Bistro Qaseh, Primavera, Mali’s Corner, Dermalogica

Entry tertunggak. Long entry ahead..(mcm la slama ni tak long kan? hehe). All pictures taken using my camera phone, kureng sket quality.

dsc01211

Ni la Tini’s Spa @ Seksyen 7. Tinggal 2 minit lagi for my appointment rasa cam malas nak naik awal, lepak dulu dlm kete hehe. 

dsc01227hasil pembelian lepas buat facial

aritu tak tergerak ari nak purchase skin set ni, almaklumla it’s pricey. Nama pon Dermalogica but when the sales assistant tu promote beli set ni for RM188 and dpt 2 free voucher (one voucher for Free Express Facial and the other voucher is 30% for next facial) wa rembat je laa! Skin set ni ada cleanser, moisturizer, toner, scrub, lip balm. So far dah 2 kali pegi sini for facial tengok tade pape complications to my face, so it seems Dermalogica ni really suits me. Beli ni pon utk guna masa honeymoon nanti huhu senang nak angkut bila travelling, skang ni still pakai product cikai².

One thing that I like about Tini’s Spa is that they’re really pemurah la on promos and vouchers. After this nak buat body pamper laks, lebih kurang mcm pakej pengantin tu la from head to toe but minus facial, pedicure and manicure. So, takyah la p Serenity Spa sume tu, mahal pun and if this spa can provide the same type of service baik menten je p cni. Mcm aritu dpt free mandi susu, berendam je for 30min pastu setel huhu buat kat umah pon bole (tu pon kalo ada bath tub)

Petang tu plak pegi makan kat Bistro Qaseh @ Seksyen 13. Masheh Cik Izyan kerana memberi komen dlm entryku yg lepas pasal Kunang² Restaurant, rupenye ada lagi  kedai yg dlm category “bole tahan” kat area Shah Alam ni. This is the second time we come here for dinner, so takleh nak bagi review utk lunch, apparently ada nasik campur eh? Aku punya stail kalo first time mkn kat tempat baru aku akan amik Nasik Paprik..kalo ok, aku akan dtg balik. Hehe memandangkan paprik dia ok, dats y kitorang datang lagi for this review. Price wise, kalo nak ikut stail kedai masakan Melayu ni dia mahal sket, usually Nasik Goreng USA plg mahal aku penah mkn is around RM6. But here they sell for RM6.50. Utk makanan western plak, bole tahan gak la harga dia, lebih kurang cam Mama Chop’s price. The ambience? aku ingat aku dah cukup jiwang dah, rupenya owner ni lagi jiwang. Kedai yg berkonsep heart shape. Dari menu, ke cermin ke casing lampu downlight sumenya dlm bentuk hati. Jiwang abeh! It’s located behind Tesco Extra, a row after Geng’s Corner & Lescopaque Studios. Wa penah mkn kat Geng’s Corner dua kali je, pastu cam maleh ar nak makan sana, rasa sama cam any other kedai makan kat area Shah Alam ni.

dsc01212This is what he had, Nasik Goreng Sotong. 

dsc01213This is what I had, Fish & Chips

Mr Fiance’s verdict : sama je cam memane kedai, harga mahal sket, nasik byk

My verdict : For RM8.50 and the amount of fish yg die bagi, bole la..kalo dpt fries yg digoreng dgn cara yg betul lagi sedap, ni masa makan terasa betul dia goreng guna frying pan biasa je.

During the weekend after dah uruskan hal kad and banner kahwin we headed to MV for shoe shopping. Nasib baik tak susah sgt shoe hunting, masuk 3 kedai akhirnya dpt gak kasut yg sesuai and it’s not Nine West, not Aldo, not Charles & Keith.It’s just Primavera.

Utk kasut nikah, I’ve always emphasized nak pakai peep toe, tanak pakai pointed heels. Lagi pon nikah kat umah, nak pakai kasut tu kang bila makan² kat luar umah je. Yang kasut masa bersanding plak I dun wanna pilih kasut yg lacey2, I just wanna make it simple and comfortable for me to wear. Dahla tak penah pakai pointed heels, pastu my baju Jawa tu pon for me dah sarat dgn corak coklat, gold, hitam sume tu, tanak la ada kasut yg sarat skali. Basically dlm pale otak I want to be able to wear both shoes for work, tanak membazir mcm kasut hantaran dulu, beli RM300++ tp tak penah pakai pon, tak selesa.

dsc01222I like!

dsc012231ada a bit of lace

dsc01225simple je..asalkan bole huhu

We had our dinner at Mali’s Corner @ Taman Medan makan Nasik Lemak Ayam Panas je huhu tapi serious sedap. This is not the famous Mali’s corner kat Setapak tu which we haven’t stepped foot yet tp ni kat koboi town Tmn Medan. Kitorang tau kewujudan tempat ni pon from Mr Fiance’s fren and mmg slalue la kalo tekak rasa cam tanak maka kat MV, kitorang mkn kat cni je. I only recommend you to try out this place if you know the way there and u have the confidence to go there huhu coz tahla bak kata Mr Fiance kawasan ni cam serabut sket, cam koboi town..u can’t help to ponder on Shalinie’s and arwah Nurin’s case coz they all came from this area, not that we have anything against this place pon tp tatau ar aura dia lain mcm sket. Dtg cni sekadar utk makan jela pastu cabut!

dsc01218ni la warungnya..jual nasik lemak & kuey teow gak

dsc01217bagi peminat ciken breast cam aku ni…heaven dpt byk isi camni hehe

Nanti bebila nak try mkn kat the other Mali’s Corner nak compare mana yg lagi sedap.

18 Comments (+add yours?)

  1. cik wan lesung batu
    Apr 15, 2009 @ 13:50:54

    i loiiikeee ur shuz… the white one esp… hehehe… so aku leh bajet laa kasut tinggi mana nk pakai…hehehe…

    Reply

  2. ~Reena~
    Apr 15, 2009 @ 14:02:26

    Weiiii cun gila sehhhh kasut putih hang!

    Pasal spa tu, aku agree.Kadang certain spa tu sama je.Glamer tak glamer je bezanya.Yang glamer, pastinya lagi mahal.Tapi serenity spa tu mahal antara sebabnya location kot.Dia kat hotel kan? Hotel Concorde kalau tak silap (malas aku nak google bagai).

    My sis dulu pakai dermalogica.Tapi pastu dia malas nak maintain.Lagipun dia cakap after a while, dah macam tak berkesan kat kulit dia.Skang dia pakai Biotherm.But don’t worry, lain orang, lain kulit.Cubalah, mana tau lebih sesuai dengan hang.

    Reply

  3. haniesan
    Apr 15, 2009 @ 14:38:33

    wahhh dpt tgk kasut nikah die😀 Nice…simple..yg penting sesuai dgn kaki kan? huuu nanti kite nk jenguk2 jgk cari kasut nikah😉

    Reply

    • newlifenewbeginning
      Apr 15, 2009 @ 15:42:46

      haniesan: yup, bukannya org nak tgk sangat pon kaki kita ni hehe

      reena: masheh2, aku pon suka kasut tu walaupun ketat sket kat depan. serenity spa ada kat memcm tempat kat s.alam ni yg bukan hotel pon ada..tp overrated la, owner dia pon owner kedai tudung hajaba tu, cam biasala tudung pricey gak

      cik wan lesung batu: oh pengapitku..hehe tak kesah la hg nak nampak lagi tinggi dari aku..tak kesah pon dah mmg ko laie tinggi pon hehe

      Reply

  4. andreeeeea
    Apr 15, 2009 @ 16:30:37

    me likes your white shoes! really really like!!

    haha you’re the only other person i know besides myself who likes chicken breast too! that looks so yummy =P~

    Reply

  5. bettylaii
    Apr 16, 2009 @ 09:48:14

    cute lar your white heels tue. nie mesti dah tak sabar nak naik pelamin kan? hehe :p

    Reply

  6. ~Reena~
    Apr 16, 2009 @ 10:57:08

    Eh babe, Primavera pun harga lebih kurang Charles & Keith je.C & K tu bukan mahal sangat pun.Nine West & Aldo yang mahal nak mampos.

    Reply

    • newlifenewbeginning
      Apr 16, 2009 @ 11:15:00

      Reena: hehe true, tp d reason aku emphazie on Primavera ni coz it seems that some ppl ada mentality that kasut for wedding kene mahal, tak semestinya..aku punya 1st choice kedai masuk was Vincci, akhirnya bkn org tau sgt pon ape brand, they just see oh white shoes..tu je betui tak?

      bettylaii:🙂 biasa2 je..going thru d days as it is

      andrea: hehe thanks! i can add u to the list of chicken breast lovers : my fiance, my dad, i’ve got a handful of frens too..huhu ur not alone dear😉

      Reply

  7. AM
    Apr 17, 2009 @ 15:42:34

    yang paling utama tentang kasut kawin (especially for reception) ialah keselesaan. trust me!

    Reply

  8. Shoptilldrop
    Apr 17, 2009 @ 19:25:01

    Do visit our clearance sale in just a click!

    Reply

  9. farah
    Apr 18, 2009 @ 12:04:16

    i’ve been using dermalogica for quite a while,sesuai dgn kulit aku..

    facial pun ok

    penah try gamat product,tak jadi ape pun…

    Reply

  10. hasanah
    May 03, 2009 @ 20:52:13

    eiii kasut putih u tu cantik gila k, i suka!😀

    Reply

  11. I Was Able to Lose T h i r t y P o u n d s in Thirty Days
    May 07, 2009 @ 07:24:25

    Hi, good post. I have been pondering this topic,so thanks for writing. I’ll certainly be subscribing to your site. Keep up the good work

    Reply

  12. Ling²
    Jul 03, 2009 @ 10:45:10

    wahhh..the same white heels that i bought for my nikah..tapik..xpakai pon..hukhuk..xsempat nk siapkan beaded..huhuh

    Reply

  13. sheeda
    Jun 14, 2010 @ 16:59:30

    hye,

    tumpang tanyer skali facial dermalogica kat tini spa tu beraper erk?sbb sy tgh survey2 gak ni..
    tq

    Reply

  14. nanie
    Jul 17, 2010 @ 17:47:53

    bape price facial kat sec 7 tu ea??

    Reply

  15. MAY
    Jul 12, 2011 @ 17:17:49

    Salam… still pakai dermalogica lg ke? Sy baru jer beli… Tp x sesuai dgn kulit la…. Nak x beli yg sy punya? Sy bg harga murah sikit..

    Reply

  16. MAY
    Jul 12, 2011 @ 17:19:37

    Salam… still pakai dermalogica lg ke? Sy baru jer beli… Tp x sesuai dgn kulit la…. Nak x beli yg sy punya? Sy bg harga murah sikit..

    1. Dermal Clay Cleanser
    2. Hidrating Mask
    3. Overnight Gel Clearing
    4. Toner

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: