..Wedding Gift..

Susahnya nak jawap soalan “What do you want for your wedding?” ni.

Aku sebenarnya tanak individual barang specificially, aku sebenarnya ada concept dlm minda ni, tp I just need a few things to fulfill my wish.

Macam living room, i like the below concept. Simple, has a lot of space and yg paling menarik perhatian is the deco kat dinding tu. That is part of my wishlist.  Lepas tu the book shelf on the second pic. Sangat suka ok! Takkan nak expect org to fork out money kut?

(pics courtesy of http://www.homeinteriorszone.com)

tak pon mcm gambar atas ni. Simple je but very soothing. Add on a table lamp or a vase kat tepi dah cantek dah..kan? 

Aku ni tak kisah org nak bagi ke tanak bagi wedding gift. Bagi aku kedatangan org ke kenduri aku lagi menggembirakan hati aku. So, bila diajukan soklan tu, susah aku nak jawap, mesti berkias² je jawapannya. Bukan cam Mr Fiance, kalo org tanya terus jawap NAK DUIT. Isk..nampak sangat ler ketandusan duit. Bagi aku senang je, kalo korang rasa ada pape in ur mind korang rasa nak bagi and sesuai utk kami ni, bagi la pape. Kalo rasa cam tade idea, takpe dtg je. Kalo rasa ada fulus lebih, kasi duit pon kami tak kisah. As easy as that.

Budak department aku decided nak bagi aku CASH VOUCHER. Dorang tanya nak Parkson ke Jusco. Antara Parkson & Jusco, aku prefer Jusco. Pepandai dorang la nak bagi aku voucher bape byk pon..aku terima🙂 bole guna voucher tu utk beli bra and panties bebyk haha. Aku sangat selesa dgn brand Scarlet ok! 

Cik Fara kita plak dah beli pots and pans kut? tak pon dinner set? haha dia kata as per my wishlist..siap import dari Langkawi. Yang klakarnya dia siap hint “u know la Langkawi is famous for wat kan..” aku plak bleh jawap “gamat ke?”

Hahaha. Adeh, blur jugak aku. Imagine getting a supply of gamat as my wedding gift. Hahaha.

I officially got my first wedding gift last weekend dari my VS supplier! It’s a coffeemaker, sebijik mcm gambar kat bwh ni. Kitorang tau dpt coffeemaker coz ada org tu tak sabo2 nak bukak hadiah tu..I tried to persuade him to wait after the big day baru bukak tapi dia takmo gak..mcm budak tadika dpt birthday present je. 

walaupun tak minum coffee, tapi terima kasih! 

p/s : semoga Tuhan mempercepatkan seru saya utk memasak. Mungkin dapur kena renovate perhaps nak kasi motivated?😉

8 Comments (+add yours?)

  1. Naja
    May 20, 2009 @ 19:59:57

    Yela..kite pun sampai sekarang tak bagi lagi jawapan nak ape pada soalan2 yang di tanya “what u want for your wedding gift”..
    Dalam hati dok kata duit je la lagi senang..
    Kite dah hint “barang2 electrical stuff esp dah banyak dapat masa lucky draw office lah” Sekarang tengah wat pameran dalam bilik jer…
    Tapi kalo orang dah bagi tak kan nak tolak kan..
    Amek je la dengan ikhlas dan gembira dan berfikir mana la aku nak letak barang2 tu kan :p

    Btw..Tunangmu itu sungguh comel teruja nak bukak hadiah..hahaha

    Reply

  2. ~Reena~
    May 20, 2009 @ 20:14:18

    Kalau aku, aku pun prefer bagi/terima cash/gift voucher.Biarlah pengantin yang decide nak beli apa.Takut kalau bagi hadiah, dah ada plak kan..Gamat? Hahahaa.Hang ni, ke situ plak.Oh, i like Scarlet too.Tiga RM10.Hahaha.

    Reply

  3. Naja
    May 20, 2009 @ 21:36:50

    Scarlet best jer pakai..
    tak gatal2 :p Hikss

    Reply

  4. farah
    May 21, 2009 @ 08:21:02

    i got la senza from my sis

    and hadiah plg best dpt lcd tv yg besar gedabak…tp yg sedihnye,bkn kite yg pki pun sbb taktau mcmne nk bwk blk cni…nk letak kt umah,tv mcm tu dh berlambak..last2 letak kt umah kakak temp

    sanggup bg kakak pki dr cousin2,makcik2 lain yg amik…haha

    aku tau dh,mesti ada kerabat aku nk nye tv tu…asyik hint2 je..xdpt la aku nk bg diaorg

    Reply

  5. dizzyfly
    May 21, 2009 @ 11:50:43

    Gamat ok gak. Kalo ko dah ganas sgt 1st nite, luka2 ke apa, bubuhla gamat. hahahahahahahahahaha *gelak guling2 shaiton*

    Reply

  6. amoi
    May 21, 2009 @ 14:12:55

    aku br plan nk bg ko air asia voucher..tp ko dh bg hint, so bg yg lain la!!! hahhaa…

    Reply

  7. ~Reena~
    May 21, 2009 @ 23:21:01

    Lagi satu, cuba hg jawab kpd sapa2 yg tanya tu, “Nak rumah besaq sebijik, kereta besaq sebijik”.Hehe.

    Reply

    • newlifenewbeginning
      May 22, 2009 @ 08:43:09

      Reena: tu la kan..baik jawap camtu kasi dorang terkedu sket hehe

      Amoi: eh air asia..i like!! bagi laaa..hehe

      Fara: eh gelak syaitan lakss…ko ni..aku ni kan lemah lembut orgnya haha..sangat!

      Farah: ape kata u letak je tv tu kat umah i..i tade pon lcd tv hehe

      Naja: yup2 scarlet best je pakai hehe

      Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: