Diriku dan dirimu hanyalah insan biasa

1. orang luar sane tak kenal kamu. perjelaskan siapa kamu?
Saya Mieza..AFUNDI saya ye..! huhu.[gedik mode]

Belum kenal, belum tau. So marilah kita berkenalan utk menyesuaikan diri antara satu sama lain [serious mode]

2. sikap kamu yang ‘mantap’?
PLANNER, SPLIT IDENTITY, MATURED. Seorang yg merancang sesuatu perkara jaaauhhhh ke depan hik2 tp at the same time muka kewl je, muka sememeh je mcm there’s nothing in the world that I care about. Haa di sebalik lawak bodo, perangai bengong aku..terselit lagi sebuah alkisah. Ewah. 

3. sikap kamu yang sangat jelek?
sikap aku yg I don’t give a shit on whatever irrelevant things that are happening around me. walaupun perkara tu is a serious matter e.g political matters going in in Msia ke, hal keluarga ke, hal internal politic office ke..if i dun give a shit, i really mean it. So if people ask “eh tau tak pasal dot dot dot?” “so camne skang dgn dot dot dot” if i t falls under dis category, jawapan aku senang je “ntah..tatau, tanak bik tau”. aku ni sangat malas nak amik tau hal org lain la..seriously. I dun care!

4. apa gadget yang sentiasa kamu bawak?
Sony Ericsson W810i and Z520i kut..ala handphone cabuk.

5. dah berape handphone kamu pakai selame neh? senaraikan brandnye. jenama handphone yang sedang kamu gunakan sekarang?
dah berapa? adeh jap ek..aku ni jenis tukar phone every year masa zaman blajar dulu. dah keje je kurang sket aktiviti camtu huhu. Rasanya dah 8 handphone kut. Penah pakai Sagem, Nokia, Samsung and Sony Ericsson (d best!). Tak ingat la siri2 dia. D reason I stopped changing phone every year is that my target is for my next phone it will be a gempaq phone (IPhone, Blackberry, PDA phone) dan disebabkan kurang $$$, sampai skang la aku dok pakai tepon yg sama je huhu.

6. siapa bestfriend kamu?
Aku dari kecik sampai skang aku alergic dgn perkataan bestfriend ni. Aku rasa serba salah bila labelling sipolan ni as my bestfriend tp org lain is just a friend. Haha. Ingat lagi masa sekolah rendah, there were like 4-5 gurls la beriye2 ckp “saya nak jadi bestfriend awak bole? nak makan skali kat kantin nanti ek” aku dah cam errr..ape aku nak jwp ni. I said “sume org kawan saya, sesape je bole jadi bestfriend saya, jom la kita rehat skali” skali amik ko satu row kat kantin tu aku tgk bebudak pompuan tu smgt duduk excited wif my reply hehe klakar je rasa. Tp bila dah tua2 ni, my definition of bestfriend is someone who accepts u for who u r, have seen u in ur worst state and ur good state and still accepts u without prejudice and judgement. Walaupun they’re not there physically, jarang keep in touch ke ape, tp somehow u know dia ni je yg u can trust wif all ur heart. 

7. siapa yang kamu sayang selain family?
close friends and hubby to be lor..

8. lagik 10 tahun kamu jadi ape?
26+10 = 36thn. Saya menjadi lebih kaya dari sekarang hehe..bukan kaya $$ je, kaya budi bahasa gak, kaya dgn ilmu pengetahun insya Allah.

9. kata2 hikmah yang pernah kamu dengar & paling kamu suka?
Hidup ini indah bagi org yg tabah🙂 ada maksud tersirat..i like it.

10. dalam blog kamu, sudah ade berape followers?
mana la aku tau..aku tak guna blogspot. Sesape yg slalue follow tu especially silent reader tu, hello whoever u r! 

11. senaraikan follower yang paling kamu suka? (tak kira kuantiti) kenape?
mereka yg pembaca setia kpd blog yg tak seberapa ni and yg suka bagi komen gak..terhibur aku. u know who u r, blog aku ni ciput je follower huhu

12.sy nk tag:
the usual people : Nad, Reena, Aida, Ayu, Raje, Yash, Farah, Hasanah (if u read dis entry, please do the tag..TQ)

5 Comments (+add yours?)

  1. ~Reena~
    Apr 01, 2009 @ 11:40:49

    Haha.Lawak ah part best friend tu.

    Go gempak phone! :p

    Reply

  2. dao'k
    Apr 01, 2009 @ 17:42:14

    npe sya tk pna dia tag😦 hehehe

    Reply

  3. ~Reena~
    Apr 02, 2009 @ 09:47:54

    dato’ k: Ada blog tak? Hehe.

    Reply

  4. ~Reena~
    Apr 02, 2009 @ 10:24:40

    Dah tak dak blog camna nak kena tag..Hehe.

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: