Walau dimana kita berdiri di dlm dunia ini, biar sampai akhirnya nanti

Sangat suka dgn konsep Aizat dalam lagu Kau Aku, simple but very true. I love his performance with “Aizat junior” on that mini stage. Bak kata subject of this entry, walau di mana kita berdiri di dunia ini, biar sampai akhirnya nanti. Never give up, chin up and u’ll never know usaha kamu nanti akan berhasil jua akhirnya. Tengok mcm Aizat, transformasinya dari zaman AF hingga sekarang. Mantap beb! tu la konsep yg ditonjolkan dalam persembahannya. Dia layak mendapat persembahan terbaik although initially I thought it would be Bunkface, tapi bila tengok ramai finalis AJL menggunakan crowd/kanak² sebagai additional booster to their performance, it then became an open competition.

Ok, warning. Ni entry yg bias coz saya ni peminat Aizat hehe dari zaman AF lagi. So, walaupun ada nanti mulut² sumbang yg berkata nape lagu Pergi menjadi pilihan juri..i rest my case huhu. Honestly speaking, before this pun masuk tinge kiri, kuar tinge kanan je when I hear lagu Pergi tu..tapi last night his performance mmg sedapppp. Aih bertuah Liyana Jasmay eh..hehe kalo ye la dorang kapel, ada je Aizat utk mendendangkan lagu tuk dia..hik2.

Stacy’s performance dah overrated. She should change her performance once in a while, kalo tak rugi..tak dpt peluang utk menang persembahan terbaik walaupun kamu ni berkuasa kuda.

Looking at Faizal Tahir’s performance is like looking at the Malay version of the late MJ. He looked so frail, couldn’t perform his very best but nak jugak perform demi peminat. I was cringing the whole time of his performance, rasa cam cepatla ko abehkan lagu ko ni..risau aku tgk aihh. Bini dia mesti tak senang duduk tgk dia dok teran anak tekak nyanyi lagu tu huhu. Takpela berbaloi la ek..dapat jugak 3rd place.

Tapi perlu ke Yuna mendapat 2nd place? Ohh..sungguh terkejut. Ok again ni biased view again from me coz I’m not her fan.🙂 From the first day that song was aired at all radio stations, mmg gue tak pasang tinge utk hayati lagu tu. I’m not into that kinda song ala Norah Jones yg monotonous ni, rasa rugi je ada music scores that should be melodious tp ko nyanyi mendatar je. Mmg la menenangkan tapi tahla..rimas aku. Have u heard her latest single? adeh lagi takleh terima tinge. But heck, she has a strong fan base and now the current genre that is IN for the current generation mmg ala2 indie pun kan..so, kudos to u la dear. I’m only jealous that you’re a law degree student. I want to take that degree badly u know..huhu.

Bunkface should win la. Aih. I really budgeted that Bunkface would win AJL, tak pun top 3 winners tapi malangnya tak terselit pun kamu ya. Kenapa ya..sigh. For me mendengar lagu Bunkface sangat refreshing and bakal jadi perintis anak² muda zaman kini but yet..tak kisahla Aizat pun perintis jugak kan? ahaha.

My initial votes were :

1st place – Bunkface

2nd place – Aizat (Kau Aku)

3rd place – ntah tak terpk pun sape haha

Persembahan terbaik – Aizat/Bunkface

Vokal terbaik – Black tu mmg disetujui ramai lor

what’s your opinion on last nite’s AJL?

2 Comments (+add yours?)

  1. ~Reena~
    Jan 11, 2010 @ 23:41:41

    Aku no komen sebab aku dok ada taklimat masa tu. Habis je taklimat, masuk bilik, tengok2 dah ada persembahan. Hihi :p

    Reply

  2. Hasanah
    Jan 17, 2010 @ 02:08:09

    mata sam bunkface tu cantik eh? baru sedar bila tgk ajl hehehe.

    anyway just my 2 cents;
    personally i rasa bunkface’s performance wasn’t tight. and that particular song sounded a bit too much like green day, so mcm kurang originality sikit. not surprised diorang tak masuk top 3 cuz i terus lupa psl their performance. kira not memorable enough la.

    black as best vocalist i setuju. i tak kenal dia sbnrnya and that was my first time dgr dia nyanyi, and i must say i was quite impressed. power gak mamat tu nyanyi live.

    and i’m happy for aizat for winning overall. pastu i bangga sbb my prediction psl best performance betul huahuahua.

    ok tu saje, sekian terima kasih!

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: