2 days before the big day!

27th May 2009

Yesterday, the weather was fine throughout the day. My flight? delayed for 1 hour. Dah berpuluh² kali naik Airasia, this is the first time after dah pepenat queing, dorang dah bukak pintu dah jln toktektoktek pegi ke plane, skali dorang panggey suh masuk balik dalam departure hall coz plane tak ready. Apparently one of the tyres was worned out, tak lepas QC so dan2 tu gak kene betuikan..tu yg buat delay sejam. Sangap gile. Bila sampai umah, dorang dah start pasang deco utk pelamin bit by bit, pastu tetibe blackout plak my housing area! Aih memcm. After maghrib dorang sambung lagi, dgn pasang the deco for the stairs.

28th May 2009

Skang tgh curi² masa nak online jap kat umah sementara belum full swing lagi. I’m home alone, tengah tunggu team wedding planner dtg nak sambung balik keje they’ve left off yesterday, parents plak off to island kejap to settle some errands and baru saaaaat tadi it rained cats and dogs dgn angin yg teramat kuar for about 30min. Aduih gelabah den. Dalam ati mcm nak je panggey bomoh ujan la, campak undergarments atas bumbung la (walaupun tak sampai) tapi the other side of me dok ckp isk, tu karut je. Yang penting kene tawakal, kene berdoa..bukan wat mende camtu. Aduih so uneasy. Tapi kalo guna both methods bole tak? huhu adeh.

This morning my dad met up with the tok kadi. Finally, setelah dipengaruhi rakan sebaya my dad decided to nikahkan anak pompuan dia yg sorang ni. Slama ni ego gile hehe, nak serahkan tugas tu kat tok kadi je. Total kena byr kat tok kadi is RM131 and it’s broken down to pihak pompuan bayar RM60, RM71 laks pihak laki bayar tapi kalo pihak laki dah sediakan full amount, tu pon tak kisah. I wonder who will be more nervous. Mr Fiance or Mr Daddy? Hehehe.

(MR FIANCE’S NAME), AKU NIKAH AKAN DIKAU AKAN ANAK AKU (MY NAME) DENGAN MAS KAWIN $$$ TUNAI.

peh even typing this out also is making me nervous hehehe.

10 Comments (+add yours?)

  1. l33dslumber
    May 28, 2009 @ 12:34:34

    Nervous kan? i still teringat2 betapa nervousnye i dulu. hehe

    and my dad nikahkan sendiri, sangat syahdu sebab betul2 rasa penyerahan kuasa gitu. yer la sebelum tu ayah yang jaga dari usia sehari kan?

    So sesape yg masih ada ayah, pujukla ayah nikahkan sendiri.

    Pasal hujan tu, yg rumah i tak buat pun baling baju pengantin atas bumbung, ujan la jugak skit pagi tu tapi nasib baik sekejap je,

    esok tu kat umah mertua, memang my MIL baling baju atas bumbung, tak ujan youuu padahal minggu tu memang hari2 hujan. Camno?

    hehe apapun, gud luck and welcome to the club!🙂

    Reply

  2. nad
    May 28, 2009 @ 13:56:14

    yey..dah dekat sgt dah ni😀

    mieza sori x dpt dtg kenduri kat penang and the akad nikah..coz i baru abis pantang n my mum x lepas adam kuar lagi..

    insyallah cu at klang ok?🙂

    slamat pengantin baru!

    Reply

  3. farah
    May 28, 2009 @ 13:56:42

    masa laki aku nk saringkan cincin pas akad tu,tangan die sejuk gilerrrrrrrrrrrrrrrr…padahal bkn sejuk pn dlm bilik tu…

    bapak aku mcm biasa la,time kakak aku nikah die yg silap,time aku die silap lg skali gak..haha..

    masa kakak aku die silap baca doa…time aku silap lafaz ayat nk nikahkan tu…sabar je la…

    tp mmg muke laki aku cuak gile time tu..die x senyum langsung…hahaha

    aku biasa je la sbb bkn aku yg nk lafaz pun…tp lega la sbb skali je lafaz dh lepas..

    Reply

  4. andreeeeea
    May 28, 2009 @ 14:26:22

    selamat pengantin baru🙂

    a whole new chapter of your life, we’ve come a long long long way since kindergarten. Wishing you the bestest best marriage and the smoothest wedding ever😉

    Reply

  5. dizzyfly
    May 28, 2009 @ 16:32:47

    haha tunggu la kedatangan aku. kite gossip before ko nikah. hehehe. chill ye?

    Reply

  6. newlifenewbeginning
    May 28, 2009 @ 18:56:21

    Leeds: tu la kan, pasal hujan tu very subjective la hehe. berserah je la.kalo ada sesape nak baling, gue tak halang ahaks.

    Nad: no hal nad, i understand nad baru je lepas pantang🙂

    Farah: aku rasa bapak aku pon camtu punya huhu..

    Andrea:thanks dear for the wish! gosh, I feel so old when u mentioned the kindergarden days hehe

    Fara:gossip bole..dun give me second thoughts about this wedding udahla ye hehe

    Reply

  7. ~Reena~
    May 28, 2009 @ 21:40:40

    Doa dan berserah je.Insya Allah semua berjalan lancar. Kalau hujan skit2 pun apa salahnya..Hujan rahmat tu😀 Sapa masih ada ayah, sudah semestinya ayah lah yang harus menikahkan anaknya.. *Sayu jap* Dah practise jadi ayu? Haha.

    Reply

  8. coffeeaddicts
    May 29, 2009 @ 11:10:03

    aaaa… dh dkt sgt niiii…

    esok ye babe?

    cerah je harini… hehe.insyaAllah esok tak hujan lah… hihi.
    ready utk lenguh pipi sbb byk senyum😉

    Reply

  9. ~Reena~
    Jun 01, 2009 @ 04:17:24

    Hg nk update dulu ke aku update dulu pasal wedding hg? Haha.Your nikah sgt2 beautiful.Aku pun sebak, happy, excited, sume ada.Congrats babe🙂

    Reply

  10. Naja
    Jun 04, 2009 @ 19:24:07

    Mieza….dah pegi Bali ke..
    update la blog nak tgk gambar awak..

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: