What a girl wants..

Alkisah kad kahwin

  • Kad dah disumbat dlm postbox on Sunday at some remote area in Klang. Sungguh tak confident masa letak kad dlm postbox tu, bunyi ketang ketung nampak sgt kosong. Aku sedapkan hati thinking it’s a Sunday, postman dah collect dah surat and nowadays org dah tak main post surat cinta pakai stem kan. Harap² sampai la. Penat que kat pos ofis beli stem tau. 
  • Dah start bagi kad kat budak ofis lama, ofis baru. Tu pun selected ppl je, yg lain aku scan je anta email kat my department. Ala wat syarat je, dah tau sgt ciput je org akan dtg dgn alasan yg dah lali sgt aku dgr : JAUH. Yer, takpe saya paham :) 
  • Ada some ppl yg dah bagi alamat kat Facebook tp aku tak hantar kad lagi, tgh dlm dilema. Nak anta ke tak anta? Dlm tgn aku ada 100 kad. Kad yg ditempah 500. Kalo ikutkan 500×2 kepala = 1000 org kan? tapi mustahil la ramai tu dtg. Initial invites was only for 500 pax, tp skang dah naik ke 700 pax. Catering and gift utk 700 tp kad tetap menten ke 1000 pax. Camne? Mak plak asyik double confirming how many of my frens that I estimate to come. Aih mana laaa aku tau. Aku bagi a rough figure of 50 ppl. Yang lain tu aku bagi ruang kat kengkawan parents aku and sedare mare. Nasib aku ni jenis tak ramai kawan rapat, kalo byk..tatau ar nak ckp pe.

Wedding gift

  • My ultimate wish list sebenarnya nak org Casa Impian dtg umah p cantekkan sket ruang tamu atas tu. Rimas mata memandang tgk kawasan kosong tade pape barang, just some old sofa yg tah bila nak buang and an old TV yg tak penah bukak pon. Ni la akibatnya duduk umah transit family, harta peninggalan makcik² ler yg dok menyemak kat umah kononnya pemurah nak tolong penuhkan umah tp in realiti menyemak je. Aih. Bersyukur je la. Skang tgh menanam cita² nak letak cushion cute² kat atas and some photo frames (see wedding wishlist)😀
  • Yesterday masa anta wedding invitation to my department, tetibe ada la sekumpulan makcik² ni smgt tanya what do I want for my wedding gift and the range of gift was from cosmetic set, perfume set, home decor, dining set all d way to jewellery. Aku pilih home decor. Dah pilih tu siap tanye nak vase ke lampu ke mirror ke (cam pandai plak dorang teka ek, sume ada dlm wishlist aku hehe) pastu tetibe ada satu idea..aku nak painting tak? Pastu cam terpk eh ok gak ada painting..something different kan? bleh memeriahkan sket ruang tamu tu di samping cushion2 yg kiut tu hehe. Tapi wallahualam la, dpt ke tak dpt gift tu, gue terima je hehe.
  • Pagi ni plak, one of my ex-colleague yg skang ada nun jauh di Kuching msg kat Gtalk mintak alamat surat menyurat yg bole sign acceptance. Aku cam alahai ape plak dah makcik ni..memula dah mmg terharu dah die dah book flight ticket smgt nak dtg dari Kuching-KL pastu dari KL-Penang naik kete, ni nak anta gift plak! walaupun tatau ape hadiah tu, walaupun die tatau aku ada blog, tp time kasih ye Mel for d kind thoughts. Terharu aku. 
  • Budak yg duduk sebelah aku tanya..nak duit ke nak hadiah? adeh ni soklan plg payah aku nak jwp. Jawapan standard : UP TO YOU. haha..tp in reality nak $$$$$$$$ haha. Tp rasanya zaman skang ppl prefer $$ kut eh? at least bleh kaber sket perbelanjaan masa honeymoon ke or masa bebaru nak adjust life after marriage tu, betul tak? Berkat duit korang ni, dpt gak aku beli barang dapur utk prektis masak..skang ni ada duit nak beli cereal and susu je huhu sedey tul. (hinting gile tak hingaatt aku ni!)

What do I really want?

  • Ruang tamu tu, dah cite kan? mmg nak sgt jadikan tempat tu as a play area e.g tempat rilek2 baca magazine, tempat DVD bersepah atas lantai, tempat bergossip
  • Dah lama sangat nak ganti langsir kat umah ni. Again, ni harta peninggalan makcik gak. Mcm rojak je langsir kat umah ni, ada kaler kuning, kaler pink, kaler merah..langsung tak matching haha. Pastu jenis tak berukur plak tu, asalkan dpt tutup tingkap jadi la. Bila dah cukup $$, nak panggey org ukur segala sliding door, tingkap sume and nak ada matching langsir. Wargh bape ribu dah tu?
  • I don’t have green fingers but I don’t mind adding some plants outside the house especially cactus. I like cactus. Senang nak jaga. 

7 Comments (+add yours?)

  1. ~Reena~
    Apr 28, 2009 @ 16:36:10

    Makkk aihhhh..blh thn gak wishlist hang.Aku prefer bagi duit coz aku pun prefer accept duit.Haha.

    Reply

    • newlifenewbeginning
      Apr 28, 2009 @ 16:57:35

      Reena: tu cita² terpendam hehe. mmg dah lama simpan hajat nak revamp umah tu, dok tunggu peneman utk tolong aku tunaikan hajat hehe.

      Reply

  2. coffeeaddicts
    Apr 28, 2009 @ 21:13:03

    memang pening sgt pala bile mak tanya bape org yg confirm dtg.huhu… mana la kita nk tau kan??
    i think kene ikut gak style org cina buat.RSVP 2weeks earlier or i dont count u as coming.hihi.tp kite tak makan hidang… kite buffet tu yg pakai blasah je.tp insyaAllah, akan ngam-ngam juga apa yg kite estimatekan😉

    me too!!
    i prefer duit jugak senanye.hihi…
    kalau tak nanti adela dpt rice cooker 3 bijik, electrical thermos 2 bijik, coffee maker 2 bijik, irons… ah, mcm2 lagi la yg duplicate… triplicate… thehee…

    Reply

    • newlifenewbeginning
      Apr 29, 2009 @ 08:44:25

      coffeeaddicts: huhu tu la die, mana la kite tau and mine is not makan hidang gak, tp parents concern takut door gift tak cukup nak bagi org..huhu. dats y i anta RSVP kat facebook, nak tgk bebetul sape yg nak dtg.

      Reply

  3. ~Reena~
    Apr 29, 2009 @ 13:41:01

    Yuhuuuu! Aku dah dpt kad hg.Thanks!🙂

    Reply

  4. Ayu
    Apr 29, 2009 @ 15:23:49

    Weh, dugaan betul hal2 kawen ni ye.. Keep on writing Mieza, nanti sampai time aku, aku nak godek blog hang nih buat rujukan. Thank you. Hehehehe.. ;D

    Reply

  5. Ayu
    May 01, 2009 @ 17:31:31

    Mieza, jemputlah ke blog baru i. Pindah rumah.. Hehehe..

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: