Camne la bole terjebak ni..

My dear beloved readers..I am about to announce something out of the ordinary, something that is SO NOT ME..but yet, I’m not ashamed to say, actually I’m proud to say that..

Aku dah terjebak dengan drama Melayu kat TV3 daaa..hahah.

Not 1 drama, not 2 but 3! *geleng pale* how la..how..

Image source from http://www.mstar.com.my

Image source from http://www.tv3.com.my

Bleh caye tak aku layan cite BioNik, Dolce Amira and Nur Kasih? hahaha..the first two mmg tak tahan la, kalo korang tau sebabnya lagi la korang roll ur eyes. Ni sume salah laki aku haha..beza kami berdua is I’m an Astro lover, he is more towards TV biasa..almaklumla berkawan berkawin dgn org tua mmg camni sket. So, like I said, my Oprah session is now transferred to Buletin Utama. Most of my 9pm TV series is finished like Lipstick Jungle and 90210 so I have nothing to watch on Monday and Tuesday..si suami ape lagi, tukar la channel ke TV3..walaupun kitorang sekadar layan je sambil surfing ke lipat baju ke or just sekadar golek2 manja depan TV, tah camne every week mesti rancangan Bionik and Dolce Amira kitorang akan layan. He is more prone towards Bionik..I have no idea why (maybe coz Nor Aliah Lee & Intan Ladyana ada kut?). Aku suke hero dia je whatever his name is..badan dia sasa, tegap hehe mcm si Fahrin hahah takat tu jela. Jalan cite dia ngarut je bagi aku..Dolce Amira plak..again, abg si Mira tu pun aku suka yg sakit pale memanjang tu whatever his name is..badan sasa gak, kiut haha tp yg buat aku melekat tgk drama ni is because of their free usage of any language they wanna use just like how I’m typing now..they can easily mix English with Malay in their conversation which in my opinion is more natural when you’re acting especially if you’re taking a role of a college student or any young adult role..betul tak kengkawan? Patut ada lebih byk drama camni la..the last drama melayu I watched was the first Natasha series tu..kan layu semcm je cite tu.

Tapi cite Nur Kasih………..sape suke layan cite ni? It’s every Friday at 9pm. Angkat keyboard!

Tatau camane, seru utk layan cite ni makin lama makin kuat, dengan influence dari si suami lagi ckp “cite ni best yang..lain daripada yg lain..” Bila lama2 layan baru ku sedar the director is Khabir Bhatia, pengarah film CINTA. No wonder la aura drama ni lain mcm..film CINTA mmg bes gile pe. Tak jadi nak label drama ni as “typical Malay drama” because bila minggu ke minggu layan, this drama plays a lot with nilai kemanusiaan, keagamaan, perasaan cinta, pengorbanan dan ego seorang manusia and lastly the scenic shots in the drama is excellent.

Smalam kitorang balik je dari warehouse sale kat Seksyen 13 Shah Alam, masa tu dah 8.55pm dah..aku sanggup tak mandi and tak tukar baju terus bukak TV tu hehe kul 10pm baru gerak naik ke atas mandi. Punya laa nak layan punya pasal. Haa kali ni bukan pasal hero gagah perkasa eh yg buat aku tertarik nak layan hehe..it’s the storyline. Tgk la korang..bes tau.

Sekian laporan dari wartawan tak bertauliah anda..hehehe happy watching next week!

13 Comments (+add yours?)

  1. Naja
    Jul 25, 2009 @ 10:08:17

    Aku suke tengok Faezah Elai tu..sweet & cute..Ade citer apetah aku tertengok (aku tak suke tgk tv sgt) so kaedah terrrtengok diterimapakai ok..Aku 1st time tgk dia alamak manis jer dia ni..kadang2 tengok dia macam muka Yusri KRU versi pompuan puleks.
    Haha larik topik plak aku ni:P

    Reply

  2. izyan
    Jul 26, 2009 @ 23:32:59

    wah.sikit lg.jgn lupa tgk cerekarama jugak.heheh.nur kasih mmg best.layan gak cite tu

    Reply

    • newlifenewbeginning
      Jul 27, 2009 @ 13:30:37

      Izyan: hehe cik izyan..cerekarama dah melampau dah..schedule weekend full..so alasan kukuh utk tidak melayan cerekarama haha

      Reply

  3. cik wan lesung batu
    Jul 27, 2009 @ 08:49:31

    aku vote for NUR KASIH…. hehehehe….no komen, bak kata ko, aura die lain kot…hehehe

    Reply

  4. cik wan lesung batu
    Jul 27, 2009 @ 08:50:59

    dlu aku layan LA DOLCE AMIRA tu..tp since die same time ngn Despret Oswaif kt 711(walopon ulangan leh tgk), so aku korbankan laa cite tu…ngeeeeehhhh

    Reply

  5. coffeeaddicts
    Jul 27, 2009 @ 09:42:18

    Nur Kasih tu rajin layan kalau hari jumaat tak payah travel.
    rasanya dah missed byk episode dah. huhu. takpa boleh layan kat tv3.com.my heheee

    Reply

  6. dizzyfly
    Jul 27, 2009 @ 12:42:23

    aduh..terjebak dah..takpe, at least bole borak dgn in-laws nanti hehe

    Reply

  7. ~Reena~
    Jul 27, 2009 @ 13:14:31

    Aku kenal Faezah Elai tu masa sekolah menengah.Budak CGL minah tu.

    Reply

  8. cik peah
    Jul 27, 2009 @ 13:16:55

    hahaha..aku pon layan gaks nur kasih kalo tade aktiviti kekeluargaan aku..muahahahaha

    Reply

  9. newlifenewbeginning
    Jul 27, 2009 @ 13:40:50

    cik wan lesung batu: ko ni dari dulu sampai skang suke betul layan ulangan cite eh hehehe

    coffeeaddicts: haa tu la lately ni sejak kawin activity kekeluargaan falls during the weekend and not on friday so dpt la jugak tgk🙂

    dizzyfly: eh tak terpk pon..hehe tp bole la kut sembang one day if they happen to layan cite tu ehehe

    Reena: laaa budak CGL ke..baya kita ke? awat tak penah tau pon? huhu

    Cik Peah: besh kan cite tuu..aku suke!

    Reply

  10. ~Reena~
    Jul 27, 2009 @ 14:09:01

    Bukan baya kita.Tua setahun.Dulu lepas habis waktu sekolah pernah gak lepak dgn dia kdg2.

    Reply

  11. herry@amrain
    Nov 21, 2009 @ 19:31:27

    hai

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: