: Tuesday notes :

Bila ada subject mcm kat atas tu, tandanya si penulis tgh dalam mode merapu meraban coz si penulis tgh kebosanan depan PC ofis sambil memerhati jam bila la nak cecah 5.30pm nak balik niii..

Tgh tade org nak bersembang ni. So, saya bersembang dgn korang je la ye? Bole?🙂

Last weekend pegi buat body massage dgn Maya @ Daun Spa. Sedapnya tak hingatt I tell you! Baru 2 bulan tak pegi, tapi Masya Allah segala urat dalam badanku sangat tegang. Dari bahu ke belikat ke pinggang ke pinggul sumenye tegang. Ni sume kesan dari 3rd trimester, perkembangan bayi dah start tarik urat² dalam badan kita, tambah plak kita ni dok ke hulu ke hilir tak reti nak dok diam, ni la padahnya. I seriously recommend preggie ladies out there, kalau rasa nak buat massage sila la pegi ke Maya ni eh. At least tade rasa was-was or takut yg dia ni bole ke handle mengurut org preggy ni. Insya Allah, dia ni berpengalaman.

The effects of it? terus sangat lapar and berselera dua tiga hari ni. Segala mende aku rasa nak melantak. Baru je sejam yg lepas licin mkn sepinggan nasik, tapi skang tgh munching biscuit officemate bagi. Tapi masalahnya biscuit chocolate la plak..tgk pale dah sensitive, dah start rasa berat dah..ooh..payah tul. Mlm tadi makan chocolate Zip, the day before that mkn ice cream. Sakan, sakan. Hehe. Dah tau ada migraine tp degil..ngee.

Dah abeh melantak baru la rasa cuak.

Belek tangan. Ada bengkak ka? – Nope

Belek kaki. Ada bengkak ka? – Nope

Belek muka. Ooh..sangat bulat mcm pumpkin. Ngee.

Tapi skang ni, kaki dah start cramp masa tido. Twice. Sakit😦 skang ni Lotion Mustajab ialah kawan karibku..tapi tade la mustajab mana pun, rumah akhirnya bau halia ye la dah d whole leg kene lumur dgn lotion tu hehe.

Oooh..malam ni Biggest Loser Asia finale la! Agaknya sape menang ek? Aku baru tau si Aaron tu Muslim rupanya..huhu. Kita mesti kena sokong org Msia..walaupun rasanya org lain yg bakal menang. Tak kisahla asalkan Blue Team. Ngee.

Lepas ni ada Amazing Race Asia plak..whee. For now, kita layan American Idol and CSI Vegas sampai lebam. I likee!

Tomorrow is my appointment for the 4D scan at Vision College. I’ll blog about it once I’m done with it ye.

6 Comments (+add yours?)

  1. coffeeaddicts
    Mar 09, 2010 @ 16:03:12

    ohh please do!
    now im contemplating nak pegi ke tak – for 3d/4d scanning tu.
    my gyne said, ada beza between scan yg rm90 and rm250. most of hospital yg i tny kat penang ni semuanya cecah rm200. i takmo la spend so much kan… pulak tu tatau baby nih cooperate ke tak during the scanning tukan. yela dah byr memahal, nak la tgk sehabis baik. hikhikhik.

    tp i mungkin pegi je kot yg hage rm90 tu. nak tgk la. hehe

    Reply

  2. dina
    Mar 10, 2010 @ 14:05:24

    babeeeeee..
    how are u woman??lama tarak berita..omg ur so preggo now is it??how time flies kan kan kan..add me up at ym dina.fadilah@yahoo.com.. rindu u laa😛

    Reply

    • newlifenewbeginning
      Mar 11, 2010 @ 10:37:06

      uik tetibe muncul dlm blog ni bole..hehehe..yeah time really flies..
      alaa beb i jarang dahla online ym, i prefer to gtalk..

      Reply

  3. nadya
    Mar 10, 2010 @ 17:24:04

    ehh i pun nk gi sane sok..xsempat kot tgk review u nie..huhu

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: