When too much of attention is annoying..

Rimas. That’s the one word that I can say right now when I step foot in the office.

I get it, they’re being friendly to me and never get things back in return from me coz I prefer to distant away from them tp mereka masih tak makan saman bebudak departmentku ini.

I dunno why they’re so eagerly excited over my pregnancy. Perlu ke?

1. I have a paper bag full of pregnancy magazine here beneath my work table given by person A. And I have two thick books as well inside the paper bag. One of the  book was passed down by my colleague by person A gak. But since she’s not pregnant yet, and dia tanak pass to person A, she decided to pass it to me. Mcm ok…I already have that book but since I don’t dare to decline, I just chuck it inside the paper bag. Another book, mmg sangat tak tahan. The owner said she has never borrowed the book to anyone except her cousin and she mentioned the book is from the UK la, very informative la etc etc etc. Ok..the day came and I got the book from her. Hancur lunyai I tell u buku tu..each page u flip u will hear a tear coz d rim of the book dah mmg hancur..dah rasa cam nak selotape je d whole book. Aih..takpela kita pk niat suci murni dia je la ye.

2. Person A ni last week just gave me a present. (see picture below)

Person A ni mmg bermurah hati walaupun present yg dia bagi ni, dah tinggal suku je  botol sebenarnya. Disebabkan this item came all the way from the UK, yes again the UK..tadi dpt buku lunyai kan, skang dpt suku botol leg & foot spritzer plak. Tsk tsk tsk..takpela, kita amik saje. It’s in the paper bag as well..ntah bila nak guna pun tatau. Kaki blm bengkak lagi..nanti la tunggu 3rd trimester kite abehkan botol ni.

3. I have a personal midwife at the office. At first, mmg I find it very beneficial the infos that she passed down to me regarding GL, stem cells, baby warehouse sales around KL, baby development tapi lelame tu dah naik rimas. Aku naik berat badan pun dah cam dosa besar (tau la berat badan ko menten je), tak tanya soalan to my gynae during my check up pun dpt raised eyebrows from her (tau la ur gynae tu is Ham*id Ar*shad), tatau whether the baby is moving or not inside me pun dpt chuckle dari dia (tau la at ur stage now its obvious bila ur baby tgh ligat ke tak)..cuba la jgn buat spotcheck sangat dgn aku bleh tak? Yela tau la ko dah masuk 3rd trimester kan..aku ni junior je. My appointment dates pun dia tau bila..

4. Ckp pasal spotcheck, ada jugak colleagues yg akan usya what I will be eating at my desk. Aritu beli tin biskut Danone pun kene tegur, coz it’s not nutritious, kene bebel suh makan bird food. Last² aku letak tin biskut tu kat meja org lain, kalo aku rasa nak makan biskut tak nutritious tu I will walk to my colleague’s table. Ada skali tu tekak mmg terasa nak makan Double Decker, so I bought a packet after lunch. Tanak kena berleter punya pasal..sanggup seludup tu, sorok dalam laci, dah pepetang baru krup2 makan sengsorang huhu.

5. Aku tak suka org pat my tummy without asking my permission. It’s like intruding my privacy..but sigh……..laju je tangan memasing landing.

Rimas..rimas..rimas..

10 Comments (+add yours?)

  1. nad
    Dec 22, 2009 @ 12:40:48

    haih..sukati la ..kite yg pegnen, bia la kite makan ape je yg kite nak..bukannye bende tu harmful pun utk baby kan???

    sebbaik mase kat tingkat5 dulu diorang x mcm tu hehe :p

    pat ur tummy? mmg sgt annoying ok..

    xpe mieza..buat derk je kat know-it-all tuh..mcm la terel sgt..

    each pregnancy is different ok ..wekk
    (eh apsal aku yg tlg emo nih? hahaha)

    Reply

    • newlifenewbeginning
      Dec 22, 2009 @ 13:35:37

      tu la nad..tensen hakuu..tanya² general questions udah lor..jgn la nak jadi mak bidan kat ofis sume cukup..my parents and in laws pun tak camtu la..aiyaaa rimas aku

      Reply

  2. silent.yash
    Dec 22, 2009 @ 12:54:51

    i bole rasa kerimasan u! hu hu hu. about pat ur tummy tu…ish ish..i sendiri xpernh pegang perut org! :p

    Reply

    • newlifenewbeginning
      Dec 22, 2009 @ 13:36:16

      tu la dia beb..i sendiri pun taknah pegang perut org..ni dorang ni laju jee landing, mcm terserempak kat pintu pun terus papppp tangan landing..argh perlu ke??

      Reply

  3. AM
    Dec 22, 2009 @ 13:16:12

    congrats to you too! how far along are you?

    memanglah, some people can be so busy body lah. kalau nak tenang, just anggaplah these people are just trying to be nice.

    enjoy your pregnancy & take care!🙂

    Reply

    • newlifenewbeginning
      Dec 22, 2009 @ 13:37:56

      i’m 18 weeks🙂 tu la dia, i’m being as neutral as possible when i have these excessive attention..senyum selagi bole, layan selagi bole..jawap questions selagi bole🙂

      Reply

  4. sofea suhaila
    Dec 22, 2009 @ 22:37:33

    uuuhhhh ramainya orang pandai kat 4th floor tu ye…suka ati la nak makan apa kan..takkan biskut danone pon takleh..yg no.3 tu cam tau je sape hehehe.. sib baik la i kat 5th floor. cam nad mentioned, dorang x mcm tu😀
    Enjoy ur pregnancy mieza!

    Reply

  5. ~Reena~
    Dec 23, 2009 @ 18:20:01

    Ohh unwanted attention eh? Hehe. Biasalah tu. Depa x tau kot depa terover bagi attention ke hape. So hg nak attention yg mcm mn? Or hg nak org buat ‘Mampoih pi kt hg la’?

    Reply

    • newlifenewbeginning
      Dec 27, 2009 @ 11:07:57

      moderate attention cukup saja bah…huhu ni org pandang ko atas bwh, tgk apa ko makan, apa ko buat rimas duh

      Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: