Blackberry Bold vs Iphone

Bila tengok video ni, confirm korang akan lebih teruja dgn Iphone coz the person yg bagi review ni pon is 80% biased ke arah Iphone. Takpe, layankan dulu..see the demo of each application on both phones.

After that, for a more professional review, sila google ye which I did just now and I found the below link has the most information that I want.

http://www.blackberryvsiphone.com/blackberry-vs-iphone/the-blackberry-bold-vs-the-iphone-3g

Dah pegi dah? So, are you still sticking to your choice?

Aku Kitorang ni kaki sms..especially laki aku. Suke beno sms aku. Dia bukannya kisah pon aku tgh driving, dia tau aku tgh driving tp die still sms aku sepanjang perjalanan dari umah ke office and office ke umah. Huhu dah kene sound pon die tetap sms gak and aku plak masih layankan dia. Tsk tsk. Tapi kalo ada parents or org naik kete aku, aku control behaviour, tak sms. Rimas. Hik2.

Aku ni plak hantu internet. Selagi tade internet connection kat umah, selagi tu handphone cabuk ni jadi tempat aku bukak WAP utk access Gmail huhu. Tu pun sekadar nak cek kalo org anta komen kat blog or FB hehe.

Aku pun suka hantar MMS. So, camera function tu wajib ada la kan. 

Aku mmg fully utilise abeh function calendar. Kat situ ler aku tulis bila aku period, situ ler aku remind myself kena reload prepaid ke touch and go ke bila nak p keje d next day. Situ jugak ler aku remind myself kena bayar monthly parking bills, byr kete, byr segala2nya la. Dan juga birthday org ye.🙂

Aku suka handphone yg all in one. 

And oh..keberangkalian handphone aku jatuh ke lantai ke jln raya ke dlm seminggu ada la dlm 70% kut hik2.

Korang rasa aku prefer yg mana? Blackberry or Iphone based on my descriptions above?

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

SAYA TAK TAU! HELP!

Iphone ni……..aku rasa better beli Ipod Touch kut. Sekali jatuh phone tu kat tetengah jalan..uih nangeh beb, nangehh. Tapi very interactive la. Sangat suke the ladies in Lipstick Jungle pegang phone tu. 

Blackberry plak very precise, basically apa aku suka buat kat atas tu Blackberry can cater to that especially bab sms tu kan. Sangat suke gak tgk org corporate and all the expats kat ofis ni dok scrolling down their Blackberry membaca email dgn muka yg serious huhu.

p/s : tapi lambat lagi la beli..ngeee. 

p/p/s : kononnya nak subscribe P1Wimax dulu

9 Comments (+add yours?)

  1. ~Reena~
    Apr 22, 2009 @ 16:42:11

    Even aku yang Mac user dan kipas-susah-mati Mac pun aku rasa aku prefer Blackberry bold. But then, Blackberry bold overrated already so aku dah tak sure still nak berangan BB or not (ye baru nak berangan.Hehe).As i said before, saya gilakan Sidekick T-mobile semula.

    Reply

    • newlifenewbeginning
      Apr 22, 2009 @ 16:47:31

      Reena: lajunya hg komen, aku tak abeh update entry dah bagi komen ek. Hehe aku tatau la, memula yes aku letak blackberry tp tetiba aku jadi stuck. So aku tukar decision aku as tatau nak pilih mana satu, tp rasenye blackberry kut?
      Sidekick T-mobile tu takyah ckp ar..cite 90210 dorang dok pakai.

      Reply

    • farah
      Apr 24, 2009 @ 09:42:41

      my sis use sidekick T mobile, mula2 mmg payah nk type..die nye keypad mcm blackberry kan..mcm keyboard..

      after a while u’ll love it..itu yg die ckp la

      Reply

      • newlifenewbeginning
        Apr 24, 2009 @ 14:27:28

        Farah: how many megapixel is the camera for iphone ek? tak ingat dah..issit 2.0 gak?

  2. ~Reena~
    Apr 22, 2009 @ 17:10:26

    Sidekick tu dah lama hot kat US. Way before hoohaa pasal iphone & blackberry ni. I think zaman The O.C pun depa dah pakai kot? Tak sure lah.Kalau antara iphone dan blackberry, aku pilih blackberry coz aku dah ada iPod Touch so macam dah tak heran kat iPhone ni sebab lebih kurang sama je except tak certain function (camera, call etc).

    Reply

  3. Ms.Silent
    Apr 22, 2009 @ 17:49:24

    Co-incident! I just finished browsing about the Iphone and BB…then nak usah sape dah update blog…tup tup..u update!!!

    anyway..I pon tgh berfikir jugak!! Coz i’m planning to buy for my fiance the BB Storm..and later on..i get for my self the Iphone maxis tu la..! But lps bace alot of review psl iPhone..macam xjd plak..!

    hu hu hu

    Reply

  4. Naja
    Apr 22, 2009 @ 22:44:08

    Mieza – Kalo dah kebarangkaliannye 70% kan..macam kene pakai 3310 jerk:p haha sorry joke jerk…Kite cam suke blekberi jer..Cam gojes lebih esp time memegangnyer untuk membaca email ahaha like u said lah!

    Reply

    • newlifenewbeginning
      Apr 23, 2009 @ 09:38:38

      Naja: dh penah ada 3310! haha and dah jatuh beratus kali! kasi la can nak pakai fon gempaq plak..hik2. tp mmg my vote is still for blackberry la..laie user frenly for someone as clumsy as me

      Ms Silent: ahaa i read ur mind! hehe i think iphone sesuai utk org yg forever wanna be young no matter wat age they are

      Reply

  5. farah
    Apr 24, 2009 @ 09:41:23

    my hubby use iphone: if u’r the type yg suke explore sume bnda, it’s good to use iphone sbb apps nye byk sgt smpi leh addicted to it..addict nk download sume..haha…i suke sbb ada ipod skali..and if u wanna get an iphone, better get a 16gb nye…buat pe pki iphone tp pki 8gb nye je…even my ipod dh 8gb,so biar la iphone tu lebih skit… 8gb sesuai utk org yg mls nk explore pape, or even gune ipod tu.

    my dad use blackberry: yes, hp tu sesuai dgn business or corporate men/women…my dad xleh hidup tanpa blackberry nye..that’s where he read his emails 24-7…masa gi bertandang hari tu die lupe bwk charger, die sanggup bought new charger sbb email2 penting perlu dibaca & dibalas…bile tanye die xnk tukar hp ke…die ckp xnk sbb with his blackberry alone, he can done so many things…

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: