Sesi memanjakan diri

Since i’m lazy to start my work this morning, kite blogging dulu ye. Last weekend wasn’t a typical weekend for me. It’s rare for me to be able to do these things unless Mr Fiance has some family errands that he needs to attend to which leaves me, well unattended hehe. But I’m not the type who would sulk all day thinking how sangap I will become when he’s not around, so ape lagi..sesi memanjakan diri la! Tapi a bit terkilan tak dpt pegi MATTA FAIR last weekend due to his schedule kan. Lagi pon takpela..bebila lain kali bole plan cuti.😦

Bihun goreng 

Last Friday after work, we headed for pasar malam Seksyen 6 utk beli ingredients for bihun goreng haha. Dah lama dah aku mengintai resipi bihun goreng kat sini, dah siap print sume cukup tp cam biasala aku ada seribu satu alasan why I’ve never tried cooking it. So, akhirnya seru tu dtg la last weekend. Tahap kehampehan aku bab memasak ni sampai bihun goreng pon aku taknah masak dlm 25 tahun aku wujud kat muka bumi ni but I’m not ashamed to admit it. Mesti akan ada org ckp punya “uk anoo, bihun goreng pon kene tgk resipi ke?” yela cik kak, cik abg..dah aku tak reti, aku kene la ada point of reference utk blajar betui tak? Pastu Mr Fiance ni walaupun die tak reti masak gak cam aku tp die dah biasa beli bahan² utk mak die, so bile kat pasar tu, laju je dia singgah from one booth to the other beli bahan² mentah..aku tgk jela. Huhu, let the expert do his job. Mcm sweet je terserlah kehusbandan die bile die beli bahan² tu. Hik2.

Maka, pada hari Sabtu lepas untuk lunch, I did my own bihun goreng. Yeay! (gambo tade la ye, segan lagi nak post hehe). Walaupun termasin sket and terpedas sket, but I’m proud of it. Hik2, next time round kene kurangkan pape yg patut. Aku punya sempoi je, letak sayur sawi, fish cake, fishball tu je. Lenkali nak letak ayam ke daging ke kasi meriah sket bihun tu. Tp tah bile la lenkali tu nak dtg kan..hik2. Start yg simple² dulu, menu utk breakfast..pastu menu utk lunch. 

Facial

Dalam keadaan yg nazak menunggu gaji ni, mende ni pon dah lama aku put on hold. The last time I went for facial was in October last year kat D’Lugano tempat Diana Rafar tu. This time round, I wanted to try somewhere reputable, affordable and close to home. So, I made an appointment at Tini Spa. It’s only 5 minutes drive from my house hehe. I opted for the normal facial which costs RM68 for 45 minutes and I got myself a free Himalayan Salt Body Scrub. Tatau pun kene tenyeh dgn scrub tu badan bole sakit² today huhu but the good side is my skin is as soft as baby’s skin [ala² iklan Johnson & Johsnon hehe] and if compared to D’Lugano which was RM88 for 2hours, D’Lugano sounds more tempting kan? But my prob is I tend to get claustrophobic. Rimas bile takleh nampak pape, kene tempek dgn the gauze and the cotton wool and what nots sume aku naik rimas, dats y I opted for Tini Spa je. Cepat and straight to the point.

And oh, cam biasala the blackheads especially bukannya skali dua bole hilang, kene buat many times baru bole 100% hilang kan so I took the facial package : 5x facial + 1x facial free for RM340 only. So for the next appointment and so forth, dah jimat dah duit aku kan? And since I recommended 2 of my friends [note to Cik Peah & Cik Wan : aku bagi no tepon korang ye utk dorang promote their services] for my next facial appointment, I got free milk bath plak. Whee..menariks.

Nanti bulan 5 kene buat bridal package tu plak, yg tu undecided lagi whether to continue at Tini Spa or to try Serenity Spa plak…sigh beauty really comes with a price. Pastu asyik pompuan je yg kene mencantikkan diri utk tatapan suami kita. Nape guys takyah buat pape huh and kite ni terima jela dorang seadanya..takci betui hehe.

Dermalogica starter pack RM163 mahey ke murah ek? teringin nak beli.

4 Comments (+add yours?)

  1. hanieFD
    Mar 17, 2009 @ 16:49:54

    uiks…murah eyh? hehe TQ TQ. mcm berminat gak nak ke serenity spa tu😀 Mahal ke tak eh pakej nye?

    Reply

    • newlifenewbeginning
      Mar 18, 2009 @ 08:53:02

      Hanie:
      yeah murah🙂 seksyen 7 some more very easy and convenient hehe…serenity spa tu a bit pricey and overrated in my point of view kalo takat nak p normal facial ke ape, kalo bridal punya takpela spend some money on serenity

      Reply

  2. coffeeaddicts
    Mar 25, 2009 @ 11:20:50

    mieza,
    i had my Queen Treat from serenity spa.
    ohhhh best best best sgttttt!!!!
    hehe… my my 1st time kot di pamper from top to toe… tu yg rase best tu😛

    last weekend i was at Grand Blue Wave Hotel, Shah Alam… smptlah menjengah kejap kat Serenity Spa derang… if only i hv extra time, i surely will sign up for their massage.huhu

    Reply

    • newlifenewbeginning
      Mar 25, 2009 @ 12:20:35

      coffeeaddicts:
      eh ada Queen Treat ke..uihh mesti berjam2 kan..ada dlm 5-6 jam tak? i think for the bridal one laki pompuan maybe i p sana kut..kalo sendiri2 punya rasa p tini spa pun cukup..mcm serasi je me wif dermalogica, sejak p facial aritu tade jerawat pape pon smp ke arini..yeay!

      Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: