Tuesday notes..

Sejak balik dari road trip ke Johor bebaru ni, my whole body hasn’t been too good. Aching all over, lesu tak hingat, mata cam panda bear..complete satu set which explains the lack of updates dlm blog ni. Tak larat + busy dgn keje. That reminds me I need to call up Maya really soon to set up appointment @ Daun Spa for my massage. No wonder la ppl ask me “larat ke gi jejauh tu?”. At first I thought they were being over dramatic, now I knowwww. Dah masuk 3rd trimester ni badan mmg sgt, sgt, sgt la LEMBAB nak recover. Tu kira dekat la tu Batu Pahat, blm balik Penang lagi..ooh my last road trip back home b4 hibernating di sini. Tapi takpe, demi my longtime closest friend, gue sanggup🙂

Tapi ada satu story ni. Tatau la nape, lil one ni sangat well behaved / tak bergerak sangat sepanjang masa I was in BP. Mcm dia tau² je dia kuar dari zone dia, mcm dok wondering kita nak gi mana ni..nape lama sgt dlm kete ni. Nape ada memcm bunyi ni (referring to bunyi kompang, bunyi PA system di kenduri hehe). Seriously I was quite concerned cam nape dgn anak aku ni..until la we were on our way back home, kitorang masuk je highway dia dah start acting like normal, makin dekat dgn rumah makin aktif dia..aih laa anakku ini. Takkan tak suka travelling kut? Jgn la sayang..you have to follow my shoes in this! Mummy dah plan nak gi Singapore hujung thn ni haa..siap dah berangan nak buat passport for you lagi..jgn la meragam huhu.

satu pic berjaya hide baby bump, satu pic tak berjaya hehe

Ni la hasilnya when you just eat whatever you wanna eat and you have gained 11kg so far..I have 2 months to go, mesti naik lagi ni ehehe. I really miss my old figure, my old weight, my old not-so-chubby face. Skang ni terasa sangat comot and serabai, pakai la baju ape pun tetap rasa comot huhu. Terasa memasing sungguh lawa di majlis kawanku ini except me. Ahaks.

Regarding the bakul baju, thank you kepada memasing yang memberi feedback. Up till now, saya masih tak membeli lagi bakul baju tersebut. Kat Ayer Hitam kitorang jumpa 2, satu plastic punya satu yg mcm rotan eh..eh tak ingat tp siap ada kain kat dalam and ada handle utk diangkat, rasanya nak letak baby dlm tu pun bole huhu. Tapi tatau nape, hubby sangat la memilih. Dia masih tidak berpuas hati dengan saiznya, materialnya..memcm la. So now, I’m leaving it to his hands..wa sudah give up. Tunjuk ni tak kenan, tu tak kenan..aih laa bakul baju je tu!

19-20hb March ni jgn lupa ye kengkawan ada Baby Expo kat Midvalley Convention Centre. Walaupun time tu kita sume sengkek coz duit gaji tak masuk lagi, tapi takpe marilah kita serbu Expo ini utk survey pape yg patut selagi perut kita tak explode lagi hehe..

Hopefully by then, dah mmg confirm gender for lil one ni ape..10hb ni nak buat 4D Scan kat Vision College, 17hb ni ada monthly check up at KPJ, pastu ada baby expo lagi..huuu can’t wait🙂

Tapi kan..ada one of my fren ckp Pureen nanti ada another warehouse sale this month, betul ke?

3 Comments (+add yours?)

  1. ~Reena~
    Mar 02, 2010 @ 12:03:01

    Gambaq tak keluaq la. Ke pc aku yg ngokngek?

    Reply

  2. nariko
    Mar 02, 2010 @ 16:38:41

    Aww.. u looked so cute.. and the baby expo .. a must go! selagi terdaya akan ku serbu juga. hehehe

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: