Usana, puasa dan raya

Berduyun keje sejak balik dari cuti ni..lagi hectic dibuatnya coz tempoh waktu keje utk bulan ni ditukar ke 8.30am-4.30pm for the Muslims (kalo tak it would be 9-5.30pm). But I like..rasa fresh bila masuk keja awal, kalo masuk kul 9 I tell u rasa sluggish gila coz ko rasa nak tidoooooooo je selagi bole huhu. Sakit tekak menyerang lagi. Ntahla nape kali ni. Baru je baik dari flu last week, tetiba smalam sakit tekak menyerang lagi. Seksa gue nak menelan air liur kali ni. But on the bright side, sudah turun 1kg! Yeay! Haha..i’m back to my normal weight. Sebenarnya gue naik 1kg je pon tapi somehow the fat accumalated its way to my cheeks, my thigh and my waistline making my face chubby, my pants become tight and terasa sangat mcm sarung nangka. So, sejak minum Nutrimeal ni, not only I gained back my sexyness(haha sexy la sangat!) but my jeans dah loose balik mcm dulu kat area waistline, my work attire pon dah rasa loose kat area my thigh and my arms, my cheeks dah kecut sket, my tummy pon sama. Suka den🙂

Essentials
Essentials

Pastu another thing I noticed, sejak into Essentials and Nutrimeal ni, rambut pon dah tak byk gugur. Masih lagi gugur but is wayy lesser than before. Dulu kalo masa mandi, ni tak syampu ni pon leh gugur..apetah lagi masa syampu. Pastu dgn sesuka hati dia strands of hair will gugur on my Tshirt & kat bantal at home. Rimas. Now dah tadee..bila sikat rambut tgk rambut kat sikat pon dah tak byk sgt. Mcm whee..beshnyee! And oh..masalah keputihan, dah kuranggg sgt sejak into Usana jugak. Dulu I have to constantly wear pantyliner, dlm sehari kena tukar 2-3x. Asyik rasa basahhh je kat bwh tu..now kan..pakai sekali sehari pon bole dah. Most days kering je rasa..dah jadi isu membazir pantyliner plak. Dahla pantyliner mahal kan hehe. Bertukar topic ke puasa and raya, misi mencarik baju raya sudah selesai. Dpt 2 helai kat Penang, sehelai kat Jusco..and another one coz dah lama beli dah kain kebaya sejak b4 kawin lagi, so bila bwk gi kedai suruh amoi tu jahit, baju tu bole siap dlm bulan puasa ni je..so dat means tu pon leh buat as baju raya gak la kan? Hehe. Brooch pon sudah selesai beli. Skang ni misi mencarik tudung..rasa cam nak survey Ariani kat Kota Damansara la coz ada satu baju ni plain in colour..yg lain tu berpattern so lebih sesuai pakai tudung bawal jek.

Ariani Kota Damansara
Ariani Kota Damansara

Kasut raya takyah la..pakai je kasut keje..lagi pon beraya kat kampung dgn lecak2, dgn tanah kat kampung tu baik pakai sliper je lagi senang..puasa setakat ni masih penuh. Am hoping I can puasa penuh this month..huhu tp tu keje Tuhan..kalo dia nak kasi period dtg, dtg jugak kan. Tapi terawikh baru pegi skali je masa kat Penang..huhu dah most days masa puasa tu I was sick. Bayang kueh raya takde lagi..haha ntah akan try buat ke idak..sungguh malas.

16 Comments (+add yours?)

  1. Naja
    Sep 02, 2009 @ 10:50:39

    Mieza Ariyani kat kota dsara tu kat celah mana eh? oo tu branch dia selain dari Jalan Masjid India eh? Kalo ko penah pergi 2 2 mana 1 yang best?

    Reply

  2. newlifenewbeginning
    Sep 02, 2009 @ 11:28:26

    Naja: celah mana ek? dekat dgn exit highway kota damansara rasanya..tak pernah pegi hehe, dpt map ni dari website dia..tp takleh besokan la plak map ni..aku rasa sume butik sama je, carik mana yg dekat dgn area ko la🙂

    Reply

  3. cik wan lesung batu
    Sep 02, 2009 @ 12:55:54

    comey benor map tu ye…x leh di zoom lg ek ? hehehe

    bes nye usana tuh, leh cite lg? kot2 aku ter pengaruh nk try ke…hehehe

    Reply

    • newlifenewbeginning
      Sep 02, 2009 @ 13:02:49

      wan: aku dah try upload yg full size beb tp wordpress mcm jadi hang lepas tu..beso sgt kut filenya..ko gi la website dia eh..kat situ beso terpampang hehe. nampak cam senang je nak pegi..jom kita serbu!

      pasal usana tu plak…narrow down ape ko nak tau hehe..:)

      Reply

  4. kerazee
    Sep 02, 2009 @ 13:08:06

    I have been consuming Usana since Dec last year and paling ketara ialah rambut dah tak gugur ngeri mcm dulu, kuku sehat panjang keras anddddddddddddddd I only took 2 days to recover from flu baru-baru nie.

    Time org risau pasal H1N1, I tak risau sgt sebab I tau cukop vitamin-vitamin dan zat-zat yg badan I perlukan.

    Congrats on becoming part of Usana!!

    Reply

    • newlifenewbeginning
      Sep 02, 2009 @ 16:36:49

      kerazee: wah a testimonial from an existing Usana consumer! sangat baguss..heheh..sangat bes kan bila rambut dah tak gugur bergumpalan dah kan..hehe thanks for the support!

      Reply

  5. nurul
    Sep 02, 2009 @ 14:47:38

    Hi Miza! i’m the one silent reader for your blogspot.i’m really interested with Usana.Can u tell how much of this product.FYI, b4 this i’m also used herbalife to reduce the my weight.But lately the cost is quite expensive.

    Reply

    • newlifenewbeginning
      Sep 02, 2009 @ 16:40:37

      nurul: silent reader no more! hehe thanks for leaving a comment. dah bape lama dah consume herbalife? mmg makin lama makin naik kan harga dia..

      For the Nutrimeal,member’s price is RM114 including delivery. u can get this price from me for your first purchase🙂

      Reply

  6. l33dslumber
    Sep 02, 2009 @ 17:47:20

    I’m taking Essentials tooo! and Prolavanol and Nutrimeal and Fibergy!

    and loving it!😉

    Reply

  7. Mrs Imran
    Sep 02, 2009 @ 19:04:13

    oh about rambut gugur tu kan, hmm i tk sure i ni saiko ker apa la kan, sbb sepatutnya lepas bersalin dalam 2 – 4 months rambut akan gugur. So far i takder la gugur rambut lagi. Hmm tksure sbb usana ataupon belum masanya lagi😀

    harap2 tkkan gugur la, sbb i perasan sikat pon tk putus, masa shampoo pon tk gugur. i rasa i lagi byk rambut putus and gugur masa sebelum preggie🙂

    tapi tkper..kiter tunggu lagi few months tgk macam mana🙂

    Reply

    • ary
      Sep 03, 2009 @ 00:43:32

      Hehe I time pregnant nie, takde plak masalah gusi berdarah and all…

      Thanks to the calcium and biomega🙂

      Reply

  8. Mrs Imran
    Sep 02, 2009 @ 19:05:02

    oh i mcm suke la layout baru ini. hehe.

    Reply

  9. newlifenewbeginning
    Sep 03, 2009 @ 08:20:16

    eh dgr komen time preggy sume ni buat diriku kepingin nak preggy juga huhuhu…

    Reply

  10. ~Reena~
    Sep 03, 2009 @ 13:13:54

    Babe, ada org sms aku tanya buat kuih ke tak. Nak order katanya. Kahkahkah! Aku kejap rasa cam nak buat, kejap rasa malas nak buat. Huhu.

    Reply

  11. ~Reena~
    Sep 03, 2009 @ 13:22:28

    Wehh buat arr kuih raya. Kalau hang buat, baru aku pi raya rumah hg. Kahkahkah!

    Reply

    • newlifenewbeginning
      Sep 03, 2009 @ 15:55:44

      Reena: kemalasan yg amat la nak buat sendiri beb..tp tekak ni tau nak telan kueh raya org je ni hehe

      Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: