January 2010 : Capricorn guy’s birthday

14 January – my dad’s birthday

15 January – hubby’s birthday

Entry ni pasal hubby’s birthday je ye. It was a simple celebration yang dilakukan dalam keadaan kekalutan coz my parents decided at the last minute to come down from Penang that weekend. The morning itself, sementara hubby dok mengemas rumah, I escaped for a while to pick up his cupcakes. He didn’t know that it was cupcakes, but he’d already assumed that something fishy was going on, so nasib dia la ye hehe. It was just a simple deco, I deliberately ordered 25pcs so that he can share it with his family and officemates later on.

And then later on in the afternoon dpt call dari Toyota yang kete baru is ready for pick up. Sumenya happening on his birthday, sedangkan it’s my car tuu tapi dpt kete kaler pilihan dia, not mine. Pfft. After dat, we headed straight to Sunway Pyramid utk last minit misi mencarik hadiah for my dad plus to celebrate hubby’s birthday. Masa camni je dpt menyelit berdua-duaan, nanti parents dah smp umah kene control tatasusila hehe.

mak kata carik set perfume dgn deodorant. kita pun carik la..

Pastu hubby cakap dia nak belanja makan kat TGIF..yeay! akhirnya dia turunkan gak egonya utk makan di situ. He has never eaten there before..i’ve only been there once huhu. Satu pencapaian besar ni..sampai tahap kekenyangan mengalahkan ular sawa yg bakal hibernasi selama 3 bulan. Mmg tersandar gila la. Thanks for the treat!

sangat tak suka imej rambut dia yg skang ni..he prefers to be called si Gondol yg bunc skang ni..

tudung TR tu belum lagi 24 jam sampai Msia dah dilenjan dah hehe

this is what I ordered for starters : Boneless wing yg masin

This is what I had..Friday cheeseburger

This is what he had..Sizzling Chicken & Cheese

Happy 32nd birthday Mohd Khairul b Ramlee🙂 Thank you for all you’ve done ever since we got married, especially during this pregnancy period. You’ve taken the role of Super Daddy by being the chef of the house even though initially you said that you’re not ready to cook and prefers it to be handled by me. But since you see how sensitive I am (and still am) dengan bau menggoreng or any sort of smell in the house, you mellowed down and learnt how to cook by yourself and now you’re a much better cook than I am coz u dun need to refer to any recipes at all..unlike me😦 huhu. I’m sorry I’m the cause of your buncitness and your bulatness hehe coz you said you can no longer exercise or cycle after work because you now need to cook for us. You also have to gobble up most of the food that you cook especially during the first trimester coz bini kamu ni kembang tekak dgn masakan kamu sendiri hehe (walaupun ini tidak sengajakan ye)..terpaksa la kamu skang dgr remark dari org sekeliling yang kamu ni sudah gemuk. Takpela sayang..gemuk, gondol, bulat camne pun..ur still HOTNESS to me!🙂 Nanti sesame kita slim down ye bila dah dpt baby nanti dgn mata panda bear coz tak cukup tido hehe. I love you.

p/s : jgn lupa prepare bajet utk wedding anniversary kita bln 5 nanti and my birthday bln 6 nanti ye..kalo rasa skang pun dah pokai, tgk la thn depan camne..bday lil one pun falls in May. Abeh la..3 in 1 celebration hehe. Muahhx!

8 Comments (+add yours?)

  1. ~Reena~
    Jan 21, 2010 @ 14:16:05

    Mak aihhh bday dekat2. Hehe. Aku ni dah la tengah lapaq, tengok food ni lagiii la lapaq. Dah lama tak makan TGIF. Tapi aku suka Chilis lagi. Happy belated bday to ur husband. Moga panjang umur dan murah rezeki selalu ye. Pasni nak jadi dady plak. Hehe. P/S: Love ur TR. Cantik!

    Reply

    • newlifenewbeginning
      Jan 22, 2010 @ 13:15:30

      chilis pun baru skali je mkn..takleh nak compare sgt between two places hehe..mmg bday dedekat..kopak gile memasing kang.

      Reply

  2. nad
    Jan 21, 2010 @ 18:08:17

    my birthday pun falls in may!! (ahaha ape kena mengena??) ahahaha

    Reply

    • newlifenewbeginning
      Jan 22, 2010 @ 13:18:14

      hehe yeah i remember..and also reena’s and also amoi’s..i have 3 frens that i know bday falls in may hehe

      Reply

  3. coffeeaddicts
    Jan 22, 2010 @ 12:01:07

    i love ur TR too!!!
    dah bape hari dah dok tgk2 blogs yg juai TR tp tak jupe color yg i nak dan cantik.
    u beli kat siapa?

    eh, btw… Happy Belated Birthday, suami Mieza!
    syok nye dpt keta on birthday. hehe. eventho ur car not his… hehee

    Reply

    • newlifenewbeginning
      Jan 22, 2010 @ 13:21:58

      uuh TR ni menarik perhatian plak ek..hehe malu den..dahla jarang pakai TR, skali dpt compliment plak ahaks..
      i kebetulan dtg balik mood nak beli TR masa masuk 2nd trimester, b4 dis mmg boh layan..and masa tu plak TISF dok jual new stock..tu i rembat sampai 4 tudung. i beli kat aida from TISF tu..u tau kan?

      Reply

  4. sofea suhaila
    Jan 23, 2010 @ 10:20:22

    Happy Belated Birthday to ur hubby! cute la d cupcakes..romantik gak u ni mieza hehe..
    p.s menu TGIF n chilis lebih kurang je tp i pun prefer chilis. next time u try tony roma’s plak. adehh…lapo la plak

    Reply

    • newlifenewbeginning
      Jan 23, 2010 @ 11:20:56

      hehehe ni tak kira romantic su…i’ve done better things for him b4 dis..skang dah mellow down sket coz dah dok skali kan susah nak wat things behind his back hehe

      Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: