Return of a Shopaholic

Eceh mcm tajuk buku Sophie Kinsella la plak eh..

It’s been soooooooooo lonnnggg since I got the chance to shop freely without thinking of how much money is flowing out, without contemplating whether to purchase a product, without feeling guilty once i’ve made the purchase..so, so long..serious dah tak ingat when was the last time I felt like this. All these while, instead of the “S” word a.k.a shopping, I’d always have to think of the “J” word a.k.a JIMAT for the sake of our wedding preparation. Now..it’s all over and I decided this is the right time to pamper myself.

Memula ingat nak beli ni..

Nokia E75. I’m no fan of Nokia but this phone really, really caught my attention because it’s an e-mail friendly phone. Satu perangai aku ni, I like to check emails on my phone, tak kisah la guna WAP je pon tp tetap gak nak check email. So, when I saw this phone and its vibrant colours terus rasa nak beli.

In the end I purchased this..

Yes people..I now have my own internet connection at home! Puas hati sesangat with this investment. P1 is really easy to subscribe and install. Within 1 hour of registration, you’re ready to connect to the Internet. Takyah ada landline, takyah ada software..just plug and play. Connection bole tahan laju gak la, smooth je rasa bila online. I subscribed to the PLUS plan which is RM99/month. Senang..takyah beli handphone gempaq, ada internet kat umah senang. Bila tangan rasa menggatal nak surf pape, online je. Heh..jimat dah duit kat Starbucks and jimat 1K++ tak beli E75 tu.

Pastu mmg dah set nak beli handbag and heels hitam baru coz sumenye dah lusuh, dh bape kurun lama tak beli. Tapi aritu masa belek one of my favourite shopping blog, harga bag yg aku kenan sejak before kawin lagi dah turun laa..terus excited and mintak permission hubby bole tak proceed to buy this bag. Eventhough it’s not black in colour, I like this bag soo much coz of the multicoloured signature logo. Aku ni mmg suka handbag yg stand out sket monogram patterns dia.

33641964Etienne Aigner Signature Hobo…I likeee

And then I said I wanted to buy black heels kan? tapi last weekend when we were in Midvalley, dahla kitorang ni outdated tatau pon mega sale dah start, bila tengok SALE terpampang sana sini whee excited satu badan. One of my wedding gift was a RM180 Jusco cash voucher. Dahla sale kan, pastu ada plak voucher..uiih lagi sakan la mengshopping. Dari dok aiming black heels terus beli kasut kaler lain plak hehe. Tak penah tau pun Valentino Rudy ada jual kasut pompuan gak. Once upon a time, zaman aku rajin beli corporate attire..besides Communique at Isetan, Valentino Rudy would be the next choice in line. Skali tgk ada kasut pompuan gak..cun plak tu.

P1030698

Slaluenya tak pernah berkenan nak beli wedges, tp bila tgk ada purple wedges terus tergoda…

Kasut hitam and handbag hitam? Nanti2 la…hik2.

Lastly…akhirnya I got the chance to buy myself a proper perfume. Slama ni asyik pakai perfume VS je masa dlm proses penjimatan tu. Huhu tak kisah la perfume harga RM50 je pon..asalkan bole spray. So, last weekend kat Midvalley tgk ada byk promo on different perfumes kat area concourse. Pusing punya pusing last2 hati tergoda dekat perfume ni jugak.

Usually my style of buying perfume is to buy the perfume set, baru rasa tak rugi but since the perfume set is not that interesting..The last perfume that I had was Tommy Hilfiger-Dreaming. Mmg suka sangat perfume yg bau camni..so bila bau perfume yg baru ni terus ckp kat my hubby “now THIS is my perfume!” terus tak pk 2-3 kali, beli terus single bottle dia pastu dpt la a few miniatures, yg tu kasi kat hubby and RM20 Metrojaya voucher. Tu pon kasi kat dia..bleh dia beli boxer hehe.

Bila dah bayar kat counter baru la teringat ooh ni la perfume yg Reena slama ni dok angaukan which she kept hinting masa birthday dia dulu hehe..oops aku terbeli perfume yg sama dgn hang la weh..takpa kan? sori la zaman hang angau aritu aku tak bik port…nowww i knoww why u love the scent so much heheheh.

P/S : My ultimate shopping list…..to buy Honda City by next year..bole kah?😉

9 Comments (+add yours?)

  1. Ayu
    Jul 06, 2009 @ 22:04:43

    Wah3x… Bestnyaa membeli!!!! Aku pon xcited part sopping2 ni. Papepun, handbag itu nampak cantik, handphone tu pon.. Aku ni dok pakai handphone Nokia lama je, bilalah nak bertukar ye.. Papepun, gambar kasut tu tak keluar la pulak Pn Mieza.. ;p

    Reply

  2. Ayu
    Jul 06, 2009 @ 22:05:26

    Lepas aku dah submit komen ni, baru keluar gambar wedges itu. Cantik2… ;D

    Reply

  3. newlifenewbeginning
    Jul 07, 2009 @ 08:59:49

    Ayu: hehe masa ko komen aku tak abeh type entry ni lagi..handphone tu mmg cantek, sesuai utk pompuan tp akhirnya aku tak beli coz dah subscribe tenet..tp ada ke salesguy kat kedai tepon tu ckp E75 tu dia byk jual kat org tetua je dlm 40an ke atas..sedey aku huhu

    Reply

  4. ~Reena~
    Jul 07, 2009 @ 09:28:39

    Ha? E75 byk jual kat org tua? Haha.Adess.Seb bek hg x beli, klu x blh geng dgn depa.Haha.

    Internet dh jd keperluan skang.Aku blh hidup tanpa hp, tp x blh hidup tanpa internet.Even klu pi mn2 pun aku akn curik2 check emails thru my iPod Touch klu ada kt tmpt yg ada wifi.My bf or patut aku ckp x-bf now (that’s a different story), menyampah sgt bila aku buat camtu.Katanya mcm la kt umh x dak internet.Hehe.Yg syoknya guna iPod Touch ni, tak yah habis duit duduk kat Starbucks/Coffee Bean/Dome, just berdiri dekat2 je dah blh online.Hehe.

    Beg tu sgt cantik weh.Aku rs blh beg tu blh matching dgn byk baju kan?Beliiii jee! Your wedges pun cun sehh (tp aku x pandai pakai wedges).

    Aku plak klu beli perfume, suka beli saiz paling besaq 1 botol terus.Tak suka beli set sebab aku tau aku tak akn pakai all the cream/lotion/shower egl mak nenek sume tu, so aku rasa membazir klu aku beli set.Unless ada promo best mcm dpt beg cun gila ke hape ke.Haaaaa! Now u knowww kannn awat aku angau sgt kat perfume tu.Sedap gila kan bau dia.Now dh 2 blogger yg aku kenal beli perfume ni.Hehe.Sila2.Sumpah tak kisah.

    Ultimate shopping list tu yg tak thn tu.Hehe.

    Reply

    • newlifenewbeginning
      Jul 07, 2009 @ 12:16:35

      Reena: tu la dia, pelik aku E75 jual utk org tua2 hehe. Internet mmg a necessity, rasa tak besh tade internet, masa kat Bali aku rasa tak besh tul takleh bwk laptop takleh wifi around (tp nasib tak bwk pon coz wifi tade kat hotel tu haha). Ur bf sama cam laki aku la..kalo nampak aku dah start accessing Gmail thru my phone mula la ayat “aaa ape lagi la yg dia nak cek tu” hehe.

      Tang beg tu, pandai hang haha..mmg aku bajet nak matching dgn byk baju pon hik2..some more dgn wedges tu lagi..perfect fit hik2.

      Ultimate shopping list tuuuuuuuu….haha aku pon xleh nak komen.

      Reply

  5. coffeeaddicts
    Jul 07, 2009 @ 10:55:05

    oh my!
    nk beli jugak plis! plis!
    hishhh. dah byk kali intai kat kaunter dkny queensbay tu, tp tak penahnya nak ada org kat situ. nk tny2 harga pun payah ok.

    yes! beg tu lawa!
    i pun ada berperasan mau satu. sbb im sooooooo want a roomy bag now.
    menyesal pun ada bli coach tecik. pakai bapa kali je, tu pun pakai sbb kena pakai – takot rosak ke hapa.

    Reply

    • newlifenewbeginning
      Jul 07, 2009 @ 12:17:31

      coffeeaddicts: belii..jgn tak beliii..hehe tp bau la dulu, kut2 la it doesnt suit ur taste. the price is RM219 for the 50ml bottle. Tapi kalo beli set lagi pricey la..depends on u..

      Reply

  6. Ms.Silent
    Jul 07, 2009 @ 17:30:18

    wahh….shopping sakan ye kamu!!!! i xbole lg…!!!now shopping for hantaran dulu!!hu hu hu….but i really like the handbag! and haruslah the monogram stand out kan..! baru berbaloi..!! he he he

    overall, ape yg di plan.jdk lain ye…hmm..itulah perempuan!!boleh jadik gila bile time SALE! he he he

    Reply

    • newlifenewbeginning
      Jul 08, 2009 @ 09:40:09

      Ms.Silent: ngee lama dah tak buat perangai buruk camni hehe. yeshh..d monogram has to stand out..baru berbaloi spend duit tu kan hehe

      Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: