Jalan² jadi jakun

Haha. I think that is the right description, us being jakun last weekend. Last Saturday, lepas kitorang pegi tempah kad dekat area Pudu, we all headed to Danau Kota nak collect TQ tag yg dah siap plak. Perut dah mmg berkeroncong dah, it was already 2.30pm tp tak makan lagi..kebetulan nampak la banner Nasi Lemak Antarabangsa located right below the kedai kitorang nak amik TQ tag tu, so kitorang decide to try out la makan kat cni, expecting the price or the taste to be quite like the stall in Kg Baru. Mana nak tau la kan..

dsc01143tgk la harga kat menu die

dsc01144mcm makan kat hotel

dsc01145nasik lemak ayam berempah

Kitorang makan 2 org, aku amik air milo, die amik air asam boi kene RM22++ huhu gilo aih..mahey nak mampus, rasenye tade la sedap mana. Bagi aku mcm makan nasik lemak kat hotel je, korang tau kan nasik lemak kat hotel rase camne..not dat tasty kan? ntahla..wa no komen but I know, nasik lemak biasa beli kat pasar or tepi jalan lagi sedap ar..same goes to my concept of beli donut 3 for RM1 is much tastier than JCo or Big Apple..:)

Anyways, tu tak penting. Yang penting is alkisah ni. Lepas dah setel sume urusan kat KL, Mr Fiance wanted to head out to MV, but I said takyah ar..baik pegi Amcorp Mall dah alang² bwk camera beberat dlm handbag ni hehe. Dekat Amcorp Mall on that day for those who dunno ada ABPH Gaza Funding, most of the celebrities are there the whole day from 10am-6pm utk lelong barang2 dorang to raise the funds for Gaza. To be honest aku punya niat mmg terpesong sket la coz I actually wanted to go there to take pictures of our local artistes je. Huhu. I know, teruk kan? But for me it was SOOO worth it coz thanks to my lucky star I got to meet Scha Al-Yahya! *grinning with the widest smile u can think of* haha. I absolutely adoree her, funny huh being gedik over someone my age. Lantak la. Every Monday night my eyes will be glued to watch Awan Dania (dah abeh dah pon..tgh tunggu season 2 skang) just because I wanna see her act. Jalan cite simple je tp bcoz die ada, sanggup tgk tu hehe. I’ve uploaded all the pics in Facebook, kat cni just the selected ones je eh. There were many artistes there tp sori ye kalo most of the pics I took are all her pics..hehe kenot help it lor. Even Rosyam Nor sume ada pon aku tak kuasa nak amik gambo..

p1020186tak tahan tgk gambo ni..haha u see how high her wedges are? Tinggi gile..and sebelah tu of coz is Fahrin’s feet la

p1020185Back view – klakar gile bile Mr Fiance’s colleague ckp “tau la minat pon tp takkan la blakang die pon nak amik gak?” haha I just wanted to see baju tu satu layer or dua layer la kak..hik2

p1020184Kiut!

p1020196RM10 kalo nak amik gambo dgn dorang ni sume

p1020190akak tu dah smgt nak amik position dah tu, dah byr RM10 hehe

p1020181macho kan?

p1020198sape suke dia?

p1020202she is 2-3cm taller than me! i hate being short huhu

p1020200Dayang dah tak larat nak sengeh dah tu..

Yang lain korang layan kat Facebook je la eh?

Activity hari Ahad plak is to attend Farah Hamizah’s wedding plak. Aritu Farah Anis, ni Farah Hamizah plak hehe at Dewan Tun Rahah, Bukit Bintang. Been planning with Hasanah to go to her wedding together², laie pon dah lama gile tak jumpa dak kecik sorang ni. The last time I met her was on my last day of my final paper in MMU, 3 years ago tuu..so basically ni mcm ala² Xanga reunion la hehe dah dulu aku pon warga Xanga gak before I moved to WordPress. This was our first time meeting Farah, walaupun not actually meeting her if u get wat i mean, but at least dpt peluang pegi to her wedding pun dah meaningful enuff dah🙂 Lucky you dear u got ur bro-in-law to play with his band for ur wedding. While they walked to the dais, the band played “A Whole New World” from Aladdin ala² slow rock version. The dais was beautiful, everything done in a hall mmg beautiful pun hehehe..montage, videography & photography was done by Manggis and oh finally got to see Man Kajang’s masterpiece. Simple but elegant, just nice for her English red and white theme. 

p1020214

p10202171

p1020222

p1020225

p1020227

Thanks Farah for inviting us to your wedding..here’s the pics. Just holler me if u want the rest of the pics from me ya..sori tak sempat nak drop by and say hello, tanak kaco u makan beradap huhu segan. We were seated very close when she made her grand entrance so dpt la amik gambar yg cun² ni hehe. Nanti bulan 5 tunggu la banner camtu plak ye tp Miza & Khairul plak haha. 

 

8 Comments (+add yours?)

  1. ~Reena~
    Feb 02, 2009 @ 11:27:25

    Aku memang tak pernah minat sangat Nasi Lemak Antarabangsa.Aku rasa nasi lemak kat office aku lagi sedap.Murah plak tu.Hehe.

    Suka baju Scha.Dok cari belt cam dia pakai tu, tapi yang jumpa semua besar.Heh.Btw, Scha ni add bf aku kat FB dia (Yes, dia yang add bf aku).Bf aku ni plak memang tak kenal sangat local artist (Nama je keja dengan Mamat Khalid).Tapi Scha ni memang comel lah.

    Aku pun tak sabar nak tengok ‘Mieza & Khairul’ ni.Haha.

    Reply

    • newlifenewbeginning
      Feb 02, 2009 @ 13:32:31

      Reena:
      cantek kan baju scha tu, simple but sweet je especially wif d belt on. she can pull it off coz die tinggi and slim, kite yg kiut miut laie kemetot ni cam akan nampak laie terbantut je kalo pakai camtu aku rasa hehe

      Reply

  2. cik peah
    Feb 02, 2009 @ 16:06:57

    eleh..ko pun dah kecik hape..hehee..

    Reply

  3. xeea
    Feb 02, 2009 @ 16:30:37

    hey, you’re getting married!

    congratz!

    =)

    Reply

  4. Azreen
    Feb 03, 2009 @ 00:06:41

    uuuu scha! saye pun minat dia jugak. scha cam best! samela mlm isnin je tak sabar2 nk tgk awan dania😀

    Reply

  5. dato'k
    Feb 03, 2009 @ 12:41:17

    diana daniell mmg sgt kiut..diana terimalah abang, abg bukan kaki pukul cm anak pak usop hehehe…jgn mara yang🙂 pape pn hampa sal dtg lmbt kalo
    tk bole bidding jeket engku emran huhu

    Reply

    • newlifenewbeginning
      Feb 03, 2009 @ 12:58:20

      Mr Fiance:
      and since when u minat diana danielle ni? slaluenye yg kuar dari mulut u mengutuk die je hehe..aihh lelaki, lelaki..

      Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: