Slamber itu perlu..

Org lain semangat kuar masuk branded outlets during the YES sale..

Me? I prefer to shop at Jusco nowadays..carik brand Scarlet je.

Fashion style – Gone. Fashion taste – Gone.

Tu pun hubby ada hati lagi nak take pictures of me while I shop a few days back at Queensbay Mall when I went back to Penang..mmg target utk mencarik bra, maternity pants and baju tido pun hehe.

When you’re pregnant, chuck aside your sexy lingerie. There’s no need to go La Senza, Xixili, or even buy anything online from Victoria’s Secrets website. Go for comfy sleepwear a.k.a Granny night gown hehe.

Sexy lingerie are only for BABY MAKING..once the product is in the oven, takyah nak bersusah payah dah hehe.

pilih yg cute2 and comfy looking. RM10 je..tak rugi pape pun. Free size some more hehe..*abaikan saje muka adikku yg tgh bosan tgk akak dia yg tatau nak pilih kaler pink, blue, or yellow hehe *

no complains walaupun kene que panjang..coz dah dpt maternity pants and oh I did pick the pinky nighty tp yg sleeveless punya..and also some bras hehe..disebabkan malas nak try kat fitting room, I picked two different sizes of bra..gamble saja..skali tgk bole..hik2. All of the purchase is less than RM100.🙂 I likee.

p/s : me at 18 weeks badan je mengembang lebih..perut belum bebetul showing..baju EIC that i’m wearing tu pun masih loose..

13 Comments (+add yours?)

  1. ~Reena~
    Dec 21, 2009 @ 04:57:17

    I loveeeeeeeee Jusco Queensbay (Huwaaaa rindu Queensbay!). My fav Jusco ever. Hehe. Aku suka beli baju murah2 kat situ. And yes, Scarlet too. HAha! Macam hang cakap, sexy lingeri untuk nak buat projek ja. Single ni tak yah beli bra mahal jugak. Tunggu kawin nanti. Muahaha!

    Reply

  2. naja
    Dec 21, 2009 @ 07:57:31

    Mieza dah nampak dah walau tak besar but your perut boleh tolong menjawabkan soalan orang dah aada isi ke belum..haha happy tgk ko soping..

    Reply

    • newlifenewbeginning
      Dec 21, 2009 @ 09:15:38

      hehe..masuk bulan ke 4 ni dah start showing sesket kut coz aritu kat toilet ofis, ada minah ni tatau pun aku preggy tp masa dok basuh tangan dia tanya “are u expecting?” hehe so i guess it’s getting obvious..

      Reply

  3. dizzyfly
    Dec 21, 2009 @ 08:34:51

    hahaha perut suda nampak..tak payah be in denial dan ckp perut belum nampak cuz it’s obviously thereee…😛

    Reply

  4. farah
    Dec 21, 2009 @ 09:39:38

    aku pn bli bra kt scarlet je..murah n leh bli byk2..hehe..

    mmg dh lama aku lupe kan segala bagai sexy lingerie semenjak preggie. baju preggie aku byk beli kt cni,murah lg sume sama pattern tp colour je lain..x kuasa aku nk berfashion dh.

    mcm kwn aku kebetulan preggie time winter,pki bj sama tiap2 hari cuma colour lain & dipadankan dgn cardigan je kt luar..so,kire tiap2 hari dtg keja nmpk mcm kite sentiasa berfashion..haha

    Reply

    • newlifenewbeginning
      Dec 21, 2009 @ 13:17:30

      haa ko bleh la selubung camtu dgn cardigan..kalo aku pakai camtu kat ofis mesti ada org tegur punya hehe..kat ofis ni byk observer..tensen aku

      Reply

  5. silent.yash
    Dec 21, 2009 @ 11:20:14

    wah…ni dh start cite bab2 baju preggy ni….i blom lg..!!!! huargghhhh……tetibe plak period smlm. Hmm..baby merdeka xjd la! ha ha ha ha

    Reply

  6. ~Reena~
    Dec 21, 2009 @ 13:49:57

    Nice layout! Ceria! I likeeee.

    Reply

  7. Ayu
    Dec 22, 2009 @ 05:05:39

    Mieza, dah la tak tinggal jejak nih. Satu je nak cakap, you look glowing! Tapi muka ko nih memang pun berseri2 sejak azali lagi dah. Jeles. Hehe.. Jaga diri bebaik, excited nih! Tak sabar nak tunggu baby keluarrrr…. ; )

    Reply

    • newlifenewbeginning
      Dec 22, 2009 @ 09:58:29

      tu la..dah lama tak tinggal jejak ayu ni hehe..alahai glowing ke? rasa dah membulat cam buah tembikai je ni hehe..but thanks dear for the compliment! ayu pun x lama laie nak balik msia dah kan

      Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: