Saya nervous :)

DSC00489

DSC00487

Pokok dah start di-trim, dipotong to give way to the khemah utk tetamu. Lalang kat tepi umah tu takleh nak watpe, tu tanah org lain..tp rasanya bakal dipotong gak kut. Ni la bakal menjadi laluan untuk pihak lelaki nanti..terpaksa selit menyelit di celah kerusi meja utk tetamu huhu, it’s a one way lane. Ampun para tetamu sekalian.

DSC00490

I have absolutely no idea how we (my family and the wedding planner’s crew) are going to transfer my dad’s anak-anak angkat ni to a safe haven huhu. Yang mana dah tertanam tu xleh nak watpe la. The wedding planner says he has some ways to fully utilise anak-anak angkat ni as part of the deco. All I can say is GOOD LUCK..dis is only 1/4 of the house, tak tgk lagi d rest yg dah dipenuhi dgn pokok², dah mcm mini Amazon. Dahla my dad is very particular about his anak angkat, kalo la ada pokok terpatah ke terpeleot ke, wa tatau nak ckp pe huhu.

DSC00488

In two weeks time the porch will be transformed as the place for makan beradap and sesi potong kek. The driveway will be transformed as the place for rombongan pihak lelaki, tahla bape khemah muat. 2 ada kut? pastu kat tingkap tu nanti ada special hiburan utk tetamu..hehe surprise😉 cik pengapit sila jgn bocor rahsia ahaks. 

Dekat tingkap tu jugak is where Cik Pengapit and I will be waiting for the arrival of the groom sambil ditemani oleh palukan kompang, jantung pon berdegup dgn kencang..ewah. And then I will slowly walk to the gate and will have an eye to eye contact to greet the love of my life..wahaha jiwang sial! geli aku taip la.

Nervous oiii..sejuk gila tangan menaip ni!

Semoga cuaca elok la pada hari yg bersejarah tu nanti dan segala urusan dipermudahkan. Amin.

p/s : saya diarah utk makan lebih oleh wedding planner saya, tapi saya tanak hehe.

14 Comments (+add yours?)

  1. Ms.Silent
    May 18, 2009 @ 16:02:48

    wah…sikit hari lagi nih! he he he…ape2pon…u dh ade planning wht will happen on the very big day…coooll!!! saya pon excited lah! ha a ha

    Reply

    • newlifenewbeginning
      May 18, 2009 @ 17:11:32

      Ms Silent: hehe tu la gunanya ada wedding planner, dorang yg merancang with my parents..at least i have a picture on what is happening, kalo tak confirm blur gila!

      Nad: hehe bes ek..cuak ada la, risau pasal cuaca je coz kat utara still quite a rainy season la compared to KL.

      Reply

  2. nad
    May 18, 2009 @ 16:36:10

    bestnyeee!! nnti lps kawen mesti sronok ingat balik time nervous dan bz nih😀

    Reply

  3. Ayu
    May 18, 2009 @ 17:14:24

    Melampau! Part p/s tu yg aku xtahan.. Mesti ko slim gila kan.. Jeles2.. Hehehe.. Gud luck n all the bestt!! Ko nanti cecepat upload gambar k, aku xcited nak tgk. Xdpt p, tgk gambar pun jadilah..😉

    Reply

    • newlifenewbeginning
      May 19, 2009 @ 08:46:05

      Ayu: hehe bukan slim la..baju tu still a bit loose for me la..

      Andrea : a nervous countdown!

      Reply

  4. andreeeeea
    May 18, 2009 @ 20:01:42

    counting down😀

    Reply

  5. coffeeaddicts
    May 19, 2009 @ 09:22:40

    wheeee… dah tak lama tuuu.
    musti excited+nervous gitu.

    bab cuaca, btulla… kat penang ni bebila masa je boleh nk hujan tiba2.tp tu luar bidang kuasa kita kan.nk wat camna.masa my wed haritu pun, time pengantin kuar masatu lah hujan turun mencurah2.pengapit tah lari kemana… rombongan pihak lelaki pun tah lari kemana, tinggal la kiteorg pengantin ni payung sesama sendiri.pulak tu payung mak andam kasi mana la water proof.Dang! Seb baikla tak kuyup!

    anyway,all the best Mieza!

    Reply

  6. cik wan lesung batu
    May 19, 2009 @ 15:01:15

    sile mkn awal2 pg tuh…kang x psl2 tumbang kang, x ke 1 keje nk sambut ko nnt…ahakz… alas ok, minum pa pe yg mengenyankan ke…hukie..ko x nk mkn ? aku sumbat gak hr tu kt ko, hehehehe….

    Reply

    • newlifenewbeginning
      May 19, 2009 @ 16:07:10

      Wan: ceh ckp pandai je kat aku..ko tu? tanak alas perut heheh kalo pengapit aku rebah camne hehe

      Reena: bukan rumah aku tu..rumah parents aku hehe..tunggu 50thn lagi baru aku layak buat umah aku camtu hehe

      Reply

  7. ~Reena~
    May 19, 2009 @ 15:27:39

    Mesti dok dup dap dup dap ni.Hehe.Btoi, part p/s tu tak tahan siot.Haha.Btw, cantik umah hg🙂

    Reply

  8. LIZA
    May 20, 2009 @ 12:08:58

    don’t worry babe.. everything will be fine.. *hugs* oh rumah u sgt cantik!!😀

    Reply

  9. naja
    May 20, 2009 @ 12:42:43

    Mieza best lah ada planner
    kite ni lah planner, kite ni lah pengantin,
    Lama2 pengantin tido atas pelamin jerk:p
    Penat..

    Reply

  10. newlifenewbeginning
    May 20, 2009 @ 17:30:06

    Liza: hehe thanks!

    Naja: tau, mmg penat kalo sume kita buat sendiri..i know.

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: