Semangat raya sudah dtg?

I am insanely tired and sleepy today.

Currently the husband is very d semangat with the basikal, asal dpt sejam lebih free je waktu petang he will be geared up with his uniform (T-shirt, shorts, spek mata hitam, cap) and off he goes into Neverland. Takpela layankan je la dis temporary semangat yg membara sementara belum puasa ni. Kita tgk sejauh mana he will go huhu.

I on the other hand is going gaga over Ralph Lauren. Before this, wat derk je coz I know its totally out of my range, tak elok membazir duit..byk lagi brand yg lagi murah and affordable. After all, it’s just a baju..I dun wear expensive baju. But..ada setan yg bertenggek kat pale otak ni ckp “ape salahnya beli utk raya, setahun skali je pun..bukannya ur buying it on a daily basis” And then, me suddenly become so angelic and isteri mithali ni dlm mode autopilot terus memilih 2 helai baju utk si suami.

Sesungguhnya we women sgt la rimas kalo our partner ni constantly picks up the same baju over and over again sedangkan baju korang ni sebenarnya berlambak tp nape la suka beno pakai baju yg sama? Tak paham gue. The husband sangat teruja dgn baju barunya mcm budak kecik dpt lollipop..sesket tanya bila baju tu nak sampai dari US..dah siap bagi warning “Jangan marah if i keep wearing the same baju over n over again ye. Smart gile baju yg u pilih yang” Sigh. Nak terharu ke nak continue being rimas? Asalkan laki aku encem dimataku cukup la huhu.

pPOLO2-5628424_standard_v330

I can’t wait for puasa to start. I can’t wait to start eating less (I hope!). Dah sangat rimas with my body..I can’t wait to buy baju raya also at Penang or at PKNS Shah Alam..I like wearing baju kurung, slaluenya for raya I buy around 3 helai je, but this time round I think I need about 5..tgk bajet dulu camne and tgk trend baju thn ni camne..hehe.

The husband suddenly casually says “u tanak try buat kuih raya ke?Yang simple pon takpe”

Gulp. Aku sangat xleh la kalo org dah start ayat camtu..I feel so tercabar. It’s like a casual question that isn’t really asking me to do it but I know if I do, it would make him happy coz his wife is making an extra effort to at least try. Betul tak?

mampu ke?

mampu ke?

I sincerely hope the current teeny, weeny electric oven can do wonders. Sangat segan nak try buat kuih raya utk ditayang kpd org..kalo sendiri ngap2 takpela..haihhh..sekian bebelan utk ari ini. I’m sleepy..wanna go home.

11 Comments (+add yours?)

  1. Ayu
    Aug 11, 2009 @ 05:31:02

    Dah, jangan stress2 pasal nak wat biskut tu.. Sian plak aku baca. Hehehe.. Tp kalo nak wat jugak, pe kata wat yg dijamin sedap & simple nak mampos. Cthnya mcm honey cornflakes. Hehehe..

    Reply

    • newlifenewbeginning
      Aug 11, 2009 @ 11:15:32

      Ayu: hehe tade la stress pon, stress dgn oven tu je..takut pepenat buat, tak jd je oven punya pasal huhu

      Wan: tunggu first day posa kut baru aku start buat..skang dah start belek resepi biskut hehe amik mood!

      Reply

  2. cik wan lesung batu
    Aug 11, 2009 @ 08:20:38

    ko try biskut mazola(biskut kacang) tu…itu la yg x byk bahan n senang gak laa kot aku rase…

    x pe.. nnt da pose nnt ade laa feel utk try tu dtg…😉

    Reply

  3. ~Reena~
    Aug 11, 2009 @ 16:02:28

    A’ah buat biskut yg simple2 je.Ada yg x yah bakar guna oven bagai..OMG baju raya..Dulu aku ni kedekut skit nk beli baju raya.Suka pakai apa ada je.Tp sejak keja gov ni, pantang nampak baju kurung or kebaya or yg sewaktu dengannya! Dan skang byk baju siap yg lawa2! Macam2 pesen! Rambang mata dibuatnya.Baru je td tgk baju lawa2 kat The Mines.Baru ni aku br beli bj raya aku kt pasar mlm je sbb aku suka sgt baju tu.Tp rs mcm nk beli lg.Hehe.

    Reply

    • newlifenewbeginning
      Aug 12, 2009 @ 14:38:55

      Reena: nak tergelak aku baca hg skang angau kat baju kurung..dulu aku ingat lagi entry hg masa baru2 nak masuk keje gomen..punya la terkial2 pk camne la nak sesuaikan diri dgn heels and baju kurung hehehe

      Reply

  4. cik peah
    Aug 11, 2009 @ 16:30:02

    aku pon dah semangat raye…asek pasang lagu raye je nih..hahaha syahdu2 la juagk wpun baru 2mggu lps jupe parent nex 2 weeks jupe lagi…muahahaha..nywez, sal baju raye aku dah ade 2 pasang,lam perancangan nak bli lagi..*kt ne dah aku nak korek bajet*…huhuh
    nywez, saya sgt setuju dgn ayu..cornflakes honey itu adalah resepi raye yg paling sonang..muahahah..tapi biskut kacang mazola pon ok gaks,bak kate wan tak byk bahan..hihih

    Reply

    • newlifenewbeginning
      Aug 12, 2009 @ 14:40:52

      cik peah: aku dah belek2 dah a few resepi, tgk la camne kalo kerajinan aku dtg..buat yg simple ke gempak ke tgk dulu camne..risau oven ni haa..tau2 je la oven murah, hasilnya pon ala kadar je..

      Reply

  5. yumi
    Aug 12, 2009 @ 12:29:36

    hye miza…mana beli baju tuh….cun r…🙂

    Reply

  6. newlifenewbeginning
    Aug 12, 2009 @ 14:42:23

    yumi: mcm biasa..online! hehehe

    Reply

  7. yumi
    Aug 12, 2009 @ 15:15:49

    bleh bg web dia???

    Reply

  8. Blog Resipi
    Aug 13, 2009 @ 06:33:00

    Nice RL shirts. RL selendang tu nampak cantik sangat.🙂

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: