My favourite flip flop

This time round let’s change topic ey? Kebetulan tgh pandang kaki sendiri pastu decide nak buat entry ni..bole? haha.

My favourite flip flops of all time would be Ipanema’s slippers. I’ve been wearing these since they first launched in Malaysia. I think it was around 2006. I still remembered when I walked in RSH, not knowing anything about the brand but when I saw Gisele Bundchen’s face rasa cam whee her own brand of slippers..nak try la! And when I tried it on I tell u it’s the most comfortable slippers I’ve ever worn and I’m hooked on it ever since walaupun harganya a bit pricey. Masa tu I was working at my old company and my frens pun started buying it. Hehe. Skang kat dis current company rasanya mak² budak ni not into these kinda things kut. Ntahla tak nah tgk pun dorang pakai.

Till date I have about 5 pairs of slippers tapi slippers yg plg lama bertahan tuan empunya badan dok pakai is these :

mine is in gold

Last weekend I bought another sandal, xleh tahan tgk design baru dia hehe. And besides I was looking for a sandal pun, dah kuar masuk Vincci tade yg menarik di mata. Walaupun kat umah ada je Bata Comfit yg sgt sesuai utk preggy ladies but I feel so like a makcik wearing that, so whenever I’m out after ofis hrs mmg kaki ku akan disarung Ipanema sandals je. I have a Crocs sandals tp mmg membazir duit je beli. Pakai tak sampai 5 kali pastu skang tgh berkumpul habuk. Baik beli Crocs kat bundle lagi bagus hehe tade la rasa membazir RM100++ tu. Dgn tak selesanya, ketatnya..urgh tak suka Crocs. Rasa kaki tertutup je. Hubby pun ada tanya “tak pakai dah ke Crocs tu? asyik pakai slipper lama je” huhu slipper lama gak yg bes la..makin lusuh slipper tu, makin selesa dipakai nak buat camnooo.

I wish the designs in Malaysia is as funky and vibrant as the ones in Brazil. Tau la home country dia pun, tapi make it fair and square la huhu nak beli!

My mum slalue comment “slipper yg ko slalue dok pakai tu mak tgk ramai budak baya ko pun pakai..teringat kat ko bila tgk slipper tu, tp mahal la pastu nipis semcm” huhu well..mata org tua tak sama dgn mata org muda. Mahal camne pun price range is from RM42-RM70+ pun depending on the design. Pastu tahan lama🙂

p/s : teringat kat Bali Roxy’s flipflops merata alam jual mementang la Bali is a surfing heaven, but hati ku tetap terpaut pada Ipanema sahaja hik.

5 Comments (+add yours?)

  1. ~Reena~
    Feb 03, 2010 @ 16:58:52

    Oh i loveeeee Ipanema’s flip flops!!! Aku kan dulu pernah keja kat RSH. So setiap kali stok baru datang, aku sapu dulu mana yang berkenan. Haha. Bagi aku Ipanema ni kira cheaper la kalau nak compare dengan flip flop brand lain cam Roxy, Reef or Quiksilver. Tu semua mau beratus (Tapi aku sanggup..Hihi :p Aku kan flip flop freak). Cuma sekarang, i wish design yang mai sini a bit simpler (tak kira la flip flop brand apa pun). Ye lah sekarang umur dah 25 above. Rasa cam tak sesuai kalau nak pakai yang colorful rambu-ramba.

    Reply

    • newlifenewbeginning
      Feb 03, 2010 @ 17:08:02

      haah betui hang dulu keja sana..kat Penang kan penah dulu bpk aku nak beli badminton racket dia tanya kat hang eheh..
      Ipanema kalernya masih stick to black, brown, gold la beb..tak byk sgt kaler purple, biru, ijau sume..ni rembatan terbaru aku pun dark brown in kaler hehe..

      Reply

  2. nariko
    Feb 03, 2010 @ 19:44:31

    i have a pair too! tp my sis punya la.. i dah buat gheta sendiri.. sbb soo long lasting and stylish!

    Reply

  3. leeds
    Feb 03, 2010 @ 22:58:14

    i baru ada 2, untuk dipakai bila jemu kat crocs.
    memang selesa and cantik, takde la terasa mcm pakai selipar hehe

    Reply

    • newlifenewbeginning
      Feb 04, 2010 @ 09:25:43

      nariko : kan…sgt suke!

      leeds : hehe mmg tak terasa mcm sliper tp hakikatnya mmg sliper pung hik.

      Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: