Home is where the heart is

Thank you dear besfren for the above ayat yg sungguh menusuk kalbu..mmg sgt betul pon. No explanation needed.

I am at home now, adapting dgn kecanggihan rumahku. Haha ada WIFI ok. Jgn tatau. The other day mmg I knew my parents sent the PC at home for reformatting, but I din know they went to the extend of upgrading the connection at home to WIFI enabled house huhu. Tp it can only be used with my mum’s laptop la. Bagus betul. On kan router or WIFI thingy whatever you call it upstairs, amik laptop my mum and I can connect to the net wherever I am in the house. Sangat bagusss..bebetul cam stail cite drama ke movie kat US yg bebudak tu dok bersila wherever they are with a laptop in hand. Cam ni la aku skang..ahah..tp bateri kena full la. Kang kena carik port nak charge laptop plak kan.

Another thing I like is ada 4 ekor anak kucing ok kat umah skang ni! nanti aku amik gambo and tunjuk eh..ada mak kucing sesat and my dad sediakan kotak for them..sooooo cutee ok tgk anak2 kucing tu dlm kotak. Mata bulat mcm gremlin hehehe.

Dah biasa sahur minum Nutrimeal je, this weekend kena la ngadap nasik kul 5 pagi makan bersama keluarga. Hubby masih takleh adapt lagi..terkebil2 bijik mata dia tadi. Ratah lauk je, tak makan nasik huhu. My head is pounding right now..tak cukup tido. (I have problem adapting to a different place on my first night..mesti susah nak tido)

Nanti mau keluar carik baju kurung..target tahun ni is 5 helai..haha apsal rakus sangat? ntah..just feel like it walaupun baru tersedar semalam duit gaji bulan September takkan kuar before Raya nanti..it will still be available on the 26th or 27th (ni la hampeh keje ofis cam aku ni). Kena pandai sep duit nak buat allocation duit raya pulakss..slama ni pilih certain2 people je nak bagi duit raya tp skang dh kawin alamatnya semua kazen mazen, anak buah kene bagi la..adeh. Dahla sedare aku raaaamaaaiiiiiiiii..!

p/s : mlm tadi tanya my dad “Jadi ke pegi UK ni..” (yela dlm hati ingatkan postpone ke ape dgn H1N1 ni..) Jawapan dorang tetap Yes..damnnn..nak ikuttt! 10 hari okkkkkkk…tsk.

8 Comments (+add yours?)

  1. Aiza
    Aug 29, 2009 @ 11:46:49

    Wah best nyer balik rumah sendiri..Rasa cam lama tak balik eh..
    Kat Penang baju kurung murah2 tak?

    Reply

    • newlifenewbeginning
      Sep 01, 2009 @ 09:59:41

      Aiza: lebih kurang sama je harga bajunya..dah biasa beli baju kat penang tu yg balik tu🙂

      Reply

  2. ~Reena~
    Aug 31, 2009 @ 09:38:30

    Wah! Ada wifi!🙂 Hehe. Emm..Rumah tok aku pun tetiba ada kucing. Dua ekor. Seskor mak, sekor anak dia. Tapi bagus tol dua2 ekor. Siang tak tau pi mana sebab tak dengaq suara langsung. Malam baru ada. 5 helai? Raya sakan! :p

    Reply

  3. amoi
    Sep 01, 2009 @ 00:48:35

    gaji dpt 27 gak ke? huhuhuuh..tensen gue..gaji dh tggl sekangkang kera ni..uhuks!

    Reply

    • newlifenewbeginning
      Sep 01, 2009 @ 10:04:09

      Amoi: eh patutnya ko yg lebih tau pasal gaji kan..tp kalo based on last year’s experience mmg masuk cam biasa je, org kat geneva tu hape tau pasal raya huhu

      Reply

  4. Fifi Amk
    Sep 01, 2009 @ 11:07:41

    Mieza, u blk penang ke? i pun balik gak hihi ni baruuu sampai terus masuk opis ;p penat giler & jem teruk sbb hujan lebat.
    u cuti panjang ek? bestnye!

    Reply

    • newlifenewbeginning
      Sep 01, 2009 @ 12:10:57

      Fifi: mak eh awat smgt sgt dari Penang terus dtg ofis huhu..gilo ar..i went back on Friday evening, balik cni yesterday at 1am hik2..

      Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: