Cara berdating dikala tgh pokai

Die dah byk kali ajak ke sini bile kitorang dah sangap tatau nak ke mane, tp aku tanak coz tak besh. Suasana dia tak cam Penang, tak cam Tganu, tak cam Langkawi. Tak menenangkan hati..lebih ke arah tempat beriadah utk keluarga. Sometimes bile ke sini buat aku homesick huhu. Jauh pkran melayang.

Tp agaknya coz dah lama kut tak jejak kaki kat sini, suke plak aku. Mcm we celebrated our own version of Valentine’s Day plak aritu. I said macam, tp kitorang tak sambut ye.

Kitorang pun bukan kaki lepak kat Kopitiam, taknah lepak pon. So sempena aritu gak, kitorang did something different. Walaupun tau dari word of mouth that makanan tak seberapa best pon kat Bangi Kopitiam ni and somemore dorang baru bukak franchise kat Seksyen 7, Shah Alam tp the one that we tried it bukan di sana ye..

p1020243

p1020247

p1020245

Kitorang amik set Easyegg with Toast, mine with Teh O, his is with Kopi O. Pastu amik ice cream as dessert. Total : RM13. Rating : 5/10. Yg sedap is the air and the ice cream, tu pon coz dah mmg cuaca panas kan..huhu. Roti tu, could be better. Buat kat umah lagi bagus.

p1020242

Sementara menunggu order kami. Bukan senang Mr Fiance yg nak mengvolunteerkan diri utk mengambil gambar. Mementang la dpt spek itam baru, nak test level kemachoan die la tu dgn imej botak dia. Huhu. Die beli spek ni kat Mudah

p10202551

Dah tau rabun, tp nak gak bergaya pakai spek itam. Nak mengusya org pon kene buat camni..huhu sian betul. Aku ni lain la, spek aku punya lens dah mmg tambah power pon. Senang..sesuai utk org yg malas nak pakai contact lens.

p1020258Aku tgh mendpt pre-honeymoon feel, kengkonon imagine pasir yg dipijak tu sama cam pasir kat Bali haha. Angin sangat kuat aritu, terpaksa tutup lurah di dada dgn menyumbat tudung ke dlm baju ala² Ekin haha. Kalo tak, sexy semcm dibuatnya..kalo tgh honeymoon takpe, ni blum lagi..bahaya! kahkah. Beg itam tu is my bag kesayangan tau. The cheapest bag that I’ve bought but the best bag so far. Jgn risau, bukan designer label, bukan 4 digit, malah bukan 3 digit sekalipun. It’s only 2 digit, siap ada 15% diskaun lagi. Sila la pegi ke Jaya Jusco, brand Cleef ye. Hehe..walaupun PVC die dah start koyak sana sini, masih lagi ada org memuji bag tu lawa..lebeh kerap dari bila aku pakai Nine West ke, Aigner ke mahupun Coach. Huhu.

p1020261Oh perutmu! Geram gue tgk hehe. Another aksi macho, bagi la die kredit eh..korang ckp je die macho, sure lembut hati die. hehe

Outing kat PD yg surprisingly sgt best! We had a really great time, walaupun sekadar lepak tepi pantai sembang² kosong, main² air..it was great. Serious kitorang dah sangap kuar masuk shopping complexes, lelebeh lagi bile tgh pokai..membazir duit byr duit parking je slaluenya. Baik pegi tempat camni, at least dpt fresh air. Walaupun jauh sket, tp berbaloi sekali skala bersama si dia spend time camni betui tak?

The next day pon kitorang lepak again kat Bangi Kopitiam, tp kali ni dekat area umah aku tu. Kali ni makan Asam Laksa plak. Rating? 6/10. Bole lerr..pastu kan aku dok pokpek aritu kata nak exercise kan? Finally yesterday, after 3 years duduk kat area Seksyen 7 tu, aku menjejakkan kaki ke tasik yg semakin ari semakin femes dgn joggers parking kete kiri kanan seksa aku nak kuar masuk umah. Dpt jog separuh tasik tu pon jadi la..hehe seround jalan, d next round jalan halfway pastu jog halfway. Sampai melecet² kaki aku hehe. Takpe, slow2..coz bulan ni stop minum HL, stok dah abeh, duit pon tarak hehe. So nak mementenkan weight kene la exercise kan?

So ni la cara kitorang berdating..kurangkan masa di shopping complex, kurangkan pembaziran duit membayar parking, walaupun kene kuar duit lebeh sket utk byr duit tol but at least..something different🙂

8 Comments (+add yours?)

  1. cik peah
    Feb 16, 2009 @ 18:14:15

    hhahaha.akhirnya..jejak gak ko kt tasek tu ye?which remains me..aku pon dah 2 minggu miss aku nye morning jog..huhuhuhuu takpe sok akan aku mulekan balik..demi mencapai misi..muahhahaha

    Reply

  2. ~Reena~
    Feb 17, 2009 @ 08:01:46

    Hahaha.Ni pi lepas jumpa aku ni..Aku pun dah bosan sangat dgn shopping complex.Tp tu la.Bf aku suka benor pi.Sbb tu aku suka lepak dgn x-bf/bestfriend aku si Sufii tu.He always knows apa yg aku nk tanpa perlu memberitahu.Ehh..dah melalut dh.Sorry.Heh.

    Aku suka kopitiam.Rasa mcm nk try sume kopitiam yg ada kt dlm M’sia ni.Eh, fiance hg tak nampk buncit punnn.Yg pic pakai dua spek tu lawak ah.Haha.

    Reply

    • newlifenewbeginning
      Feb 17, 2009 @ 08:53:43

      Reena:
      yup2 lepas jumpa ko, tak sampai 5min lepas ko blah, mamat yg jual spek tu plak smp hehe tu yg Mr Fiance jadi jakun sket dgn spek baru tu..hehe. Tang buncit tuu tak tengok up close and personal laie..hehe laie pon ko pon rabun gak kan ahaks.

      Peah:
      sampai lesu2 bdn aku dibuatnya tekejutnya pasal outta blue jog..huhu.

      Reply

  3. cik wan lesung batu
    Feb 17, 2009 @ 14:54:46

    finally…. bkn sng dpt tgk or dgr cite ko g bersukan nih…hehehe…u go gal!!!

    xpe, cara deting se sempoi mana skalipon, kalo dh dgn chenta hati kita, sumanya bes je…

    Reply

  4. xeea
    Feb 18, 2009 @ 13:57:49

    kalau dengan cinta hati, dating tepi reban ayam pun bole jadi best.

    kan?

    heee

    Reply

  5. izyan
    Feb 19, 2009 @ 15:35:48

    wah syioknya pi PD.kopitiam mmg besh lepak2 smbil mkn roti hehe.
    gue ingat itu bag cleef…mmg santekk.besar pun besar.hehe….

    Reply

  6. dato'k
    Feb 21, 2009 @ 08:06:52

    dan dsbbkn org puji hb dia tu dia dokk lenjan hb tu ttiap ari hehehe…btul tk?btul btul btul

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: