Babymoon / Mummymoon?

I’ve been waiting for this trip for SO long, ever since we came back from our honeymoon. This trip was supposed to be during Deepavali last year, but then it got postponed because I had a feeling that I will get pregnant and mmg betul pun, masa tu tgh first trimester, ting tong gile. Nak kuar umah pun tak selesa ape tah lagi nak berjalan sakan. Gilo ke ape. 2nd trimester came. Masa tu tangan dah galak balik dah bukak website Airasia, MAS, website hotel² around Msia ni. Singapore, KK, Langkawi, Cameron Highlands was on my list. Singapore was ruled out first – too pricey. KK was ruled out second – my mum said location not suitable for preggy woman coz bak kata dia “nanti geduk2 sana sini ko naik van pusing2 jalan kat Ranau naik turun bukit sume tu tak sesuai” huhu. Langkawi was ruled out last as my husband said it’s best to just pick a place around Msia which does not require us to fly..so Cameron Highland it is.

Panjang gila intro. Kan senang je ckp we went to Cameron last week for a one night stay. Heheh. Biasala, me and my long entry.
Not sure if it is to be called a babymoon, but d purpose of this trip is for us to have a getaway by ourselves sementara tuan empunya badan masih larat🙂 Bila ada activity mcm ni la baru kita akan lihat sang suami bangun tido on the first sound of the alarm. If not, snooze 10 kali, bdn dah kena goncang mcm gempa bumi 6 skala richter pun liat lagi nak bgn. Plg mengagumkan, the night before dia dah masak sardin coz pepagi Subuh tu gigih org tua tu membuat satu buku sandwich sardin.

Day 1

We left our house at 7 ish in the morning and arrived Cameron 3 hrs later after a minor stop at Tapah. Bertepuk² tangan hati gumbira dlm kete bila dah nampak kelibat Cameron. Whee we’re finally here! Since check in is at 2pm, kitorang round² dulu amik mood surroundings kat sana, dgn angin sepoi² bahasa yg sejuk itu. Last weekend Cameron mmg sejuk! So, jgn la percaya sgt ckp org yg skang ni tempat ni tak sejuk..auta gitu. Org preggy yg badan dah panas mcm ni pun rasa kesejukannya.

Misi di Cameron ialah utk mencarik cactus for our house, mencarik pokok rose/orkid for my dad’s upcoming birthday since he is into gardening, beli sayur-sayuran, self pluck strawberries and ohh scones please! tapi dlm what i listed, only the one for my dad tak dpt dicapai. Dunno why, this time round tak ramai org menjual bunga. The last time I went to Cameron about 3 years back, berderet-deret je org jual bunga. Peliks.

Photobucket

Photobucket

We stayed at Century Pines Resort @ Tanah Rata. Overall experience there? 3/5. The room was big, with its king size bed. Bathroom too was big but somehow the hotel was a bit kedekut in providing the toiletries. Toilet paper not provided, the usual pen and notepad too and they did not provide the big black book on the hotel, rancangan ape yg ada kat TV. Yillek. But I like the exterior of the hotel dgn pokok pine yg tinggi tu, cam iklan Salem.

Photobucket

That evening we went to the Bharat Tea Plantation utk menunaikan hajat empunya badan to enjoy an evening tea with scones. Puas ati gilee! It was his first time eating scones, tgk dia pun telan laju je, sedap  la kut hehe. And then, for the first time dapat la amik gambar celah² pokok teh tu. Kalo pegi dgn parents, dorang takkan layan punya. Ada hubby skang bes, dia la tukang layan, tukang amik gambar, tukang papahkan kita bila kita dah mengah berjalan naik bukit lepas dah sakan amik gambar hehe. Tu pun ada ati nak turun sampai ke bwh bukit. Rupenye mengah gile. Later on, we all borong boxes and boxes of tea to give to both sides of the family.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

cuba lihat perut daddy to be and mummy to be, sape lagi ketara? haha.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

jeles dia bleh kangkang leluas, aku takleh😦 pendek + tembam la katekan

Then, we headed to the night market. Dalam bebyk mende yg aku tertarik kat sana, you know what I bought? hehe tgk ler pics tu. Sangat comey bila pakai kat hotel room tu rasa cam kaki Ronald McDonald.

Photobucket

Nanti in my next entry I pokpek pasal 2nd day plak eh..Enjoy the pics ya..

6 Comments (+add yours?)

  1. coffeeaddicts
    Jan 12, 2010 @ 22:38:26

    aaa… seronoknya pegi bercuti2.
    tu dah nampak perut tuu… i think takde la kecik mana, and also i guess u’ll b having a girl kot neh… hehee

    Reply

    • newlifenewbeginning
      Jan 13, 2010 @ 08:41:49

      hehe..sementara badan masih larat aida..tp skang pun dah rasa dah lenguh pinggang blakang sume. baby gurl ek..what makes u think dat ar? hehe u sorang je tau pk camtu..sume kata i baby boy haha..tapi tgk je la camne nanti masa scan dia tunjuk gender dia ke tak..

      Reply

  2. ~Reena~
    Jan 13, 2010 @ 01:56:17

    A’ah. Perut hang dah nampak dah. Hehe.

    Reply

    • newlifenewbeginning
      Jan 13, 2010 @ 08:42:18

      coz aku berusaha utk posing kasi nampak gak perut aku tu haha..kalo tak asyik perut laki aku je yg nampak first b4 mine hik

      Reply

  3. Hasanah
    Jan 17, 2010 @ 02:04:41

    alahai comelnye mummy to beeeee!

    and cameron memang best! i have good memories there😀

    Reply

  4. Azreen
    Jan 23, 2010 @ 01:15:58

    nice pictures mieza🙂

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: