Monday notes..

(taken from Google image)

Did you know that it’s HARD for me to look for bakul baju mcm kat atas ni? Kitorang dah carik high and low, gi hypermarket, gi kedai hardware, kedai plastic tp surprisingly masih tak jumpa lagi haha. Adeh bikin malu betul la..korang tau tak kat mane jual bakul baju camni? Ingatkan mende ni senang la nak carik rupanya tak. Tsk. Sgt kesian la tgk baju lil one kitorang terpaksa la letak dulu dalam storage box yg stail lipat² sendiri berlambak jual kat Jusco for the time being. Dah penuh pun kotak ni dengan segala harta karunnya.

We went to IKEA yesterday to look for potential drawers to put lil one’s clothes in the near future bila dah besar sket, baju dah start byk tu sesuai la utk dia ada drawer dia sendiri kan? There are two cheap ones, one is RM179 and one is RM199. Tapi kitorang tak beli la for now, duit dah bykkkkkk sgt kuar this month since 70% of our money gone for lil one’s expenses huhu. Next purchase tunggu bulan depan la.

this cost RM179

this cost RM199

It’s so freaking hard to get through Vision College. I’ve been trying the whole morning, siap call during lunch time pun tak dpt lagi. Asyik engage je. I wanna make an appointment with them for the 4D scan and from what I’ve read in people’s blogs its best to make an appointment 2 weeks before. Aih jenuh betul la. Kang pegi tempat lain baru tau..tapi lagi mahal ek? huhu.

23 Comments (+add yours?)

  1. ~Reena~
    Feb 22, 2010 @ 13:46:43

    Kat kedai runcit yang jual barang-barang camni pun tak dak eh? Apa kata hang bubuh je dalam plastic storage box yang banyak jual kat hypermarket tu. Siap ada penutup so nampak kemas. Or hang nak yang berlubang-lubang macam dalam pic tu gak?

    Weh, aku pun pi IKEA semalam. Hehe. Btw aku vote yg 1st drawer. Simple🙂

    Reply

    • newlifenewbeginning
      Feb 22, 2010 @ 15:50:32

      ooh ada kat IKEA gak ke? hehe borong ape?
      plastic storage box tu pun kitorang ada tgk gak, kat umah pun dah mmg ada tp nampak buruk semcm la plak..huhu kalo utk letak toys bole la. Yang mcm dlm pic tu mmg just nice utk baju newborn, pastu rasa cam lebih sesuai diangkut sana sini, kalo nak bermalam p in laws ke memane ke..rather than angkut storage box..leh imagine tak? hehe

      Reply

  2. wardah
    Feb 22, 2010 @ 14:35:09

    saya suka no 2 tu cantik..saya beli drawer plastik kat carrefour tu je..sementara waktu..

    Reply

  3. nad
    Feb 22, 2010 @ 14:51:47

    kat pasar malam ade kot..

    Reply

  4. nadya
    Feb 22, 2010 @ 15:13:01

    hye..now VC pun dah naik harga..RM90..but still murah than tmpt lain..all the best!

    Reply

    • newlifenewbeginning
      Feb 22, 2010 @ 15:56:59

      murah sampai nak dekat kul 4pm baru dpt get through buat appointment hehe..takpela kita try je la dulu kan🙂

      Reply

  5. silent.yash
    Feb 22, 2010 @ 16:36:37

    la…bakul yg u mksdkan tu..yg mak-mak kite pakai dulu kan…bakul plestik lubang2 tu kan? Hmm..i ade beli one for my laundry room untuk baju before iron. senang nak angkut2!😉 but mine tinggi and bulat. u try tengok kat Giant. Dia ada macam yg u nk rasanye.. i punye beli kat Giant bayan baru! he he he

    Nak tolong post pon, macam kelakar je… ;p

    Reply

    • newlifenewbeginning
      Feb 22, 2010 @ 16:44:58

      ya betul, zaman kita kecik² wajib laa ada gambar baby dlm bakul tu haa dgn singlet and spender hehe..dat bakul plastik susah beno nak carik! kat Giant shah alam tade la beb, i tanak tinggi bulat, i nak sebijik mcm dlm gambar tu huhu susah tauuuuuu nak carik.

      Reply

  6. farah
    Feb 22, 2010 @ 18:50:53

    jgn bli drawer yg rm179 tu..aku ada..hampeh…skrg satu drawer dh tercabut..klu salah install skit,diekn gune scrap serbuk2 kayu tu,jadi x kuat..serius…

    ko jgn bli almari kt ikea..if yg murahnye la..yg mahal tu of course la ok..

    Reply

    • newlifenewbeginning
      Feb 23, 2010 @ 09:05:19

      oyeke..ada almari yg 400++, 500++ tapi yela kenangkan utk si kecik ni usya yg memurah je..kalo yg mahal sket baik mak bapak dia pakai haha

      Reply

  7. coffeeaddicts
    Feb 23, 2010 @ 10:16:23

    babe,
    bakul cenggitu ada kat giant eh ke tesco.
    sbb i ada beli bakul cenggitu utk letak baju2 i yg perlu di iron. hehee.
    btw, for now brg2 utk baby i simpan dlm storage box yg plastik mcm reena ckp tu. sbb senang utk diangkut ke kl nnti. heheee

    Reply

    • newlifenewbeginning
      Feb 23, 2010 @ 10:48:47

      ada tapi bukan yg mcm kat gambar tu..dia kecik sket or tinggi or bulat..huhu tak memenuhi kriteria
      mcm ur alasan kukuh..takpe, i ni yg mmg dok kat umah tu rasa cam sian la pulok baju dia comey2 tu masuk dlm kotak hehe..

      Reply

  8. meanaidz
    Feb 23, 2010 @ 17:17:23

    mieza,

    i x suggest la u pki bakul tuh, coz x takut habuk or kotor ker bj ur baby nnt? mmg senang nk angkut sana sini but better u pki box yg ada cover tuh at least leh cover n klu tjatuh ker xdela tburai bj2 tuh nnt..

    hehe klu u fikir bajet xper pki storage plastic yg tingkat2 tuh dl… i pun sementara waktu pki tuh dl sementara nk tgu bajet ada utk bli drawer khas utk die..mmg pun perabot kt ikea klu murah kualiti die agak kureng sket…coz i pun ada bli almari ikea jgk..

    Reply

    • newlifenewbeginning
      Feb 23, 2010 @ 17:49:23

      wat masa ni segala harta karun dia ada dlm box mcm dlm gambar atas tu, storage plastic tu tgh KIV. i dun mind but hubby is very d memilih..tatau nape sedangkan nak simpan je baju dia kan for the time being huhu..pening gue.

      Reply

  9. dayu
    Feb 23, 2010 @ 17:30:50

    kat kl ni mmg susah giler nka carik barang2 gini kan
    dulu nak carik plastik lutsinar alas meja tu pun punyalah leceh, last2 beli kat jb
    nak carik bakul isi baju kotor, isi baju lepas kuar mesib basuh pun susah.. sedangkan kat kampung, siap ada satu kedai jual brg2 gini..pelbagai saiz dan bentuk lagi..
    beli je lah drawer untuk baby wardah..
    beli next month..tak pun beli plastic box..kat giant ada jual kan..

    Reply

    • newlifenewbeginning
      Feb 23, 2010 @ 17:50:42

      tu la pasal, baru je ckp dgn hubby td mende2 camni kene balik hometown la camni..konpem kedai2 cina apek memane kat ceruk kepala batas tu jual without fail

      Reply

  10. nad
    Feb 24, 2010 @ 11:34:02

    ha gi pasar malam putrajaya..hari jumaat lunch time dah bukak dah😀

    Reply

  11. dropping by
    Feb 25, 2010 @ 15:43:26

    boleh beli bakul tu dkt ampang park, tak ingat nama kedai.but its on 2nd floor. lotsa stuff there

    Reply

  12. zue
    Mar 02, 2010 @ 08:04:14

    salam..first time here🙂

    i ader beli bakul tu haritu..kt psr mlm ttdi. ader satu gerai tu, mmg makcik tu jual2 plastic stuff incl. bakul2 tu sume..but colour tak menarik sgt lah..tp ader yg merah exactly mcm ur google-d image🙂

    Reply

  13. reen
    Mar 03, 2010 @ 19:29:42

    akak, salam singgah eh.. b4 neh silent reader je.. hehe

    neway, td sy ade jumpe bakul yg mcm akak nk tuh.. tp kt tesco selayang la.. umah sy lak kt blkg tesco tuh.. tp kaler merah come.. rase pon nk beli gk.. harga dlm 16 kott.. lebih kurang.. x pasan sgt..

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: