Ada bagus ka?

I’m talking about Nuffnang.

Bole kire dgn jari je any blogspot owners yg TAK ADA Nuffnang logo ke ads tempek kat top corner of their blogs.

Ada bagus ke mende tu? I know it generates income from the amount of traffic that you get and what not sume tu kan, tp tahla..aku cukup malas betul masuk blog yg femes yg ada Nuffnang coz tau sah² depa ni dpt byk duit..bukan aku jeles, no i’m not tp tahla..hak individual kan?

Kalo Nuffnang tu dpt membantu korang utk byr pape yg patut (e.g bills & debts) bile korang dah pokai tu, bagus la. Tp kalo hasil pendapatan tu terpesong p kat mende lain tu, wa no komen.

Tipu kalo aku ckp aku tak penah try register Nuffnang ni, pernah. Ada lagi acc tu dari aritu dok belek gak camne la aku nak buang account ni tp tak jumpa lagi link die hehe..bodo IT gak aku ni. I’m using wordpress using their domain not my own domain, wordpress mmg xleh tempek2 pon mende alah Nuffnang ni..wa tarak kisah. Wa pun tarak extra income, RM100 masuk, RM100 gak yg kuar..huhu. Licin. Kalo ada pun jual kepek je, tu pon seasonal, untung setiap packet pon ala singgit dua je, tp like I said, tak kesah. Kengkadang jual VS. Tapi skang I’m not so keen into it sejak these boycott issues ni.

Hmm ckp pasal boycott ni, tak sume barang kite kene dan2 tu boikot. Oops terkuar sat loghat utara haha. Coz mcm Mr Fiance ckp gak, kene gak pk anak² Malaysia yg bekerja di bawah syarikat² yg listed tu, kang tade keje plak dorang camne cthnya mcm fastfood outlets tu, yg ramai² keje kat counter, delivery boy sume tu org Melayu kite gak..dats y we ate at KFC yesterday for his birthday huhu, nothing fancy pon. Dah tgh pokai, tadak duit nak p fancy restaurant, perut dah lapo, makan jela kat KFC hehe.

Sometimes we gotta dig real deep before making our decisions. Pasal VS tu I am now reluctant and more prone towards boycotting it for now is because I know..product tu is 100% from US, sume dtg dari sana tade pape pon dari Msia ni. Tp tu la..this is one heck of a complicated matter that I’d rather not discussed deeper here coz I sux in discussing serious matters hahaha.

Kesimpulannya, Nuffnang ni mcm MLM je la. Habuannya cepat, influence die ooh bukan main, tp only the few minority je yg dpt bebetul rasa kepuasan from it. Yang lain, mesti akan give up halfway je or join utk buat syarat je. Dis is my opinion.

p/s : Gile berani aku post entry camni huh. Mcm aku ni calon bebas yg tade penyokong nak go against the majority party dlm election plak haha..

7 Comments (+add yours?)

  1. ~Reena~
    Jan 16, 2009 @ 14:04:07

    Bg aku jd la klu dpt skit2.Aku tak kisah.At least, lepas duit beli jajan.Hehehe.

    Tak pa..blog aku tak famous.Hg jgn tak masuk plak naaa.Haha.

    Reply

  2. farah
    Jan 16, 2009 @ 14:54:51

    hahaha…aku pun sama ada join tp dah bersarang account aku..ape username pun aku x ingat apentah lg password…

    Reply

  3. sharina
    Jan 17, 2009 @ 02:34:39

    kalo nak boikot 100% from us….

    maknanya you kena boikot wordpress jugak ler…

    heheh…. they make a lot of $$ by u using em…. even free services.

    no I mean, ader cara lain lagi yang kita boleh buat selain boikot2 ni.
    even kalo 100% dtg dari sini ker….. sebab mcm chain reaction, secara tak lansung
    effect org kat pejabat office yang process mail tu, kastam2….and stuff like that.

    Evn kat sini ramai yang tak sokong si Israel yang kejam tu…. tapi rakyat diorang mana
    cukup suara nak kalahkan goverment……

    hhaha emosi lak…..

    Reply

    • newlifenewbeginning
      Jan 20, 2009 @ 09:01:48

      Sharina:
      haah kan tak terpk org yg keje kat poslaju ape mende sume tu..aihhh payah jugak nak boikot ni kan ehehehe..

      Reply

  4. dato'k
    Jan 21, 2009 @ 08:03:32

    bg guer lah..tk perlulah nk boikot2 smua ni…rakyat kt plestin tu bkn tu yg dorang nak pn..dorang perlukan keamanan/jaminan kselamatan/bebas dr dserang tu jer..kalo skalipn kita nk boikot smua brg dr israel/us ni pn dorang tetap akn serang plestin dan ramai nyawa akn terbang..cuma kita perlu bdoa/buat smyang hajat supaya smua ini dapt dtamatkn + mendoakn agar mereka yg selamat terus dilindungi..pasti mereka yg terkorban smua tu akn mndapat mati syahid tp apa kah nasib kita disni yg bebas dr ancaman musuh??renung2kn lah..hehehe

    Reply

  5. hanie
    Jan 21, 2009 @ 13:38:44

    hehee….nuffnang tu berkesan kot. Boleh la membantu sana sini skit (tapi tak pernahdpt pon lagi) just tgk2 org lain punye😀

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: