Squeeezinggg Timee

One thing that I miss most about singlehood is the freedom to DATE and the freedom to have your own “ME” time especially when you’re not out with your partner. Nowadays, I practically have to look at the calendar everyday and every week to see which weekend that we’re actually free on our own but sadly, there’s only one weekend to this date that we have had such luxury. I was so looking forward to spend a weekend away from KL the week before the start of Ramadhan but only to receive news yesterday that there will be kenduri tahlil at one of the relative’s house from his side on that Saturday. Adoii nak nangeh aku..

Last week baru dpt squeeze time to watch one DVD together..sangat lame rasanya baru nak layan Wolverine. I have bought Confesssions of the Shopaholic (baru halfway tgk coz mcm tak bes layan sambil basuh, sidai, lipat baju and beleking what recipes to try) and the latest Zac Efron movie..ape? 17 again? something like dat la tajuk dia haha. Time kasih kpd penjual CD haram di Seksyen 7 ye..sila jangan tutup kedai anda walaupun kena raid berpuluh kali pon huhu.

Bukan apa..sometimes when you’re too caught up with your social obligations, things will be sooo weary and dry and dull. Last weekend, on a Saturday he went to the office in the morning to clear up some work, I did the house chores and we spent lepaking at home, lazying around till the evening before we headed to Putrajaya for my ex-housemate’s wedding. On Sunday, he went off to another wedding with his parents while I squeezed time *like finally* to do facial and in the evening, I just had to beg him to bring me jalan2..takpela dekat2 pon takpela JJ Bukit Raja ke, Bukit Tinggi ke Subang Parade pon jadi la..as long as I’m in a shopping complex and there’s MPH. I feel so lost with myself with all these family routine every week..that I just want to squeeze time to pamper myself and reading is something that I find very theurapathic for me coz I can drown myself into the book and totally ignore what’s around me.

So..off we went to Subang Parade yesterday evening. Sgt happy ok..mcm yeay beshnya dpt dating, beshnya dapat pegang tgn in public (kalo buat family matters xleh mesra, kene play role as husband & wife..xleh gedik manja haha) and sgt teruja masuk MPH sampai nak rembat 2 buku, the latest Sophie Kinsella’s novel and the highly recommended novel by Reena : The Time Traveller’s Wife. Since I do not know when in the near future will I have the time to go to MPH again, I initially wanted to buy both even when the price of SK’s novel was RM79.90. Usually I would just buy..I don’t give a damn about the price because it’s Sophie Kinsella hokeyyy..but after getting Reena’s advice and a bit of rational thinking (eceh rational la sangat..sebenarnya nak try lari dari comfort zone nak read a different genre of book huhu) I put down SK’s novel and opt for TTTW. Although I’m at page 50 now, I likee the book! Tak payah nak berebut nak online dgn si suami..nak online, online la..gue nak baca buku hehe.

Schedule utk bulan puasa dlm booking process. All I know, I want the 2nd and 3rd weekend of puasa to be in Penang..mau beli baju raya maa and mau hantar kepek ke sana..and he wants the first day of puasa to be at his house. Lepas ni arrange schedule utk raya plak..

Sesape yang single tu…p la dating dari pagi sampai ke mlm pepuas dgn couple korang huhu.

7 Comments (+add yours?)

  1. redivivus
    Aug 03, 2009 @ 15:48:56

    well.. me and Bella baru je rembat buku 3 bijik semalam.. murah je dapat sebijik seploh hengget.. i managed to rembat Tom Clancy sebijik.. pastu Bella amek novel chick-lit 2 bijik and sorry, tak ingat title sangat..

    plus, a lot of.. i mean, a lot.. buku SK ada jual gak ngan harga seploh hengget gak setiap satu.. aheh..

    Reply

    • newlifenewbeginning
      Aug 03, 2009 @ 15:51:52

      redivivus: yg buku SK 10 hengget tu sudah ada dlm koleksi..pasal tu gue tak heran hehe..mata ku bersinar at the RM79.90 book tu je😀

      Reply

  2. ~Reena~
    Aug 03, 2009 @ 17:49:31

    Haaa aku malas nak cakap ni tapi nak cakap jugak, “Told ya!”. Hehe. Aku suka bila orang cakap depa suka buku The Time Traveler’s Wife selepas aku rekemen. Skali-skala baca genre lain memang best. Asyik chic-lit je bosan dowh (Bagi aku la). And tak sume buku chic-lit best (buku Lipstick Jungle by Candice Bushnell cam haram jadah bg aku. Siri tv dia aku tak la best ke tak coz tak pnh tgk). Pasni try baca Bitch Posse and The Last Lecture plak. Best. Aku kalau buku semua beli paperback edition je. Sepp duit aku. Kecuali siri Harry Potter memang aku beli hard cover 1st edition punya siap order awal2 lg. Hehe.

    Emm..Cakap pasal buku, dah lama aku tak baca buku..Last book aku baca The Last Lecture (menangis woh baca buku ni tp at the same time dapat spirit yang positif). Kena beli buku lah pasni..

    Baju raya aku dah beli dah selamat rasmi dah pun. Besalah pesen gedik tak sabaq nak pakai. Haha!

    Oh, selalu sangat dating dari pagi sampai malam pun bosan dowh!

    Reply

    • newlifenewbeginning
      Aug 03, 2009 @ 19:17:56

      Reena: yer, yer ko betul hehe..cuba kene amik mood sket baca buku tu since it’s a different genre, aku kalo lari sket dari my comfort zone aku amik masa nak warm up sket..

      pasal last lecture tu, aku layan video dia kat youtube, sejam lebih kan pastu aku dah layan kat oprah tu buat aku malas nak beli buku tu. Lipstick Jungle punya TV series bes la..aku suke, buku dia aku tak baca pon, same goes to Devil Wears Prada aku baca halfway je pastu haram tak sambung dah…tak suke la her writings..SK is wayy better.

      Reply

  3. farah
    Aug 04, 2009 @ 18:53:17

    betul tu…skrg ni dating pun rasa biasa je..hahahaha..gile jahat aku..

    tp lg la skrg klu jln2 pun mesti sbb nk g tgk brg baby klu x,xde makne nk kuar jln2…

    Reply

  4. leeds
    Aug 05, 2009 @ 13:11:22

    I can’t wait to buy the latest from SK!

    Confesssions of the Shopaholic biasa-biasa je, not too bad but i really enjoyed it sebab tengok kat wayang (big different than tgk kat dvd) sama2 dgn kekawan yg suke shopping, so bila keluar panggung mmg terhibur dan happy la😀

    I ada yang pdf version TTTW tu, but asal nak baca je terus pening, so harus la pi beli buku sebenar. Tapi mesti bila pi kedai buku jadi rambang mata di luar kawalan. adehh.

    Reply

    • newlifenewbeginning
      Aug 05, 2009 @ 22:01:50

      leeds: uih leeds jgn la baca pdf version of TTTW tu, juling bijik mata hang…dahla cite tu very complex, sat p time ni sat p time tu even baca buku biasa pon kalo tak bebetul concentrate on the jln cite pon u bleh get lost ape tah lagi baca pdf heheh. Buku SK tu mmg tak sabo tp terpaksa guna rational thinking..beli TTTW yg harga RM30++ tu pon leh dpt 10% diskaun hehe lagi murah harga dpt kan

      Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: