Hectic weekend

Saturday

  • to go to the imigration to renew my passport for our honeyoon (why la have to wake up so early??) & it’s also Mr Fiance’s first time doing his own passport (jakun gila I tell u..ada ke die tanya nak pakai smart² ke tak buat passport? aih so kiut hehe ingat nak attend interview ke ape?) 
  • to attend Cik Izyan’s bro’s wedding with Cik Peah somewhere in Jalan Ipoh..
  • right after that, will be heading to Pudu to check on status of kad kahwin dgn banting kahwin..nak survey on the price, my side tak byk kut dlm 3 je banting coz my house is so the very close to the toll plaza..takyah banyak signage. Tgh contemplate lagi nak tempek muka ke tak tempek muka kat banting tu..segan la hehe.

Sunday

  • to meet up with Prudential BSN Takaful agent, am signing up for this investment link insurance for our future bebeh..one of the most matured move i’ve done since adulthood huhu. Must think of future, must think of health insurance..dahla aku lately ni memanjang je sakit. Denggi la, migraine dah 2 minggu tak bebaik lagi ni la..etc etc etc.

Monday

  • to accompany Mr Fiance pegi Pejabat Agama..huhu perlu ke pakai baju kurung nak pegi pejabat agama? takleh pakai baju biasa je ke..aku dah bertudung dah kire dah tutup aurat dah tu kan? ada skali tu Mr Fiance’s fren, free hair ni kene tegur duh dgn org pejabat agama coz of her attire.something like “ni pejabat agama dik..aurat tu kene jaga” pergh. Papehal pon hopefully proses permohonan dari pihak laki akan selesai pada hari ini jugakkk…and then it’s my turn to study the 25 topics yg tok kadi kat Penang bakal randomly pick to interview me on my side plak..sigh.

Till next week ya peeps..

p/s : To Nad if you’re reading, lunch on Wed ya..Tuesday kenot, ada makan² one year anniversary for 24th March batch yg join d company. Mak budak will be there as well..huhu drama!

9 Comments (+add yours?)

  1. farah
    Mar 20, 2009 @ 21:40:44

    aku buat bunting kt wangsa maju dgn kedai melayu,murah beb..klu buat kat the mall dgn kedai cine mhl nk mampos..pnjg yg normal aku buat tu die leh charge rm100..klu myu,murah lg..ko nk mhl2 pun buat pe kan..

    ala,aku gi pejabat agama,umah ustaz tak penah pki bj kurung…pki sluar je..gi umah ustaz kt dlm kawasan masjid lg aku pki sluar mcm terseksi kt bontot kan..tp pndi la cover dgn cardi panjang…tp serius,xpyh la ko nk pki bj kurung kt pejabat agama..pki bj biasa asal x seksi situ sini sudah…

    Reply

  2. ~Reena~
    Mar 23, 2009 @ 08:10:47

    Busynya weekend hang.Hehe.

    Reply

  3. coffeeaddicts
    Mar 23, 2009 @ 10:25:59

    youuu,
    i interview kat pej agama penang – pej agama balik pulau to be exact.
    memule mmg cuak gile.sbb ade org kata soalan kat penang byk giler.punyelah study bagai nk rak… skali bile i masuk dlm… ustaz tu tanye 3 soalan je…

    1. mengucap 2kalimasyahadah
    2. istifar
    3. baca al-fatihah

    tp i memang takot gila masa masuk ngadap ustaz tu…muke die garang gila.tak penah i menggigil truk sbb masuk mengadap org😛

    Reply

  4. ~Reena~
    Mar 23, 2009 @ 12:56:31

    EH, nak kawin kena interview bagai ke? Adoiiii.Malas ah nak kawin camni.Hehe.

    Reply

    • newlifenewbeginning
      Mar 23, 2009 @ 13:29:37

      Reena:
      hehe bole tahan gak la bz nya..aku amik cuti arini pon tersengguk2 aku ngantuk cam x cukup tido je sejak ari sabtu aritu and yee..ada interview..hik2 byk songeh tau

      coffeeaddicts:
      haa kalo takat tu je soklan die tanye takpela..tp mmg kat borang tu mmg die dah tanda (*) pon mana yg wajib lulus pun kan? i dok hafal balik tahiyat akhir i hehe

      Farah:
      laki aku tak caye aa bleh pakai baju biasa, tadi terpaksa gak la aku pakai baju kurung teman die p pejabat agama..tang banting tu dah wat dah kat pudu..

      Reply

  5. coffeeaddicts
    Mar 23, 2009 @ 13:59:00

    mieza,
    nk tanye something lah… can add me to ur ym?
    purplelavender_148

    thank u!

    Reply

  6. nad
    Mar 23, 2009 @ 16:56:50

    okeh no problem😀

    Reply

  7. Aida
    Mar 25, 2009 @ 19:43:32

    Hi there🙂. Thanks for visiting my blog. U are getting married eyh?
    Congrats.

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: