The Naked Truth

Tatau nak buat pe, tapi menggatal nak type entry gak..lompat blog org, terjumpa tag yg pada aku interesting, so aku mengvolunteerkan diri utk buat hehe.

1)Apakah nama blog anda sekarang dan kenapa anda memilih nama itu?

..escape point from reality..

because for me, a blog is sort of your mini sanctuary that you can reveal the other side of you from what you have been portraying to the outside world all these while. Walaupun pada hakikatnya blog skang pon ala² public gak available to anyone throughout the world to read, but still there are still some ways utk “memprivatekan” diri u from the outside world if u get wat im trying to say haha. Mungkin kat luar ur not so gedik, tp dlm blog you are. Maybe in reality you’re quiet, but in this world you’re not. Like dat lorr.

2) Apakah link blog anda sekarang dan bagaimana boleh timbul idea untuk menamakannya seperti itu?

Link blog is what you see above la ye. The idea came when I was really at my lowest point in 2005. I had a blog elsewhere in Xanga, previously it was under my usual pen name; crystalgalmieza kat situ ada la memcm cite relationship la studies la ape la yg pada aku was so intimate kut that tetibe rasa cam dah jadi online diary, tade batasan. Happy ke sedey ke gado dgn bf (at dat time la) sume aku tulis. Until one day, I found out something that I hated about the relationship. Well, it wasn’t a relationship. It was like teman-tapi-mesra-tatau-whether-nak-naik-pangkat-or-turun-pangkat. So, something came up, I din expect it. Kiranya, aku cam bwk diri dgn hati yg luka lara..ewah haha thus I closed the old blog, created a new blog dgn harapan kengkononnya dapat membuang sisa luka yg dulu thus timbul la idea utk newlifenewbeginning🙂 tapi mmg betul pon, since then..every year since 2006 until now..ada je perkembangan baru in my life. Alhamdulillah. Ada ong kut username ni haha.

3) Apakah ‘method’ penulisan dalam blog anda?

Freestyle..bukan butterfly, bukan breast stroke, bukan backstroke haha. 99.99% of my entry are written on the spot. Bukak blog, tekan new post, type terus. Jarang sgt2 la kalo aku nak draft bebetul in MS Words, cek grammar ok ke tak baru aku post..that’s not me. Pasal tu mungkin cara penulisan aku berterabur coz it justs pours out as it is from my brain to my fingers and tadaa to my blog. Mcm aku ckp sengsorang la kiranya blog aku ni haha. Menyedihkan bila skali pk ek.

4) Pernah terasa nak hapuskan blog anda? Sebabnya?

sejak ada NLNB ni (shortform utk nama blog ni ler), tade rasa nak hapuskan maybe coz like i said it’s not really a private blog and not really a public blog as well. I’m not a popular blogger, am not leading a hefty lifestyle pon. I’m just me as it is. And somemore 30% of what I actually go through je I posted it here, alkisah sebenar about the real me and my life is not posted here. So tade rasa pape yg nak ditakutkan and another thing, the reason I maintained this blog and constantly update it coz a) tade keje sgt nak buat sejak dah tukar company hehe b) its how I communicate and keep in touch with frens from my previous company cam Cik Peah, Izyan, close frens dari zaman skolah cam Reena, Ayu, Wan, Fara and other bloggers whom I feel connected to. 

5) Apakah pendapat anda mengenai blog kepada pemilik blog yang tag anda ini?

err tatau coz aku copy tag ni from some stranger that I have never read her blog before hehe.

6) Senaraikan 5 orang yang akan anda tag.

Miss Silent
Reena
Farah
Ayu
Aida

7 Comments (+add yours?)

  1. Miss. Silent
    Mar 27, 2009 @ 16:20:16

    done!! thanks for tagging me! he he he

    Reply

  2. ~Reena~
    Mar 27, 2009 @ 17:01:00

    Terima kasih kerana menge’tag’ aku!🙂

    Reply

  3. mya
    Mar 27, 2009 @ 17:36:22

    happy holiday!🙂

    Reply

  4. andreeeeea
    Mar 27, 2009 @ 18:08:38

    haha ada ong indeed🙂

    Reply

  5. Ayu
    Mar 27, 2009 @ 20:49:29

    Awamak. Terima kasih (aku pon turut sopan) di atas tag anda. Hehe.. Aku akan buat, tapi nanti dulu, aku nk p jalan2 ni. Janji musti buat nye!😉

    Reply

  6. coffeeaddicts
    Mar 27, 2009 @ 21:24:34

    Oh! terima kasih Cik Mieza.
    nanti saya buat ya!😉

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: