My latest update

Dah lama tak update blog ni kan? nak pokpek panjang pun malas, so baik update in point form saje la eh..

  1. Yesterday, I went for my check up. The lil one dah ada heartbeat. Alhamdulillah🙂 The hubby dapat tgk the tiny flicker at the screen with the gynae. Gynae tu ckp the heartbeat is active. Aku try gak la teleng² pale masa dia dok tunjuk kat screen tu tp tak nampak la..huhu so tak dapat la menghayati sangat the moment. Tak kisah la, yang penting sumenya ok so far🙂 Next check up is in a month’s time.
  2. Surprisingly last 2 weeks, I was not vomiting at all. Sangat suke. Tapi at the same time risau gak coz usually when you have nausea and morning sickness, it’s a good sign that the baby is developing, ni tetibe stop all of a sudden mcm risau gak ok ke aku ni. Last week, ada muntah skali. Yesterday pon ada muntah skali. So kira skang the vomiting is not that bad compared to before.
  3. Dah bosan nak pk tetiap kali nak makan ape bila time balik keje coz makanan luar is fried and oily and bukan sedap mana pon. Konon²nya ingat body ni dah stable since the nausea and vomiting has resided. Hmm sangat. Yesterday, the hubby suruh masak nasik je, lauk dia beli. Slama ni kalo beli lauk pon dia akan beli nasik skali. Skali smalam, bila time nasik tu tgh menggelegak and tgh tunggu masa nak keep warm tu, fuh baunyaa sungguh laa menusuk kalbu. Camne nak start masak balik kalo bau nasik pon aku xleh terima? Huhu sungguh la. Pastu masa kuarkan lauk plak tgk kuah paprik tu sangat la berminyak..akibatnya? ke toilet la kite hehe.
  4. Last weekend baru dpt menjenguk muka ke open house memasing.
  5. Terasa nak tgk Papadom. Dah lama gila tak tengok movie. And I like the storyline of Papadom, it’s a father & daughter relationship. Aku suke cite camtu. It reminds me of my love-hate relationship with my dad. Hehe walaupun kitorang ni slalue beno bertekak but the whole world knows my idol, the person whom I look up to has always been my dad. Iklan Papadom punya pasal la aritu aku suruh the hubby tapaukan Nasi Goreng USA dgn papadom. Apetah punya combination pon tatau la. Blame it on Afdlin, berselera tgk dia ngap² papadom tu hehe.
  6. Keinginan utk memiliki another beg Coach datang balik la. Haha. Tak abeh² menggunakan alasan handbag hitam skang dah teramat lusuh, kena carik handbag baru. Tapi tatau nape, terpikat kepada barangan Coach balik, terutama design ini.
  7. The reason for the silence of Usana update here is because tuan empunya badan buat masa ni tidak dpt meneruskan consume product Usana atas sebab nausea. Huhu dlm bebyk makanan yg gue xleh pandang, product Usana jugak ler yg menjadi mangsa. Tapi bagi mereka yg berminat, ada ramai lagi associates yg begitu gigih mengupdate blog memasing about it. Have a read🙂 Usana is really good for your overall well  being.
  8. Wardrobe ni mcm tak lama lagi dah kena revamp. Pakai jeans pun sendat, nanti kat area ari² rasa senak. Gynae ckp it’s normal to feel like this coz rahim tu nak membesar, so oleh itu my low cut Levi’s jeans mcm dah tak user friendly dgn keadaan tu coz the waistline bebetul kat area bawah pusat..camano? Arini kain baju kurung pon dah xleh nak kancing. Sendat gila rasa, coz dah rasa pangs of heartburn. So, better off  bukak terus je, bukannya londeh pon kain tu bila  bukak kancing hehe. Kasi berangin sket.
  9. Bila la nak start eating like a pregnant lady. I dun feel like drinking Anmum, I dun feel like drinking soya. I dun feel like eating more vegetables, dahla dulu sketnye liat nak makan.
  10. I miss being busy with my personal life. Bole tak saya rasa jeles tgk org busy dgn wedding preparation? Huhu.

p/s : oh lupa plak nak cakap. The gynae bagi revised due date. Dia kata the EDD is 31st May 2010. Haha tergelak kami berdua masa dia cakap. It’s our wedding anniversary tu. Huhu 30th May kitorang nikah, 31st May sanding. Tapi dia kata it’s also normal for the actual due date to take place 2 weeks before. So bagi mereka yg dok chop 15th May tu..ur wish might come true😉

8 Comments (+add yours?)

  1. dizzyfly
    Oct 13, 2009 @ 15:28:05

    “Bole tak saya rasa jeles tgk org busy dgn wedding preparation? Huhu. ”

    nak tolong aku dgn wedding prep tak? ko jadi wedding planner. hehehe.

    Reply

    • newlifenewbeginning
      Oct 13, 2009 @ 15:38:21

      hehe aku rindu being busy la weh..planning, being stressed out. tetiap minggu kuar survey dis, survey dat..huhu skang aku nak survey barang2 baby pun apekejadahnya kan? ahaks..

      aku tak berani jd wedding planner ko…nanti kene tempias garang ko tu hehe

      Reply

  2. amoi
    Oct 13, 2009 @ 17:28:26

    15th May?? birthday aku tu…huhuuhu

    Reply

  3. farah
    Oct 13, 2009 @ 20:34:13

    slalu 1st time pregnant either u’r 2 weeks early or 2 weeks late..mcm kakak aku dulu dh smpi due date baby xnk kuar tp doktor kt pusrawi nk gak kuarkan…doktor kt oz ni lain,selagi baby xnk kuar & belum 2 weeks late,die biarkan je…klu lepas 2 weeks edd x kuar gak baru operate.

    ramai gak aku kenal org dpt baby masa tarikh anniversary..bestnye!

    aku nye edd 21st nov ni tp nmpk gaya mcm lmbt je.hehe…kakak aku plak edd a week after aku tp org ckp perut nmpk mcm dh x lama sbb die aktif sgt,kena jaga anak sulung die sume..

    ko jgn byk travel tau! aku blk kl ari tu pun kena marah gak la sbb travel byk sgt dr perth ke kl,pastu ke melaka pastu ke taiping sume…diaorg xnk aku tibe2 bersalin awl..

    mak & kakak aku dulu langsung xde morning sickness atau ngidam2..aku je ngada2 kut.hehe…tp syok gak,dpt blk kl…klu x ngidam,xdpt blk kl.

    Reply

  4. ~Reena~
    Oct 13, 2009 @ 20:52:13

    15 Mei birthday saya jugak! Hihi :p X pa lah bila2 pun asalkan sempurna sihat walafiat🙂 Beg cantik! Silalah beli. Or suh husband hang kasik as present sempena hang pregnant :p

    Reply

  5. ina camar
    Oct 14, 2009 @ 17:03:13

    me dah tgk gak citer papadom ni.. memang best kan.. tapi ada gak yg tak logiknya… tapi sokong filem melayu…

    Reply

  6. shila
    Oct 15, 2009 @ 21:18:57

    just in case saya masih belum ucap apa2, saya nak ucapkan, congratulations~!

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: