Bila dah dekat nak kawin..

  1. Walaupun routine tetiap ari bila dtg office is to click on every online sales blog that is in my favourite list, walaupun siap ada favourite bag yg diidamkan, favourite baju, favourite shoes and dah hafal email blog owner tu tapi akhirnya butang X jugak yg diclick. 
  2. Have lost track on the latest movies available in cinemas. Sometimes out of 5 movies yg dah kuar, aku ingat satu je. Dulu website TGV and GSC tu mesti skali dlm sebulan akan diclick..skang bila bukak, sampai terlupa password dah aku. Nasib Google Chrome ni jenis ingat password bila kita log in, senang sket idup. But then, walaupun sometimes berjaya mengbook tempat di wayang..akhirnya tak pegi gak. Dah jadi malas..
  3. Disebabkan dah malas and dah sgt outdated, kedai CD haram la menjadi tumpuan. Walaupun realitinya CD di Penang plg murah (1 CD = RM3) tp bila masa la aku nak DVD hunting kat hometownku? alternatif terdekat is kedai Cina kat Seksyen 7. Gambar clear. Tp dah lama tak singgah. Obvious reasons..no $$$.
  4. Sambungan kpd point (3), angan² bakal pengantin : bila dah kawin, layan DVD kat umah lagi besh..bole pause seskati, bole DVD marathon, bole golek² depan TV. Dlm wayang kena control, tak syok hehe.
  5. Shopping complex hanya menjadi tempat utk membakar kalori dan lemak² di badan. Tawaf satu complex, naik turun setiap floor tp tetap pulang dgn tangan kosong. Sale ke, tak sale ke bukan takat close one eye, both eyes oso can.
  6. Sudah jarang utk kami berdua makan lunch or dinner di shopping complex gak walaupun hanya sekadar Nandos. Warung² makan biasa yg menjual nasik campur/nasik lemak/roti canai yg menjadi pilihan. Italiannies? TGIF? Chillies? Nah, never in the list. Mr Fiance tak kenan tempat camtu, and believe it or not I’ve only been to TGIF and Chillies ONCE. Italiannies? tak pernah. Makan Jkrust Pizza kat Bertam lagi syiookk.
  7. Walaupun tak buat all of the above, amount duit di dlm acc bank tetap negative setiap bulan coz byk pelaburan dibuat either utk persiapan perkahwinan or for the future. Bulan ni pokai lagi nak bayar kad, bayar banner, savings, hutangku lagi dgn Mr Fiance huhu. Tu pun dah total up to 2K. Pastu kena topup T&G, tetiap ari aku redah tol RM7.80(cuba darab dgn 20 hari bekeje, byk kan?), byr kete lagi, bil lagi, minyak lagi. Ape aku tinggal? pasir huhu. Hopefully sampai bulan ni je la pokai, lepas dah kawin tanggungjawap tu akan diagihkan kpd bakal hubby. Haa rasakan! finally bole kikis duit hubby haha…nafkah kene mintak. Ngee.
  8. Walaupun handphone lunyai camne pon LCD skrin blank takleh nampak pape bila ada incoming call/msg and kena tekan phone tu 7-8 kali baru dia bole on balik kalo nak restart, aku tetap gak pakai phone tu. Impian nak memakai Blackberry/Iphone masih berada di awang-awangan..huhu. Nokia Eseries? bluek..anti Nokia.
  9. Maintainence fee makin meningkat, penampilan diri dan penjagaan badan makin dititikberatkan demi suami terchenta. Walaupun dia ckp “me lebih suka body u montok cam Tini HOTFM” tp wa pekakkan tinge huhu. Herbalife tetap menten, threading menten, facial rasanya bakal menten gak. Pembelian lingerie? teeeeeeett! haha melampau dah tu. Sang suami akan argue balik “eh I din ask u to spend all ur money on that..u yg nak kan?” tapi hakikatnya, kalo physically kite ni sedap mata memandang di mata dia..dia gak yg suka. Pfft, guys!
  10. Bila perfume dah abeh, sanggup pakai the miniature version je, tak pon beli perfume murah² (VS perfume je). Sangat malas nak spend beratus on a perfume.
  11. We have become more boring than ever! huhu sowie.

Have a nice weekend you all!🙂

10 Comments (+add yours?)

  1. Ms.Silent
    Apr 17, 2009 @ 10:46:57

    Yes yes! True..! Nak kahwin ni..sume dah nak kene budget! Savingggg je memanjang! Kite nak gi melawa2 pon die nak bising..kang dah xlawa..die plak bising..! hu hu hu

    ape2 pon. itulah pompuan. Semua kene maintain. Lelaki, lagi boroi..lagi la pompuan suke! Ye x..?

    he he he

    Anyway..congrats in advance…!!

    Reply

  2. coffeeaddicts
    Apr 17, 2009 @ 11:29:20

    ohhh it reminds me masa nk kawen haritu😛
    lps kawen pun take time gak nk “recover” hahahaa.

    ni dh masuk bln yg ke 2 both of us tracking our expenses.ok la gak… atleast bila tgk figure aliran keluar lg byk dr aliran masuk, takdela nk shopping byk2.hihi.

    eh, i tak bgtau lagi kan kat u… i confirm dtg ke tak ur wedding?lepas ckp ngan my hub, kiteorg maybe tak boleh dtg ur wed.sbbnya his best friend kawen that day… so kiteorg ni diperlukan all day long.sorry sgt2! if last minute kiteorg dpt dtg… i just call reena lah.makcik chomels ni dtg tak? hihii…

    Reply

  3. ~Reena~
    Apr 17, 2009 @ 12:20:25

    Nanti lepas kahwin, cover la balik..Hehe.Tak lama lagi je tu.

    Samala dengan kami yang tak kahwin soon ni.Keluar masuk shopping complex, cam haram jadah tak shopping pun (except last week, tu pun sorang 1 baju, sorang 1 seluar.Dan itu pun jugak sebab murah gila).Barang keperluan (groceries etc) tu tak kira la.

    Hp sama la..Aku pakai je apa yang ada walaupun teringin nak pakai smart phone one day nanti.But now aku dah bosan dengan Blackberry/iPhone.Seems like overrated to me.I wish kat Malaysia ada juat Sidekick T-Mobile.

    Weh, hang dari dulu memang rajin threading eh? Aku tak pernah.Last aku cukur kening (ya, aku tau tak boleh), masa umur brapa belas ntah.Pastu serik.

    Perfume pun aku beli murah2 gak cam The Body Shop.Harap orang bagi je la kalau yang mahal2.Hahaha.

    Reply

  4. tunteja
    Apr 17, 2009 @ 12:24:53

    hhehe.. tun dah rasa dh semua tu. tapi 2-3 bulan after kawen pun kita still kena berjimat. tp dah 4 bulan tu.. makin selesa.

    apa pun kena sabar la kan kan.

    Reply

    • newlifenewbeginning
      Apr 17, 2009 @ 13:35:13

      tunteja: hi there!🙂 mmg kena berjimat pon nak kaver balik cost yg hilang all these while huhu.

      reena: tu la dia, tadi aku p flea market kat CJ ni pon ada baju aku kenan, skali tgk wallet ala tade duit huhu. Aku tak belek blackberry lagi, dah belek iPhone, dah belek E series, mmg aku kenan fon camni sedangkan fon cikai camni pon aku sanggup go on WAP or GPRS nak cek email hehe. Tang threading tu haah, (and ye tau jugak xleh) tp sekadar merapikan bukan menipiskan.

      coffeeaddicts: oh sal kenduri tu takpe..i paham🙂 time cuti skolah mesti byk clash dgn kenduri lain hehe.

      Miss Silent: haah kite mmg sentiasa nak memuaskan hati pihak laki kan?

      Reply

  5. AM
    Apr 17, 2009 @ 15:41:03

    #4 = seriously syok!😉

    Reply

  6. diahlicious
    Apr 18, 2009 @ 14:11:42

    yea betol!sangat setuju!!..rasanya jd macam makin boring kan n cant wait to get it over with..huhuh..sure lega nanti tp will miss this moment la.ini lebih kurang mcm entry i yg ‘getting married means’

    Reply

  7. izyan
    Apr 18, 2009 @ 15:45:56

    owh kasut putih tu cantikkkk. suka..suka…:)
    tak kisah le kasut apa pun kan janji sedap mata memandang pakai pun sedap.
    Dari Aldo yg mahei kedaruk tapi gigit kaki..bluekk.(tapi mungkin sbb kaki aku tembam..ngeh).
    hmm dah nk kawen dah kamu kan…cepatnya masa berlalu..chewah
    me and tasha mengusha blackberry kt pyramid last week mhuahahaa..dan berkira2 nk membeli nanti.
    bukan sebab function dia ke apa ekk..hanya kerana bentuknya.
    ngeh ngeh…biasalah aku kan.mana la IT savvy.tapi dedua takmau beli yg mcm ravi pakai.nk up sket.haha keji.
    org maxis tu dok sibuk promote iphone..kami sibuk mintak brochure blackberry..kehkeh

    Reply

  8. Naja
    Apr 20, 2009 @ 00:14:14

    Hello to you..:p

    Ist time read ur blog tapi cam best pulak your latest entry tu kan..
    Macam sama jer smua bagi orang2 yang nak kawin kan..

    Btw the white shoe sooo cantik..Simple & relly nice..I’m also looking for kasut nikah and bertandang tapi malas nak survey lagi cos nanti kalo g soping complex kena beli benda tu jer benda lain boleh tengok saje :c

    Reply

    • newlifenewbeginning
      Apr 20, 2009 @ 08:40:35

      Naja: hi naja🙂 welkam, welkam..rajin2 la singgah laie ye hehe i like the title of ur blog🙂 haah sume org mengalami dilema yg sama huhu

      Izyan: hehe hg ingat hg sorang je ada kaki yg tembam cam kaki gajah? sama la kita..sal tu peep toe je yg bole, yg lain adeh terseksa nak pakai..ravi pakai blackberry ape? korang usya yg mana..bold ke curve? gue minat yg latest tu blackberry bold tp tak belek lagi la..lepas dah belek sume baru decide mana satu nak beli (konon! tp duitnya tadak hehe) kad gue dah bagi kat peah tau..

      diahlicious : haah lebih kurang cam ur entry tp i got d idea for dis post coz i was thinking i’m sooo boring rite now. p mai p mai wat mende yg sama je hehe

      Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: