Salam siang..

I’m back..
I’ve been sick the whole weekend..masih gagahkan diri berpuasa walaupun temperature dah reached to 38.3 degrees on Saturday morning, luckily the fever subsided yesterday if not I had to go to the clinic again for a blood test. Skang tinggal batuk je la..sakit tulang rusukku tetiap kali batuk. Masih ramai lagi tade kesedaran utk memakai mask di kawasan sesak, tp pandai plak carik handkerchief or tudung utk digunakan sebagai alternatif utk menutup hidung dan mulut. Ntah dari sape la aku dpt package free ni (demam, selsema, batuk, sakit tekak).

Pengalaman berpuasa? No difference rupenya. I thought the hubby lepas berkahwin requires some TLC (Tender Loving Care) for sahur. I knew that the both of us are not the “sahur” type of person, tp tak sangka plak sampai ke kawin pun remains the same. Huhu senang keje ku. Jgn jeles yeee! Kitorang mkn mcm biasa semasa berbuka, kalo ada extra food we will eat it for supper before going to bed. Kalo tade extra food, kitorang munch on biscuits and hot drink. Kul 4 pg camtu, I will wake up and drink my Nutrimeal shake, he will drink whatever that’s available in the fridge and off we go to sleep again hehe.

The Nutrimeal shake tu tade la aku blend pepagi buta tu. Before tido, I will prepare the shake sesiap, letak dlm fridge..so bila kul 4 pagi tu, mata jadi segar utk seketika waktu coz sejukkk je tekak bila minum shake tu hehe and yes, as I’m typing this entry at 12pm, I’m still not hungry eventhough my sahur was just 2 pieces of Jacobs crackers and Nutrimeal🙂

We went to PKNS last Sunday nak survey baju raya. Well, my baju raya to be exact. Survey je la mampu, gaji tak masuk lagi. Hiks. Dia tanak beli baju Melayu..katanya nak pakai baju nikah je nanti. Tapi bini nya mau sedondon di pagi raya..takmo la baju raya kaler cream..tak kenan. I like vibrant colours! Talking about vibrant colours, I noticed this is the style for this year’s collection. Vibrant colours mixed up with zigzag and abstract patterns and also another style I noticed is baju kurung with puffy arms (ni sah tiru stail dressing CT..tade artis lain ke korang nak ikut?). Kalo pasal trend baju kurung ready made, haa I’m an expert sampai I can guess how “old” is a person’s baju kurung when she wears a certain style hehe. Tapi kalo baju tempah tu payah sket ler..tak reti tang kain2 ela ni.

10 Comments (+add yours?)

  1. cik peah
    Aug 25, 2009 @ 16:18:43

    patutla senyap je..puan miza nih..heheh..alhamdulilah dah sehat,bahaya tol skang nih…dah survey baju raye ek?beshnye
    aku pon nak bli lagi lam2 pasang.hahaha

    Reply

  2. coffeeaddicts
    Aug 25, 2009 @ 18:28:15

    we’ve been searching high and low kat SACC mall last sunday for my hub’s nieces. tp tak jumpa. last2 my SILs masuk KK Home deco… habis borong bunga kat situ. hehee…

    get well soon, dear! btw, kalau batuk tak baik gak try la tips ni – minum air suam+lemon+madu… insyaAllah baek.

    Reply

  3. ~Reena~
    Aug 25, 2009 @ 20:10:31

    Get well soon babe! aku dh beli baju raya. Lega rasanya dh setel. Aku pun cam hg gak. Suka color terang2. Hehe. Tapi surprisingly my baju raya tahun raya color pastel! Cam baju nak tunang/nikah pun ada. Hihihi :p

    Reply

  4. izyan
    Aug 25, 2009 @ 21:22:41

    ha cik kak..daku pun batuk juga.cam nak tercabut tekak den ni ha.tak sukerr.ubat batuk dah botol ke2 nih.nasib cik coffeeaddict memberi petua ye.moh mieza kita try.peah..baru je beberapa hari lepas kata takmo beli dah baju.nk kena tibai nih.

    Reply

  5. Ayu
    Aug 26, 2009 @ 06:28:37

    Semoga cepat sehat & berjumpa baju raya idaman kalbu. All the best!! : )

    Reply

  6. cik wan lesung batu
    Aug 26, 2009 @ 07:49:30

    cpt2 sehat…byk minum air… hopefully Usana ko dpt mengurangkan laa simptom2 sakit2 yg ko slalu kne in future… bkn nk doa ko bg sakit, kang salah phm plaks… ;p

    tk cr!

    Reply

  7. newlifenewbeginning
    Aug 26, 2009 @ 08:45:03

    cik peah:hehe tak nampak ke ko dah kene marah dgn ex boss ko? hehehe..bape byk baju daa ko ada skang ni? melaram abeh tahun ni..mementang ar dah slim hehe

    coffeeaddicts: eh I was at SACC for a while on Sunday..tak menarik la SACC tu, very d boring..masuk sana pun coz nak hilangkan rasa rimas and stuffy kat PKNS, kan SACC tu kan ada aircond hehe. Mahal je lebih sana..thanks for the tips for ubat batuk.

    Reena: haa kiranya hang tak beli kat Penang la ni eh? aku tgk kat penang dulu minggu ni..heh kalo laie cun, aku beli sini je..

    izyan: awat hang rely sgt on ubat batuk eh? mine setengah botol je lepas..xsuka telan tu satu walaupun tekak gatal, lagi satu it made me become really, really weng for the entire day mcm astronaut walking on d moon je..tak suke la..nasib my work here doesnt involve much talking..so i just keep quiet je tanak kasi batuk hehe.

    Ayu: cik kak yg masuk kosmo! hehe..thanks for the wish ya..

    cik wan lesung batu: yeah mmg itu tujuan utama pon nape aku join Usana..to combat me from my many2 illnesses hehe..thanks

    Reply

  8. l33dslumber
    Aug 26, 2009 @ 14:20:43

    aik dah bertukar wajah! nice!

    get well soon ok🙂

    Reply

  9. coffeeaddicts
    Aug 26, 2009 @ 20:34:28

    ehh.. btw.. u bli kat mana eh kat penang?? nak gak tau. hehe. i cuma tau kat bj je. selain tu i tak tau. huhuu. kat mainland mesti byk butik kan…

    Reply

    • newlifenewbeginning
      Aug 27, 2009 @ 10:05:08

      Leeds: hehe yeah new skin, kasi ranggi sket..dah bosan dgn layout lama

      coffeeaddicts: ala butik yg kat BJ tu sama je cam yg ada kat seberang. i pegi kat megamall je, kalo tak silap dia pon ada kedai kat BJ gak..since my hse kat mainland my main stop kat situ dulu la..kalo tade choice baru i gi bj hehe.

      Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: