100% Satisfaction

Walau pun kami penat meredah heavy traffic di highway both ways from Shah Alam – Bertam – Shah Alam but it really made me truly, truly happy. We arrived at my house around 11pm ++ after 5 hrs on the road. All my life in Penang I’ve been wanting to feel the hype of the traffic from South to North during festive seasons tapi tak pernah merasa coz we’ve always gone down from Penang – KL coz my parents originates from Selangor. Pastu masa belum kawin lagi, I always took AirAsia to fly, mmg my parents tak kasi I drive alone..kiranya mmg tak pernah merasa la. Tapi sejak dah kawin ni, I’m always eager to join the crowd hehe..jadi jakun jap. Yes, mmg penat. Lelebih lagi last Thursday, dahla kete byk, perut lapo..sampai Tapah kul 8pm the food that we wanna eat sume dah sold out. Nak makan nasik ayam, habis, nak makan sandwich tuna from Dunkin Donut habis, KFC plak long que…last2 mkn hot dog yg tak sedap je utk buat syarat b4 we headed back on the road to Penang. Tp once dah sampai Penang…it was heavenly all the way!

For Aidiladha, my mum cooked rendang daging, nasik impit, rendang ayam, sambal tumis ikan bilis and kuah kacang. Dah lama gila tak dpt rasa my mum’s masakan, mmg awal2 dah booking with her to do this dish for me huhu. Masa raya aritu merasa MIL’s cooking walaupun deep down hati sayu teringatkan keluarga sendiri😦 Kali ni mmg beround-round tambah walaupun dah kuar masuk toilet perut tekejut tp pedulikkan!

And then after Friday prayers, it’s a normal routine for my family if we don’t have anywhere else to go to travel, we would stay one night at any hotels at Feringghi Beach. Berlagak mcm tourist la katekan dtg dari jauh nii..kena cross the Penang Bridge jugak kira jauh la tu..so we all stayed at Holiday Inn. Bilik best dpt sea view with balcony. Makanan pun best. Pepetang test skill camera dekat tepi laut, jln2 amik angin sambil exercise..pastu after dat dine in kat hotel itself with delicious food. Pastu mlm tu layan final episod Nur Kasih sambil bergolek2 atas katil king size yg empuk itu..and then headed off to the night market downstairs. Beli 1 CD je..Papadom huhu.

Then the next day after check out, my parents brought us to this restaurant at Batu Maung (Restoran Pen Mutiara – 100% recommended!!) which serves absolutely delicious food yg specialitynya is kari kepala ikan. Mmg keje kitorang makan, makan and makan je the whole weekend. Dats y I said I am 100% satisfied..delicious food, and it’s sponsored by the parents hehe except for the hotel room ye..gue masih hutang lagi dgn mak ku hehe. Let the pictures do the talking la ye.

This is what we ate during our dine in at the hotel :

a) I had rice with sweet sour fish. Serious sedap. Malas nak amik typical hotel dish..wanted kelainan hehe.

b) Hubby had “From the Fisherman’s Basket” which was basically fried seafood in a basket..

c) My mum’s chicken rice is the most tempting..my mum said Holiday Inn’s chicken rice mmg sedap pun. Even looking at the pic pun kita dpt rasakan it’s yummy kan?

d) Tapi plg takleh lawan is this dish…3 org berebut makan..mementang la it’s sponsored by Baskin Robbins

Memandangkan storage for pics kat WP ni dah nak abeh, am now using Photobucket to upload other pics..ni gambar from Restoran Pen Mutiara plak..[kari ikan bawal + sayur campur + ayam masak kicap + udang masak cabai + sotong goreng tepung]

and the final outcome of it is…………….HAPPINESS!

7 Comments (+add yours?)

  1. dizzyfly
    Nov 30, 2009 @ 09:41:13

    family kacamata…hehehe

    Reply

    • newlifenewbeginning
      Dec 01, 2009 @ 09:18:52

      termasuk aku la kan tp im d only one yg tak kuasa nak pakai spek rabun bila berjalan hehe..

      Reply

  2. ~Reena~
    Dec 01, 2009 @ 07:54:56

    Sedapnya your husband’s fried seafood tu!

    Reply

  3. sofea suhaila
    Dec 02, 2009 @ 11:56:58

    Hi Mieza….
    lapo la plak tengok those pics, terus rasa nak pegi baskin robbins hehe..
    p.s eh, bukan u tak suka fish ke?

    Reply

    • newlifenewbeginning
      Dec 02, 2009 @ 13:28:57

      eh hai..camne u tau ek i tak bape kenan makan fish? ikan yg tak berkuah i kureng sket..ikan berkuah bleh tahan lagi la..hehehe..sila la pegi baskin robbins!

      Reply

  4. sofea suhaila
    Dec 02, 2009 @ 14:02:36

    kalo lunch ngan u, tak pernah lak nampak u makan fish, slalunya mesti ayam kan🙂 tapi besa la mieza, bila time preggy la kita tetiba suka food yg b4 dis kita x bape suka, food yg suka plak bleh jadi kurang suka or in some cases, x leh nak makan langsung..heheh

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: