Last Weekend

I was in Melaka. We stayed at Mahkota Hotel, 1 bedroom standard apartment. Not worth recommending but if for a one night stay..bole ler coz it’s located right at the heart of town. Ramai sungguh manusia memakai mask di sana..rasa vulnerable betul without it. Even masa ronda-ronda kat Jonker Street pon rasa claustrophic, rasa nak cecepat escape dari sana before terdedah dengan pape virus yg tidak dikehendaki.

lihatlah diriku yg sudah tembam sedikit

lihatlah diriku yg sudah tembam sedikit

lengan dgn pp tu haa yg paling terserlah naiknya

lengan dgn pp tu haa yg paling terserlah naiknya

gambo ni mungkin tak bape betul close up tp if compared to my initial accomplishment at 46kg (please see picture at “The Writer”‘s column) mmg nampak kan pp tu dah naik. Ni la penangan sejak lepas kahwin ni..kuat makan, asyik makan nasik je kat umah, bertambah plak tu. Aih..dats y Usana comes to the rescue! I need to consume Usana to get back the figure that I like. Tak suka rasa cam sarung nangka.

Sang suami memasang niat utk mencarik bumbu utk hiasan rumah, isterinya pula memasang niat utk melepaskan gian di shopping complex, walaupun standard Dataran Pahlawan & Mahkota Parade tu is just like Alamanda/IOI Mall to many of us. And oh sejak tertengok rancangan Jalan² Cari Makan aritu, ada pasang niat jugak utk menjamu selera di Selera Kampung Asam Pedas. Okla, bole tahan la makan kat sini. Pasal dah terlampau lapo (lunch at 5pm ye..bayangkan), nasik licin, air licin, pastu order tauhu bakar and sate pun licin je..so kira ok la kut hehe.

Selera Kampung Asam Pedas

Selera Kampung Asam Pedas

Senang sgt nak carik kedainya. The main landmark is Menara Taming Sari, opposite of it you’ll see shoplots kaler putih and ada foodcourt nama Newton. Kedai ni berhadapan dgn Newton tu, the second deretan of shoplots from the main road.

bangga mempamerkan keratan akhbar & plaque di dinding

bangga mempamerkan keratan akhbar & plaque di dinding

bila laa nak dpt kete ni??

bila laa nak dpt kete ni??

Lepas makan, we headed to Dataran Pahlawan sambil cuci mata tgk kete org Singapore. Kete dorang kan very d cun melecun, semua stok² yg tade kat Msia ni. Skali mata tertumpu kat kete ni..OMG it is the latest Honda City. My DREAM car but it’s in maroon! Kat Malaysia tade ye colour maroon. Kat Thailand specnya kaler merah plak..nape la kat Msia tadeee?? P/S : I have this thing about red cars. Hehe my current car is red in colour, my future too kalo bole nak red jugak. And my target earliest by next year is to get this car..(tu pon kalo budget mencukupi huhu)

Anyway..this is what I spent in Melaka..a new pair of shoes, a batik blouse from Noor Arfa (saya penggemar batik, and I dun mind wearing a blouse cam org tua huhu coz I like batik. Harap maklum) and lastly first time beli tudung dari Ariani!

sket je beli..hehe

sket je beli..hehe

Dari dulu mmg tergoda pon tgk cara Ekin pakai her tudung, she looks very classy with Ariani, cam terletak elok je tudungnya. And mmg utk raya tahun ni I’m looking for a bit of kelainan, nak pakai tudung stail lain sket. Mcm dah bosan dgn tudung bawal and Tie Rack. So, I bought the Twiz style, tudung Ekin yg bole twist haha. Bukan main letak je..bole letak brooch kat tepi, and bagi org muka bulat cam saya ni, mcm sesuai je my face with it hehe. *syok sendiri* Tp quite pricey la. Ni pon ada sale. After discount, the tudung cost me RM97. Sehelai je tu, tak jadi beli 2 helai huhu.

On Sunday after we reached home, the husband seems to be missing his bike very much. Tempias online shopping dah sampai ke dia when he manages to purchase a helmet and gloves online..aih sabo je la. Jom kita tgk tahap galak my husband with the bike.  Perhatikanlah perutnya..sungguh bam-bam hehe.

1) attire utk biking kena perfect. Helmet & gloves juga diperlukan.

1) attire utk biking kena perfect. Helmet & gloves juga diperlukan.

2) tyre pressure kena cek..kita kan nak berjalan jauh

2) tyre pressure kena cek..kita kan nak berjalan jauh

3) kalo ada mp3 player, set the songs according to your mood

3) kalo ada mp3 player, set the songs according to your mood

tadaa..he is now good to go!

tadaa..he is now good to go!

Aku plak ditinggalkan kat umah utk membasuh, menyidai dan menggosok baju. Aihh. Coobaaann!

7 Comments (+add yours?)

  1. ~Reena~
    Aug 18, 2009 @ 16:50:26

    Aku ms pi Melaka dulu tak merasa pun masak asam pedas yg ori.Huhu..

    Pergh semangat gila husband hg pi cycling.Awat x join skali? Pi beli lg 1 basikal.Hehe.

    Reply

  2. cik wan lesung batu
    Aug 18, 2009 @ 18:08:14

    elok aa tuh..tunang aku pn giler naik beskal…die suke off-road,masok2 utan sume…elok sgt laa tuh, bg je derang naik beskal, kite g shopping mopping ;p

    Reply

  3. farah
    Aug 18, 2009 @ 18:44:01

    i’m crazy bout red..xpayah ckp keta je..hehe

    anyway,laki u naik basikal pki la baju mcm athlete pki tu..br seksi..hahahaha

    sini org gi keja pki baju mcm tu,dlm backpack ada baju keja..kt ofis baru tukar..gile, siap bwk blazer lg tu…

    Reply

  4. dato'k
    Aug 18, 2009 @ 20:24:25

    adeh cik wan guer beginner lah tk layak lg p downhill smua…ni pn dok daki
    bukit ciput kt ss8 pn dh mnta nyawa😦 tp besh bila bawa beskal tu tringat
    masa zaman skolah dk kayuh beskal jipang rramai…

    Reply

  5. Ayu
    Aug 19, 2009 @ 05:37:37

    Hahahha Mieza oiii…. Tang part last post nih yang sadis tuh. Tapi sadis klaka. Hehehehe…

    Reply

  6. cik peah
    Aug 19, 2009 @ 11:54:21

    cam besh je ,nakp gak melaka..makan asam pedas…huhu

    Reply

    • newlifenewbeginning
      Aug 19, 2009 @ 13:51:35

      Cik Peah: try la..ko mesti suke..

      Ayu: huhu nak buat camne..nasib badan

      Hubby: perut u yang bam² tu haa yg buat u mengah hehe

      Farah: yesh! crazy about red! hehe..laki aku nak pakai camtu dah terlebih galak laa..ni dia pakai camni pon aku rasa dia dah OTT hehe enuff la for now..rimas aku tgk

      cik wan lesung batu: like wat krul has mentioned..dia tak cukup stamina lagi hik2

      Reena: laki aku…mcm ko tak kenai hehe. kalo aku, tadenya nak pakai camtu..pakai tshirt, tracksuit dgn sandals Ipanema pon jadi ler..round2 kawasan perumahan. Aku tgk laki aku galak camtu aku dh tade mood nak menumpang beskal dia hik2

      Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: