out of the blue decided that the name of the baby has to start with the letter L. And it’s driving me crazy coz the letter L is one of the letters of the alphabet that has the ciputest list of names ye. Hmph. Tak kisah la nama budak tu just one word je ke two words ke, janji pangkal depannya kena L. Huwaa. Dulu slalue panggey lil one la, si kecik la..skang gelar si dia dlm perut ni as “si L” huhu.

**************************************

ada sesape nak tolong dlm misi mencarik nama anak ni?

Tomorrow is my monthly check up. Cepat je masa berlalu dah 30 weeks dah. Bila dah cecah angka 3 ni, terasa dah nervous tu slowly creeping up. Mcm huiii tak lama lagi ni, camne la aku nanti dlm delivery room tu, susah ke senang ke nanti. Camne la laki aku nanti..gabra ke kewl ke pengsan ke dlm bilik tu heheh..ada susu ke nanti, bole ke aku breastfeed budak ni..memacam la skang persoalan dalam minda ni tp bukannya ada jawapan pun kan haha buat penat pk sengsorang je.

Tsk.

19 Comments (+add yours?)

  1. ~Reena~
    Mar 16, 2010 @ 13:45:13

    Lara!
    😀

    Reply

    • newlifenewbeginning
      Mar 16, 2010 @ 15:35:11

      mengingatkan aku kat contestant australia next top model season bape tah nama Lara tu..hehe

      Reply

  2. farah
    Mar 16, 2010 @ 13:49:35

    klu aku ada anak pmpn,aku mmg dh pilih start dari L…dh pilih dulu dari nama boy plak tu..haha…sebab nama pmpn lg mcm byk yg best tu yg jmpe nama pmpn dulu… aku dh ada 2 nama utk girl yg aku nk, lily & lana.

    Reply

    • newlifenewbeginning
      Mar 16, 2010 @ 15:36:00

      ooh ko pun suke L gak ke..
      Lana Lane..mcm dlm cite ape tu, alahai tetibe leh lupa..haa smallville

      Reply

  3. Mommy D
    Mar 16, 2010 @ 14:07:55

    Latifah, klasik apa. Hahahaha.

    1. Laila : kegembiraan (I’m always fond of this name)
    2. Leena : lemah lembut
    3. Liyana : kehalusan, kelembutan
    4. Lidya Alya : remaja, muda & ketinggian
    5. Liyana Zahirah: kecantikan, yang cantik berseri
    6. Lorena – aku belasah je.
    7. Lailatulqadar : ok, jgn marah. hehehe. susah la L.

    But then, apesal L? Nama ko H, nama dia M dgn K. Hmmm. Pelik pelik.

    Reply

    • newlifenewbeginning
      Mar 16, 2010 @ 15:38:35

      hehe tade konsep H, M, K dah ni..random je..
      nombor 5 tu mmg dlm list tp tatau akan dipilih ke tak..laki aku suke lutfiya..tapi aku tanak coz mengingatkan aku kat bekas peserta AF dulu haha bole?

      Reply

      • Mommy D
        Mar 17, 2010 @ 11:00:14

        lutfiya yg mata besar muka ala2 arab tu? takmo la. nanti kena ejek kat sekolah, orang panggil LUTFI. amcam?

  4. wardah
    Mar 16, 2010 @ 14:30:21

    oh oh i got one! leany..dah lupa dah apa makna dia tapi sgt sweet nama itu..hehe

    Reply

  5. nadya
    Mar 16, 2010 @ 15:07:10

    tanda2 perut runcing, badan maintain la ape la tu sumer takley pakai.i membulat je dari atas sampai bawah.hips sumer xyah ckp la.dh terlebey beyonce.haha
    ramai ckp girl..alih2 tgk..sumer pun salah..termasuk la mak die nie huhu.except my hubby..yakin je dr mula2 boy.

    Reply

    • newlifenewbeginning
      Mar 16, 2010 @ 15:46:49

      haha..mine plak d other way round..sorang je hamba allah cakap its gurl, yg lain sume tibai boy..
      bila dah camni baru memasing cam ooh haah la..makin lama tgk mcm girl etc etc..saboo je la🙂

      Reply

  6. nad
    Mar 16, 2010 @ 17:37:53

    bestnyee..next pregnancy nak wat gak lah😀

    laila..my husband sgt suka nama tu..tapi frust when my sis in law bg nama tu kat anak dia haha

    laila mareeya pulak tu hehe

    congrats mieza!!
    eh btw, i got a boy but my perut was bulat all the way and i gained a lot of weight..frm 45kgs to 70kgs..imagine..huuu

    Reply

    • newlifenewbeginning
      Mar 17, 2010 @ 11:13:45

      oyeke..suka nama laila eh..laila majnoon hehe..watak dlm cite p ramlee ke ape tah ek nama tu hehe..
      alaa nad kita pun sama mengembang duh..td baru balik check up dah 60kg huhu nahas nak mendiet balik ni

      Reply

  7. ms tepung
    Mar 16, 2010 @ 22:27:42

    dlm labour room x sempat dh nk pk pe2…….
    tp yg pasti nurse2 dan doktor di labour room adalah mereka2 yg kuat semangat yg akan support all the way the delivery process

    Reply

    • newlifenewbeginning
      Mar 17, 2010 @ 11:14:22

      huhu pasal tu dorang sanggup keje camtu..their willing to go thru the delivery process over n over again..ngee

      Reply

  8. hanieFD
    Mar 17, 2010 @ 12:42:06

    alahai, comel jer dah bole pikir2 pilih nama kan😀 erm, bole cari punye..skrang pun, nama2 pun dah moden, tp tak kurang jgk yg pilih nama2 klasik kan?😉

    Reply

  9. nurul
    Mar 18, 2010 @ 09:31:19

    ooo awak wat 3D/4D kat vision college ek? dekat dgn tmpt keja saya. dulu nurul buat di UMRA. seronok kan tgk hasilnya

    Reply

  10. dayu
    Mar 23, 2010 @ 16:28:53

    Little L, Little E..
    mommy2 awak dah tak sabar nak jumpa awak ni. nak peluk cium awak..

    L for girl eh… byk gak la option mieza

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: