Nak sangat!

Pada mulanya tak amik port bila pegi Jusco a couple of weeks back, rabun la katakan. Aku ni mmg tak suka pakai spec bila kuar especially weekend. I prefer to rest my eyes dan membiarkannya rabun walaupun pada hakikatnya aku ni tahap wajib pakai spec 24 hrs hehe. Nampak poster tp tatau poster tu tentang apa. Nampak muka Faizal Tahir dgn Aizat je. Dlm hati cam menarik tu whatever that is. Masih tak tergerak hati nak mendekatkan diri dgn poster tu.

Last week, tak ingat radio station apa mempromote lagi event tu. Terus hati terpaut and informed hubby that I really, really wanna go.

I’m talking about this concert. Konsert Satu Suara. Even though Kris Allen is coming to MV @ 8pm and I was his supporter for last year’s AI but I couldn’t care less. Huhu I care more about this concert. Tapi susahhhhhhhhhh sangattt nak dpt approval dari hubby. Why is he not interested?? damn! This morning I’ve even searched the ticket prices..it’s not dat pricey pun..ish.

Tiket konsert pada 12 Februari dijual pada harga RM103, RM153, RM233, RM323 dan RM383, manakala harga tiket pada 13 dan 14 Februari dijual pada harga RM80, RM120, RM180, RM250 dan RM300.

The ultimate reason I wanna go watch is :
a) Aizat! A guy with an acoustic guitar in hand no doubt confirm cair bangat punya. No need to elaborate further, I’m a fan of his. Full stop.
b) Walaupun tak berkenan dgn FT, but I know his showmanship is good as well. I’ve seen a TV program of his singing together with Aizat, Noh Hujan and Lan from MUH if I’m not mistaken. Best. All guys with guitar, apa yg tak besnya kan hehe.
c) Dato CT – well walaupun diriku mmg dari azali tak berkenan juga dgn kamu tapi  bila lagi nak menatap dirimu ini hehe..asyik tgk kat mag dgn TV je bosan gak. Sejak azali lagi all your lagu jiwang karat I hafal your lirik, and I know even though you don’t interact well with audience but I know you always have your own flare when delivering your songs..and oh saya mau tgk dressing awak juga pada mlm itu hehe..bole?
Ntahla peeps, I really wanna go. I think this is my last chance to have my “Me” time before the whole hurricane of motherhood comes in. Bukannya unsur negatif pun kan. Tapi tu la, dat Saturday plak hubby intends to sleepover at the in-laws, Friday plak I know jln kat KL sah² jam. Tak sempat kitorang nak rushing after work. Sunday plak I’m spending time with my family as they’re in KL as well. Hmm.
I’m just expressing my desire here. I can already foresee the ultimate decision. Aku ni kan slalue jadi tukang mengalah dalam pelbagai segi. Unless if a good samaritan out there reads this, buys a ticket for me, kidnap me from the husband ok gak tu huhu but I doubt it.
To lil one,
If you’re a boy, mummy nak sgt sayang tau main gitar hehe. Trust me, it makes it easier dlm proses mengorat nanti when ur all grown up hehe. You have my support in this. Haha.

3 Comments (+add yours?)

  1. farah
    Feb 08, 2010 @ 11:37:55

    abg ipar aku kaki gitar,kaki piano sume..abis anak2 die diajar jadi kaki muzik…

    aku nye plak,bkn kaki muzik..kaki keta..pfttt

    Reply

  2. fifina
    Feb 08, 2010 @ 11:48:20

    hi hamizah.. maaf ganggu. saja blog walking jap.

    nak jemput dtg umah baru saya. ada baju, jamu, aircond, tv, astro… machamm machamm adaaa…

    jgn lupa singgah ya.

    peace!!

    http://www.fifinashop.blogspot.com

    Reply

  3. ~Reena~
    Feb 08, 2010 @ 14:10:15

    Alaa sorry beb. Aku tak berani nak kidnap isteri orang. Kang tak pasai kena taboh dengan laki hang. Kidnap anak dara tak pa lagi. Hihi :p

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: