Kunang-Kunang Restaurant

Date           : 27th March 09

Venue       : Kunang-kunang Restaurant

Occasion : Delayed 3 year anniversary celebration & to celebrate my confirmation after 1 year probation at the company

Reason to pick this place : My friend recommended for me to try

p1020418

p1020406

p1020417

p1020411

p1020415

It was a last minute decision last Friday. We were supposed to watch Confessions of a Shopaholic that night but a few days back one of my colleagues beriye2 smsed me to try out this place and then I thought to myself..hmm kitorang tak celebrate pape pon for this 3 year anniversary..nothing special at all. So, memandangkan dedue dah dpt gaji and somemore on that day itself I found out that I am confirmed with the company, we ditched the movie and went to this place to celebrate both occasions.

We arrived around 9.30pm..perut dah lapo gile time tu coz dahla ujan romantic, pastu NKVE plak bleh jam, nasib MRR2 tak jam. It took more than an hour gak la nak sampai dari Shah Alam. When we were on the way, aku siap sms my fren and said “aku otw p Kunang2 ni, kalo tak sedap siap ko!” huhu 

Apparently there’s a live band on Friday nights and Sunday nights. It was packed with people, ambience is very nice but we opt to sit at the non smoking air-conditioned room instead of eating outside under the neon lights..bising sgt live band dia (aku ni kan migraine, xleh dgr mende yg bingit2 sgt) and kat luar ada nyamuk ahaks.

Service wise ok la..didn’t really tak note how long it took for our food to arrive since it was our first time tapi lambat jugak la rasenye. Dengar gak meja sebelah ada makcik tu ckp “kami dah sampai dari kul 9 tp (ape tah yg die order) tak sampai lagi” Portion makanan quite big, kalo makan berdua especially the appetizers tu mmg puas ati la. We ordered Fried Calamari, Seafood Fried Rice and Nasi Dendeng. Sotong goreng tu baik mkn kat Manhattan lagi sedap. 

Price? well..sesuai utk org yg baru dpt gaji. Takleh makan slalue kat sini..huhu.

Direction..kat website dia ada map and basically once u see the Used Cars tu terus masuk kiri and drive past both of the petrol station. The restaurant is right beside/behind the last petrol station. It can be spotted easily because there are many cars parked at the roadside.

Try la ye…sesuai utk bwk family ke sini🙂

korang ada tempat best nak recommend utk makan tak especially for dinner? yg ada masakan melayu+western mcm konsep Kunang² ni? nak try out la..

14 Comments (+add yours?)

  1. ~Reena~
    Mar 30, 2009 @ 12:50:22

    OMG!

    Aku pun dok cari tempat makan yang sesuai untuk dinner (entry still dalam draft lagi.Haha)

    I think nak consider Kunang-Kunang gak la.

    Tapi mahal sangat ke Kunang-Kunang ni.Hang makan untuk 2 orang ni how much?

    Reply

    • newlifenewbeginning
      Mar 30, 2009 @ 13:16:09

      Reena:
      dlm RM37.50 camtu kut..tak ingat sgt. It’s considered cheap coz laki aku amik air suam huhu, aku plak mintak air soya je. If I’m not mistaken, fried calamari RM7.60, my food RM12.90, his was RM8++, air RM2++ kut..western die yg mahal, lagi mahal dari hotel aku rasa huhu.

      Reply

  2. coffeeaddicts
    Mar 30, 2009 @ 13:36:43

    mieza,
    my aunty dh penah try kunang-kunang ni.die pn kate best.
    but since u dok kat seksyen 7, shah alam… bkn byk ke kedai2 yg best?hihii… salu trun KL p shah alam seksyen 7 bcos my SIL kat situ.tgk ade byk gak kedai2 yg best.so far penah makan kat Ani Soup tu… ngan kedai yg serve kelantanesse foods tu… lelain tak smpt lagi nk try😛

    Reena,
    kat penang kat mana tmpt mkn best2 aaa besides, jemputree??? hihiii

    Reply

    • newlifenewbeginning
      Mar 30, 2009 @ 15:27:26

      coffeeaddicts:
      none of the food in seksyen 7 is nice..huhu seriously. or should i rephrase tade pape yg sedap kat shah alam?😉

      Reply

  3. Ayu
    Mar 30, 2009 @ 17:44:40

    konsep masakan melayu+western+chinese+thai (segala2 ada) ni ada satu lagi tmpat yg best rasa makanan n air dia. penah g tupai2 x? aku rasa mcm best la. tp yg penah di-try adalah chicken chop n nasi grg apetah. mmg best la.. hehe..

    Reply

    • newlifenewbeginning
      Mar 31, 2009 @ 08:50:54

      Ayu:
      yeah tau tupai2, slalue dengar tp cam overrated sket tempat tu kan..i think makanan die takla bape sedap from wat i hear? tak sure la coz taknah p huhu

      Reply

  4. ~Reena~
    Mar 30, 2009 @ 19:34:49

    Aida: Kalau u tanya i, i jawab Bangkok Tomyam la kot! Haha! I tak adventurous la bab food kat Penang sebab kena ikut bf i yang tak adventurous tu.Ye la, tak kan sorang makn kat tempat lain, sorang lagi kat tempat lain kan? hehe.Jemputree pun i tak pernah try lagi tau.

    Reply

  5. cik peah
    Mar 31, 2009 @ 12:35:43

    Kunang2 nih aku p aritu pas balik dr kenduri izyan..hehehe..actually selepas wedding tu, dlm kekacauan jiwa nih aku follow gf aku p shopping brg2 kt ikea then diorg la yg ajak aku p..aku makan bhun singapore…pricy sket but worth kalo ko tgh lapo sebab byk gile bhun tu..heheh..
    kwn2 aku ckp western food die pun sodap…ntahla..aku tak try pun..nex time lehla ajak mr X p…muahahaha

    Reply

  6. dao'k
    Apr 01, 2009 @ 17:39:59

    mmg serius bnyk mkanan dia smp ler mk cik ni dok benti mkn masa fried calamari smpei..guer gak ler jd tong sampah as usual🙂

    Reply

  7. izyan
    Apr 01, 2009 @ 21:46:05

    cik peah..kenduri izyan?hahaha
    mieza kalau area shah alam..kat belakang tesco tu ada area shoplot…ada satu kedai tu nama Qaseh Bistro…
    dekat ngan studio upin ipin tuh
    best gak tempat tu..kalu siang banyak gak lauknya..
    malam ada ikan bakar..western food pun ada.
    not bad la..
    dolu2 slalu gak lunch situ..time keja glenmarie la kan peah kan..sob sob.

    Reply

    • newlifenewbeginning
      Apr 02, 2009 @ 08:43:35

      Izyan : ooh ada port baru makan ek korang masa lunch time skang? kitorang once in a while pegi la gak Geng’s Corner yg upin ipin tu..tp tak bape sedap kan?

      Mr Fiance: : sotong tu memuakkan😉

      Peah: layan piling sampai ke Kunang2 peginya ko ni ek..hehe ingat ko lik umah terus

      Reply

  8. hasanah
    Apr 05, 2009 @ 19:59:59

    oh sedap eh kunang2 ni? i nak pegi dgn family dulu tp tak jd sbb kwn i ckp biase2 je.

    on the other hand, i pernah makan kat tupai2 dulu for ramadhan buffet and not bad tau makanan dia. sedap! tatau la kualiti still sama ke skang ni.. hopefully yes lah. u should give it a try.🙂

    Reply

  9. amoi
    Apr 07, 2009 @ 16:56:44

    cik mieza, actly ade je tmpt mkn yg aku bleh rekemen kt hang..tp krg hang kata x sedap aku gak yg kene!!! anyway, yesterday, aku gi mkn charkuey teow Mali kt Setapak…x sedap spt di war-warkan pn..huhhuhhuuh..nyesal gi….

    Reply

    • newlifenewbeginning
      Apr 08, 2009 @ 08:49:01

      Amoi: eh yg Mali tu tak sedap ke..aku baru ingat nak try Mali’s corner kat setapak tu dlm masa yg terdekat. skali tgk ko dah advance laie dari aku..mmg tak bes ek? Hehe Kunang2 tu 50-50 bagi aku, pasai tu aku tak sound suh ko blanje aku hahaha..

      Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: