Happy!

Whee..I feel good..nanananan..I know that I would now nananana..

Hahaha galak!

Sedang menaip di WordPad lagi sambil mempamerkan muka serious depan PC ini. Semalam dlm department meeting dah kene sound dah sume org utk kurangkan activity surfing, chatting and what nots tp yg bagusnya the big boss ni ckp..kalo terkantoi tgh surfing, just say “Oh..i’m taking my 5mins break from work” when instead it could be 1hr haha.

Remember my long entry kat bwh tu tajuk “To Try Or Not To Try” tu? ahaa..finally I went out from my comfort zone and now i’m officially a member of Usana. Hehe setelah bertungkus lumus doing my own research dgn pertolongan Mr Google on it and also a BIG thanks to the long lengthy chat I had with Mrs Imran (nasib baik masa tu bole chat lagi hehe) about the comparison between HL & Usana, about the goodness of Usana and what nots, akhirnya she managed to cairkan hatiku ini and daku tergoda dgn product ini. Huhu..di zaman skang yg everything is pricey, Usana ni mmg value for money. Way cheaper dari HL I must say if you’re talking in terms of harga non-member la. Almaklumlah kita ni sume kan kemut, semua mesti nak harga murah kan haha. Dahla HL tetiap tahun asyik naik harga tah ape pasai tah. Aku yg dulu dpt special price pon dari full set F1+F3+teamix, bila tau harga naik in 2008 aku reduce to F1+F3 je, skali tgk 2009 pon naik lagi last² aku amik F1 je. Nak jimat punya pasal. Pastu Usana ni bukan terhad kpd shake je. Ada byk supplements yg sangat berguna for all ages. Utk badan ada, utk tulang ada, utk mata ada. Pengganti tongkat ali? tade haha. *masih tgh memerah otak lagi which supplements to order for me and hubby..tgk congak budget dulu hiks* Pastu ohh..ada skin care jugakss..mcm menarik. Kita semua nak hidup sihat sejahtera kan? Masih nak bermanja lagi dgn pasangan kita dan keluarga kita kan? So, kena la take care of our body..betul tak?

So skang ni..tgh dlm proses nak abehkan my F1 shake, pastu tgh dlm proses menunggu my Nutrimeal shake plak utk sampai and my biz kit and free shaker from Mrs Imran and I’m good to go!

Aku tau..aku ni living testimonial korang kan? Huhu..yela nanti aku belek badan aku and we’ll see if there are any b4 and after transformation or not.

Pastu another thing yg bikin aku galak sket..esok aku nak gi Melaka walaupun bukannya gah sgt pon venue tu kan..hehe tp tak kisahla..nak escape dari KL, nak escape dari sedare mare kejap, nak have our own private time together..walaupun dah beribu kali ke sana, tp tak kisah la…weekend escapade b4 puasa. Kang dah puasa kena jaga kesopanan dan kesusilaan..kang batal posa ahaks..have a good weekend peeps! I wanna enjoy my pre-puasa honeymoon tmrw hehe.

15 Comments (+add yours?)

  1. ~Reena~
    Aug 14, 2009 @ 19:12:46

    Aku pun rasa macam nak try Usana ni..Hhmm..Wehhh pi Melaka? Bestnya! Aku suka Melaka! Tolong makan dessert Jonker Street yg femes tu untuk aku!

    Reply

    • newlifenewbeginning
      Aug 14, 2009 @ 22:45:23

      Reena: haah p mlk..hehe tau hg suka mlk, ingat lagi entry dulu..haa nak try usana? orait jee..pape mende nak tau just tanya aku eh..

      Reply

  2. dayu
    Aug 14, 2009 @ 19:42:31

    nanti u buat review pasal usana tu ye
    i pun tgh mencarik ni
    kalau mmg berkesan, harus mencuba sama ni

    Reply

    • newlifenewbeginning
      Aug 14, 2009 @ 22:44:27

      dayu: hi dayu..thanks for the interest. haah mmg from time to time i dah plan nak update pon..sesame kita berusaha utk menjaga kesejahteraan diri..:)

      Reply

  3. l33dslumber
    Aug 14, 2009 @ 22:00:34

    yayyy! you cucu i dalam usana, u duduk bawah anak i. hehehe but anything tak paham u can always ask me too ok,

    welcome to usana’s family!🙂

    Reply

    • newlifenewbeginning
      Aug 14, 2009 @ 22:42:49

      l33dslumber: yeah! thanks to u too bersemangat waja post sample and all those pamphlets for me b4 i made up my mind hehe..ooh i cucu eh..iyo ler..yg i tau i mmg bwh korang je..huhu saya budak masih baru blajar…ahaks

      Reply

  4. hanieFD
    Aug 15, 2009 @ 09:05:14

    wahhh slamat honeymoon. Kim salam org2 melaka (lama gile tak pegi sana sejak abis blajar huuu)

    Reply

    • newlifenewbeginning
      Aug 17, 2009 @ 10:43:32

      hanieFD: huhu mengada je ckp honeymoon, it’s just an escape jap before jadual pack balik sempena posa and raya ni🙂

      coffeeaddicts: huhu..i understand beb..takpela next time round eh..ala bukan buat pe sgt pon kat mlk tu…saje nak g somewhere out of KL je..

      Reply

  5. coffeeaddicts
    Aug 16, 2009 @ 10:45:29

    waaaaaaaaa… saya jeles!!!
    i’ve plan jugak nak pegi cuti2 before start puasa. taaaaappppiiiiiiiiiiiiiiiiii… tsk!
    kacau btul la… hubby hafta go for 11days course – including weekend. waaa…

    Reply

  6. Mrs Imran
    Aug 18, 2009 @ 01:51:01

    i baca komen2 di atas..cam apasal cam semua org haku kenal ni? hahaha..gila kecik dunia blog.

    neway , welcome to usana🙂 haaa u mmg cucu si leed tu..:D neway your shaker cup i send as soon as i dpt kotak ok. now i dh kehabissan kotak. hehe.

    and one more thing kalau u nk buku cadangan penggunaan usana utk bantu u cek supplement apa yg sesuai utk penyakit2 yg femes kt mesia ni, i can get it for you harga RM12 only. My earlier downline semua dpt dat book for free, tapi downline yg latest2 ni since i dh kasik shaker cup free, so da book hafto pay la..hehe.

    let me know kalau mahu yer!

    Reply

    • newlifenewbeginning
      Aug 18, 2009 @ 09:36:10

      MrsImran: senang cite, i know them b4 i know u heheh..p mai p mai tang tu jugak kan? btw buku cadangan tu ada dlm website usana ke tak? berminat nak buku tu!

      Reply

  7. Blog Resipi
    Aug 18, 2009 @ 03:11:27

    wah…dah ramai jadi pengguna yusana kat Mesia ye.🙂

    Reply

    • newlifenewbeginning
      Aug 18, 2009 @ 09:36:56

      Blog Resipi: nak panggey apa eh nama akak ni? hehe..Usana tgh nak berkembang kat msia ni..hehe

      Reply

  8. hasanah
    Aug 23, 2009 @ 17:15:22

    i dah pause ambik HL pasal:

    1. i rasa makin cpt lapar
    2. tak larat nak beli tetiap bulan

    nanti u kasik review psl usana ye. kalau berkesan mane la tau kot2 i leh try. hehe

    Reply

    • newlifenewbeginning
      Aug 24, 2009 @ 08:24:04

      Hasanah: true, HL mmg buat u makin cepat lapar kalo u dah lama sgt consume it, same goes to me, lately ni asyik lapo gile je walaupon dok religiously minum HL. about the updates, do come and visit the blog from time to time ye🙂

      Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: