To try or not to try..that is the question

Currently I’m in a dilemma. I’m bored stiff at work, serious tahap brain dead cuma tak declare coma at work lagi ni huhu. My work is so not challenging that’s why most of the time my mind is spent on thinking, wondering, pondering, planning, beranganing huhu last² bila dah penat doing all those things, I become cranky and I just wanna get the day over and done with. Tak pon, membuang masa di ofis dgn bermain Restaurant City or Barn Buddy..lagi aku puas hati dpt coins bebyk walaupun dlm virtual world.
Being a wife is continuously a learning process, yes I agree but I feel I need to have something to perk me up. Kalo keje dah mcm haram jadah, balik umah plak asyik buat the wifey role je and the same cycle goes on and on mcm menstrual cycle hehe tak ke flaaaaaaaaaat je idup ni? and I hatee being flattt. Oh sila jgn imagine about my breast ye..i’m not flat in that area hahaha. I wanna be active, I wanna have something to look forward to, tapi apeee???
The only thing that makes people happy dlm era zaman skang ni is $$$$. Walaupun we defensively say “Saya bukan mata duitan” or “Saya bukan materialistic” tp hakikatnya if you have extra cash, you will not be a sad cow (at least temporarily). Zaman skang pon sume nak cepat, duit pon mau instant money, so dats y MLM biz is very d booming right now. I am a sceptical person. I am not saying that I am hard to be influenced, I mean I can listen to your side of the story side (referring to salesman, promoters) but for me to make the ultimate decision to purchase your product, now that’s tricky.
If I’m in a good mood or in a very neutral mood, just say whatever that you want, if I feel like buying it, I’ll buy it.
But if I don’t feel like it, hang cakap la satu karangan pon dgn aku, aku tetap tak interested.
But I do want extra money..so how? huhu. Okla if I don’t have extra money pon I want to be jovial, I want to have some change in me like how I used to feel about a year back when I reached my target of 46kg by consuming Herbalife. Hati sangat gembira bila rasa kebulatan di pipi semakin berkurangan, suar di pinggang makin longgar sampai kena hantar 4-5 helai suar keje especially for alteration. Hati sangat gembira when I feel healthy but yet sexy hehe..and bila receive the compliments that I’ve shrinked rasa sangat happy. My shrinking process bukan melidi ye, dats y jarang dpt comment aku ni dah kurus kering, cuma org slalue kata aku dah kecik. Perut aku menten buncit pon..so I’m not the ANTM material pon haha.
Now, semangat dah mcm makin hilang coz I’m bored, I want changes, I want my sexy back! huhu now I feel bloated (sendiri punya silap coz asyik makan tambah je bila masak sendiri), I feel demotivated at whatever I do and I desperately need something to bring the old me back. I want to exercise and keep fit, but for the ones who know me long enuff, lutut aku ni..tau2 je la. Dia bukan sakit, dia berdenyut when I run. Berdenyut sampai seminggu plak tu pagi ptg siang mlm. Sangat tak tahan. Dats y I avoid jogging but I’m paranoid of my weight.
Hubby now has an intention to buy a mountain bike..dah aku asyik pokpekpokpek dah gemuk tapi nak hilangkan bosan..so dia kata why not beli basikal..bleh aku ronda mcm budak kecik keliling tasik or keliling Shah Alam hehe. Tapi aku rasa cam tak bes plak kalo ada satu je basikal..yela tade partner in crime maa..bosan ar. Kang aku kene culik how? hehe. Aku plak tgh semangat carefree skang ni sejak 1st time naik scooter dgn hubby ni..(eh aku dah biasa membonceng moto daaa cuma dah bertahun lamanya coz tade sebab..nowadays ppl opt for cars), pastu bila rasa d wind blowing to ur face, dgn tak pakai helmetnya…rasa cam ala2 cite Titanic plak..wheee I’m the King of the worldddd hehe. So, saje la hinting to him why not p buang je moto EX5 cabuk dia tu haha and beli scooter ke ape ke yg comey2 sket bleh la round2 keliling Shah Alam gak..tapi skali pk tu dah lari dari concept nak get fit kan..sampai bila nak jadi Kate Winslet & Leonardo Dicaprio.
So..the point of this entry is……….aku rasa nak try consume Usana plak la, nak try something different from HL. It’s still a health supplement product, and it relates to my target but yet I’m still sceptical on this but I wanna give it a try. Tp nak give it a try as a consumer ke or should I raise the bar as a member terus? For 2 years I’ve consumed HL but as a consumer je, not a member coz aku tak suke la terikat dgn haram jadah membership ni, tak suke the MLM concept, tak suke meeting2 jumpa org bodek2 ni..huhu. So camne…..(panjang gila intro aku kan sedangkan aku nak ckp pasal ni je hahaha..nasib korang la labu kene baca)

Currently I’m in a dilemma. I’m bored stiff at work, serious tahap brain dead cuma tak declare coma at work lagi ni huhu. My work is so not challenging that’s why most of the time my mind is spent on thinking, wondering, pondering, planning, beranganing huhu last² bila dah penat doing all those things, I become cranky and I just wanna get the day over and done with. Tak pon, membuang masa di ofis dgn bermain Restaurant City or Barn Buddy..lagi aku puas hati dpt coins bebyk walaupun dlm virtual world.

Restaurant aku masih lagi di tahap warung kopi tepi jalan

Restaurant aku masih lagi di tahap warung kopi tepi jalan

Being a wife is continuously a learning process, yes I agree but I feel I need to have something to perk me up. Kalo keje dah mcm haram jadah, balik umah plak asyik buat the wifey role je and the same cycle goes on and on mcm menstrual cycle hehe tak ke flaaaaaaaaaat je idup ni? and I hatee being flattt. Oh sila jgn imagine about my breast ye..i’m not flat in that area hahaha. I wanna be active, I wanna have something to look forward to, tapi apeee???

The only thing that makes people happy dlm era zaman skang ni is $$$$$$$. Walaupun we defensively say “Saya bukan mata duitan” or “Saya bukan materialistic” tp hakikatnya if you have extra cash, you will not be a sad cow (at least temporarily). Zaman skang pon sume nak cepat, duit pon mau instant money, so dats y MLM biz is very d booming right now. I am a sceptical person. I am not saying that I am hard to be influenced, I mean I can listen to your side of the story side (referring to salesman, promoters) but for me to make the ultimate decision to purchase your product, now that’s tricky.

If I’m in a good mood or in a very neutral mood, just say whatever that you want, if I feel like buying it or your whole story, I’ll buy it.

But if I don’t feel like it, hang cakap la satu karangan pon dgn aku, aku tetap tak interested.

But I do want extra money..so how? huhu. Okla if I don’t have extra money pon I want to be jovial, I want to have some change in me like how I used to feel about a year back when I reached my target of 46kg by consuming Herbalife. Hati sangat gembira bila rasa kebulatan di pipi semakin berkurangan, suar di pinggang makin longgar sampai kena hantar 4-5 helai suar keje especially for alteration. Hati sangat gembira when I feel healthy but yet sexy hehe..and bila receive the compliments that I’ve shrinked rasa sangat happy. My shrinking process bukan melidi ye, dats y jarang dpt comment aku ni dah kurus kering, cuma org slalue kata aku dah kecik. Perut aku menten buncit pon..so I’m not the ANTM material pon haha.

skang dah tak berani nak timbang..
skang dah tak berani nak timbang..

Now, semangat dah mcm makin hilang coz I’m bored, I want changes, I want my sexy back! huhu now I feel bloated (sendiri punya silap coz asyik makan tambah je bila masak sendiri), I feel demotivated at whatever I do and I desperately need something to bring the old me back. I want to exercise and keep fit, but for the ones who know me long enuff, lutut aku ni..tau2 je la. Dia bukan sakit, dia berdenyut when I run. Berdenyut sampai seminggu plak tu pagi ptg siang mlm. Sangat tak tahan. Dats y I avoid jogging but I’m paranoid of my weight.

Hubby now has an intention to buy a mountain bike..dah aku asyik pokpekpokpek dah gemuk tapi nak hilangkan bosan..so dia kata why not beli basikal..bleh aku ronda mcm budak kecik keliling tasik or keliling Shah Alam hehe. Tapi aku rasa cam tak bes plak kalo ada satu je basikal..yela tade partner in crime maa..bosan ar. Kang aku kene culik how? hehe. Aku plak tgh semangat carefree skang ni sejak 1st time naik scooter dgn hubby ni..(eh aku dah biasa membonceng moto daaa cuma dah bertahun lamanya tak naik coz tade sebab..nowadays ppl opt for cars), pastu bila rasa d wind blowing to ur face, dgn tak pakai helmetnya…rasa cam ala2 cite Titanic plak..wheee I’m the King of the worldddd hehe. So, saje la hinting to him why not p buang je moto EX5 cabuk dia tu haha and beli scooter ke ape ke yg comey2 sket bleh la round2 keliling Shah Alam gak..tapi skali pk tu dah lari dari concept nak get fit kan..sampai bila nak jadi Kate Winslet & Leonardo Dicaprio.

dapat naik camni pon romantic jugak kan? hehe
dapat naik camni pon romantic jugak kan? hehe

So..the point of this entry is……….aku rasa nak try consume Usana plak la, nak try something different from HL. It’s still a health supplement product, and it relates to my target but yet I’m still sceptical on this but I wanna give it a try. Tp nak give it a try as a consumer ke or should I raise the bar as a member terus? For 2 years I’ve consumed HL but as a consumer je, not a member coz aku tak suke la terikat dgn haram jadah membership ni, tak suke the MLM concept, tak suke meeting2 jumpa org bodek2 ni..huhu. So camne…..(panjang gila intro aku kan sedangkan aku nak ckp pasal ni je hahaha..nasib korang la labu kene baca)

can trust meh?

can trust meh?

11 Comments (+add yours?)

  1. l33dslumber
    Aug 06, 2009 @ 12:51:10

    try jer sekali, tak suka boleh stop hahaha

    Reply

  2. hanieFD
    Aug 06, 2009 @ 13:02:44

    hahaa addict main rest. city jgk yer?😛
    try jer, kalau bagus, bole rekomend pulak🙂

    Reply

  3. dizzyfly
    Aug 06, 2009 @ 13:33:37

    hehehe panjang sgt ko pnye entry..nanti la aku baca..ape pon, aku faham…walaupun seminggu kursus, aku faham ape ko rasa..hehe..muah

    Reply

  4. ~Reena~
    Aug 06, 2009 @ 13:34:09

    Cam haram hg punya intro (Sori klu hg x selesa aku melawak kasaq mcm ni). Heh. Try je. Mana tahu berkesan kt hg. Aku rs mak aku pun amik Usana ni gak sbb last time ms aku blk Png, aku nmpk byk produk Usana kt umh aku. Mak aku mmg suka bnda mlm & health products camni. Tp cam hg gak, aku x amik pot. Nanti2 lah aku usha tanya mak aku apa bnda Usana ni.

    Hg beli la Wii Fit wei. Nak exercise mesti x bosan. Tmbh lg aktiviti bersama suami tercinta😀

    Reply

  5. newlifenewbeginning
    Aug 06, 2009 @ 13:46:40

    leeds: hehe i’m so relying on u on this one! bersemangat ni hehe

    hanieFD: yuppp utk menghilangkan bosan..but gambo atas tu is not my restaurant..tu main ciluk je dari google

    dizzyfly: panjang is my trademark. bila aku tulis pendek sgt org kata its not d typical me..hehe

    Reena: takpaa ckp je lagi camtu, aku suka..mmg aku tau cam haram pon! tp hg sanggup gak baca hahaha. Aku haram tatau pape pasal Usana until la aku baca Leeds punya entry..hik2..tp cam baru nak amik pot, see how la camne. Wii Fit eh..tak terfikir pon aku. tp sure mahal kan?

    Reply

  6. ~Reena~
    Aug 06, 2009 @ 13:52:06

    Mestila aku baca tak kira pjg ke pendek🙂

    Wii Fit RM1k plus je klu x silap aku. Tp aku rs berbaloi beli. Exercise (sihat) + aktiviti bersama orang tercinta = Priceless!

    Aku berangan nk Wii Fit as one of hantaran. Ngee :p

    Reply

  7. l33dslumber
    Aug 06, 2009 @ 14:38:46

    eh lupa lagi satu, you jadi member just utk beli dengan harga member, takde sapa paksa u buat bisnes cari org etc, rilex2 je enjoy the benefit of the product🙂

    bila jadi member senang sebab you have access to the website and can order anything by yourself, berapa berat pun kos penghantaran cuma rm4,

    pricewise; product and delivery cost, usana win🙂

    Reply

    • newlifenewbeginning
      Aug 06, 2009 @ 14:48:32

      leeds: i tau eheh my entry was saying in general for MLM, conceptnya mcm tu, jadi member, carik org, bodek2..dah dpt downline, downline plak terkapai2, terkedek2 carik org. you are so on the level of influencing me here babe..hehe..takpe2, still neutral here..ahaks.

      Reply

  8. Naja
    Aug 06, 2009 @ 19:23:26

    Bosan dan mendatar je life kan.
    Try la. If ok aku ni cepat terpengaruh..kikiki..
    Try , update progress ko and come out dengan resultnya nanti.

    Reply

  9. hanafedora
    Aug 07, 2009 @ 16:36:53

    I nk komen entry yg nih tapi I terkomen dekat entry yg previous. Apesal bengong sangat I nih? Dh la ada gamba binatang pelik2 kt avatar i.

    Reply

  10. nabilah afiqah
    Jan 07, 2011 @ 13:57:33

    gila nak mamposh agax nyer ….. aq budak pandai kan memang lah ….. kah kah kah !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: