Bila mau jadi sihat dan kuat ni?

I’m currently at Starbucks, wifing while waiting for the Bali pics to be developed..3 jam aku kene tunggu duh. Huhu..tu pon kat umah dah select the best pics pon dah cecah 308 pcs. Belum lagi sume..kalo sume dah bape ratus la aku kena bayar.

Arini tak pegi keje. Demam. Arini xleh nak active sangat dlm FB, kang ofismates nampak pk ape plak kan like oh minah ni tak dtg keje tp dok bertenggek kat FB je..dahla FB tu penuh dgn dorang. Tak accept friend request kang sombong lak ek huhu. Tp demam camne pon, kaki ni tetap gak nak merayap, dah mintak izin dah dari sang suami. Dah ckp kat dia nak hantar comforter pegi dobi, nak cuci gambar, nak pegi bank and nak wifi hehe. Lagi pon dia yg suh tak pegi keje..dia suh p klinik tp aku malas. Malas nak membazir duit p klinik, ubatnya sama gak, bebalik paracetamol je.

Anyways, badan ni punya antibody dah tak cukup kuat la bulan ni. Abeh je kenduri kat Penang terus dah start package H1N1 huhu cuma its’ not la. Start sakit tekak, demam, flu..makin lama makin melarat masa kenduri kat blah Klang. Only god knows jela bape byk ubat selsema and strepsils aku dok telan masa kat Klang semata-mata to make myself ready for his side. Nak baring rehat xleh..kita ni pengantin, takkan nak tergolek je. So, kena gagahkan diri gak la tolong dorang kemas, kemas sume..bila dekat umah sendiri pon kene mengemas gak. Non stop. Pastu tetiap mlm tido after midnight..tup2 kena bersiap2 pegi Bali laks.

Ohh..note to bride to be yg lain : SILA RANCANG TARIKH HONEYMOON ANDA DGN SEBAIK-BAIKNYA

Kalo bole jgn express sgt mcm kami ni. Terasa betul penatnya. Masa nak pegi Bali pon aku dok cuak gak jgn la aku ni kene kuarantin ke tak lepas thermal scanner kat Bali tu coz masa tu masih lagi dok srot sret srot sret dgn flu cuma demam je tade. Nasib baik lepas. Tapi masa isi HEALTH DECLARATION FORM tu senang je nak tipu coz kena tick Yes or No je bila dia tanya do u suffer from fever/sore throat within these past few days. Aku sendiri pon tick NO nak selamatkan diri. Takkan nak boh Yes kut? haha gila.

Sepanjang masa kat Bali dok bwk tissue ke sana sini je..pastu tetibe aku kena kencing berdarah plak out of all things in the world kat sana. Adeh..terus aku sms Fara dari sana suh google or ask somebody to find out why..yela tak penah kena kan. Aku ingat darah kotor ke ape, dok minum ler bergelen2 air mineral kat sana but still kena gak. Skali tgk oops penyakit normal newly wed rupanya haha. So, selepas Fara mendapat nasihat doktor utk aku, aku disarankan utk beli antibiotic kat sana and abehkan..alhamdulillah about 3 days later dah back to normal..bikin aku cuak je.

Bila masuk office sampai ler smalam..masih lagi ada org tegur aku nampak letih. Aih camne..aku masuk ofis, bos mcm lipas kudung je. Nampak sgt desperate to wait for my return. Keje berlongok-longgok. Pastu kat umah plak masih cam tongkang pecah. Pastu sang suami plak skang dah jadi very homely, sang isteri yg tak tau memasak pon tetibe jadi iron chef bersilat kat dapur menyediakan sajian hehe sampai sume org pon heran mana la dtg skill aku ni. Badan pon tekejut, asyik tak cukup rest je..tu la akhirnya aku demam and kene flu lagi…aihhh. Nanti nak singgah farmasi beli Scotts Emulsion la camni..huhu. Lesu la badanšŸ˜¦

p/s : sila jgn buat andaian ni tanda-tanda org preggy huhu..saya penat ye, P.E.N.A.T

3 Comments (+add yours?)

  1. Naja
    Jun 25, 2009 @ 15:38:38

    mieza..what a funny thing lah bab kencing tu..
    adoi..tahan gelak sampai sakit gegendang telinge aku ni ok!

    Reply

  2. ~Reena~
    Jun 25, 2009 @ 16:38:50

    Tak dapat bayangkan camna hang panik pasal kencing tu.Hehe.

    Minum milo anda jadi sihat dan kuat!

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: